VIDEO: / 'Ovo je odvratno, te su uvrede bolesne!'

15.3.2011.
14:53
VOYO logo

Rivalstvo navijača Liverpoola i Manchester Uniteda je dobro poznato, a ovaj put je svoju najružniju stranu pokazalo na susretu FA Youth Cupa u kojem su slavili Crveni vragovi s 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nervoznom četvrtfinalu sudac je podijelio četiri crvena kartona (po dva na svakoj strani), no engleska javnost je ostala šokirana ponašanjem dijela navijača Uniteda koji su palili baklje i pjevali morbidne pjesme o Hillsboroughu i Heyselu, stadionima na kojima su brojni navijači Liverpoola izgubili živote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pjevanje pjesama o tim tragedijama je sramotno. Klub će zasigurno kazniti svakog navijača kojem se dokaže sudjelovanje u ovome", izjavio je glasnogovornik Manchester Uniteda, dok je John Aldridge, napadač koji je igrao za Liverpool tog nesretnog 15. travnja 1989. godina kada je u polufinalu FA Cupa protiv Sheffield Wednesdaya na Hillsboroughu u stampedu poginulo 96 navijača Redsa, teško pronalazio riječi za ispad gostujućih navijača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada u životu nisam doživio ovako nešto na utakmici mlađih uzrasta i nikada više ne želim to opet vidjeti. To je bilo odvratno. S vremenom se naviknete na navijačke uvrede, no strašno je čuti morbidne pjesme o Hillsboroughu i Heyselu. Razina tih uvreda je naprosto bolesna. Evidentno je da je jedna grupa navijača došla raditi probleme i žao mi je svih normalnih navijača i obitelji s tog dijela tribine koji su samo htjeli uživati u nogometnoj utakmici", izjavio je Aldridge.

Policija je na stadionu uhitila trojicu navijača jer su bili u alkoholiziranom stanju, još su šestorica udaljena sa stadiona, a policija traži sve navijače koji su sudjelovali u ovoj vrlo ružnoj epizodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo