VIJEST KOJA JE 'ZAPALILA' SLOVENCE: / Kruno Jurčić preuzeo klupu slovenskog prvaka

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpic

Slovenski mediji javljaju kako je novi trener Maribora bivši strateg Dinama Krunoslav Jurčić, a sama vijest izazvala je veliko zanimanje slovenskih medija.

29.8.2015.
18:50
PIXSELL, Marko Prpic
VOYO logo

Juričić se spominje kao strateg koji je u svojoj karijeri vodio zagrebački Dinamo ili, kako to Slovenci pišu, sastav koji igra Ligu prvaka. Stvar oko Jurčićevog preuzimanja ovog slovenskog prvoligaša bila je jasna nakon loše partije u srazu s Velenjem u 7. kolu, s kojim su Mariborčani odigrali 0:0.

Image
UOČI SLAVEN BELUPA: /

Mamić otkrio za koliko bi Dinamo prodao Antu Ćorića

Image
UOČI SLAVEN BELUPA: /

Mamić otkrio za koliko bi Dinamo prodao Antu Ćorića

Maribor ove sezone ne igra dobro u prvenstvu, trenutno se Viole nalaze na 3. poziciji slovenskog prvenstva s 12 osvojenih bodova, a u Jurčiću vide trenera koji će oživjeti njihov klub. Momčad još uvijek privremeno vodi pomoćni trener Saša Gajser nakon što je odstupio Ante Šimundža nakon točno 100 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčića će Maribor službeno predstaviti nakon utakmice s Krkom. On je sedmi trener u eri direktora Zlatka Zahoviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić 'zapalio' naslovnice

Slovenski mediji s dosta pompe prenose ovu vijest, a Jurčićevo preuzimanje Maribora "zapalilo" je naslovnice medija diljem Slovenije.

Što se tiče Jurčićeve karijere, ovaj bivši nogometaš i član legendarnih Vatrenih koji su 1998. godine osvojili broncu na SP-u u Francuskoj, prvo je vodio Pulu Staro Češko, danas Istru 1961., a nakon toga završio je kao pomoćnik Miroslavu Blaževiću u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Slaven Belupa do klupe Dinama

Po završetku sezone 2006./07. i ostavke Elvisa Scorije, preuzeo je trenersku klupu Slaven Belupa. Sa Slavenom je ostvario najveći klupski uspjeh, postavši doprvak prve hrvatske nogometne lige. Na kraju sezone 2007./08. Jurčić je napustio Koprivnicu, a 5. ožujka 2009. godine postao je novi trener zagrebačkog Dinama.

S Dinamom je osvojio naslov prvaka i Kup Hrvatske u sezoni 2008./09. a titulu prvaka osvaja i u sezoni 2009./10. Jurčić je nakon toga, u svibnju 2010. godine, podnio neopozivu ostavku na mjestu trenera Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi povratak u Dinamo

U ožujku 2011. godine preuzeo je zagrebačku Lokomotivu te nakon dva mjeseca odlazi s mjesta trenera. I onda, veliki obrat u Maksimirskoj 128.

Jurčić u svibnju 2011. po drugi put preuzima klupu Dinama na kojoj ostaje do prosinca iste godine kada u 6. kolu Lige prvaka, nakon šokantnog poraza od francuskog Lyona 1:7 u Maksimiru, dobiva otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada se mislili da se Jurčić više neće vraćati u Maksimir, Mamići ponovno iznenađuju cijelokupnu hrvatsku nogometnu javnost.

Treći 'senzacionalni' povratak na klupu Modrih-na iznenađenje sviju

Pa tako nakon smjene dotadašnjeg trenera Ante Čačića, 26. studenoga 2012. godine po treći put postaje trener zagrebačkoga Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osvojenih naslova prvaka2009. (kada je osvojen i kup), 2010. i 2013., osvajanjem Superkupa 6. srpnja 2013.,

Jurčić s 5 osvojenih trofeja postaje drugi najtrofejniji trener u povijesti Dinama, odmah iza Miroslava Ćire Blaževića koji je najtrofejniji sa 6 osvojenih trofeja. 21. kolovoza 2013. nakon poraza 0:2 u prvoj utakmici play off-a Lige prvaka protiv Austrije Beč, Kruno je ekspresno smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo