VJEROJATNO ĆE PROPASTI U ZEMLJU OD SRAMA: / Procurili tragikomični detalji Suarezova varanja na ispitu - 'Pa on ne zna guknuti Talijanski'

Image
Foto: Profimedia

Objavljeni su i transkripti preslušavanja Suarezovih ispitivača, a oni su, također, urnebesni

22.9.2020.
17:09
Profimedia
VOYO logo

Urugvajski napadač Luis Suarez suočen je s policijskom istragom zbog sumnje da je varao na ispitu talijanskog jezika koji je morao položiti kako bi započeo postupak dobivanja talijanske putovnice, pišu talijanski mediji.

Guarda di Finanza istražila je talijanski ispit Luisa Suareza i navodno otkrila kako je urugvajski napadač unaprijed znao sva pitanja. Suarez je prošlog tjedna doletio u Perugiu i položio test talijanskog jezika kako bi ubrzao dobivanje talijanske putovnice. Naime, Juventus je već popunio svoju kvotu igrača izvan EU, pa se Suarez nije mogao pridružiti torinskog "Staroj dami" bez talijanskog državljanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transfer je naknadno propao, no Suarez bi se mogao način u problemima nakon što su Guardia di Finanza i tužiteljstvo Perugije pronašli niz nepravilnosti u certifikacijskom testu koji je prošao prošli tjedan. La Repubblica otkriva kako je Suarez dobio pitanja unaprijed, dok Corriere della Sera piše kako su zbog toga pod istragom rektorica Sveučilišta za strance u Perugiji Giuliana Grego Bolli, generalna direktorica Simone Olivieri, te direktorica Centra za jezičnu evaluaciju i certifikaciju sveučilišta Stefania Spina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragikomični detalji

Isto tako, procurili su i pomalo tragikomični detalji. Utvrđeno je kako Suarez, zapravo, ne zna guknuti talijanski.

"Tijekom polaganja ispita iz poznavanja talijanskog jezika, kojem je pristupio urugvajski državljanin Luis Alberto Suarez Diaz i kojeg je potrebno proći kako bi se ostvarilo pravo na dobivanje talijanskog državljanstva, utvrđene su nepravilnosti. Istragom je utvrđeno da su teme i pitanja na ispitu unaprijed dogovorene s kandidatom, kojem je upisana prolazna ocjena prije nego što je pristupio ispitu. Usprkos tome što su profesori na fakultetu tijekom njegovog učenja na daljinu primijetili da ne poznaje niti osnove talijanskog jezika", prenosi Gazzetta dello Sport priopćenje policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeni su i transkripti preslušavanja Suarezovih ispitivača, a oni su, također, urnebesni.

"Zarađuje 10 milijuna eura godišnje, mora proći. Ali što ćemo kad ne može konjugirati glagole i deklinirati imenice i govori samo u infinitivu? Ako ga novinari budu ispitivali, bit će potpuno izgubljen. Reci mi koliko bodova da mu upišem i toliko će dobiti... Ako ne prođe, gotovi smo. Podmetnut će nam bombu... Pripremili smo ga dobro, zapamtit će pitanja koja će biti na ispitu", kazali su tako ispitivači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo