VIDEO: / Ovakav podvig neće se dugo ponoviti!

Dok engleski mediji likuju zbog 'najbolje igre Manchester Uniteda u povijesti', Nijemci veličaju svog heroja u Schalkeovom porazu 2:0 u polufinalu Lige prvaka.

27.4.2011.
14:30
VOYO logo

Manchester United demantirao je sve skeptike i na Veltins Areni do koljena dotukao nemoćni Schalke. Englezi već praktički mogu razmišljati o protivniku u finalu, i tu bi bio kraj cijele priče da u utorak navečer nismo svjedočili jednom od najboljih vratarskih izvedbi u nogometnoj povijesti. Bez pretjerivanja.

ManU je po stvorenim prilikama mogao do vrha napuniti mrežu Schalkea da na gol-liniji nije stajao čudesni Manuel, kojeg su Nijemci, unatoč porazu, dan kasnije proglasili herojem. Neuer je barem desetak puta skinuo čiste zicere napadačima Uniteda, a pokleknuo je samo dvaput, pod naletima iskusnog lisca Ryana Giggsa i ubojitog Waynea Rooneya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su 25-godišnjem vrataru dali i dosad nikad viđenu ocjenu, maksimalnu jedinicu ovjenčanu zlatom, a možda najveće priznanje primio je nakon susreta od istinske legende svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sir Alex Ferguson mu je prišao, stisnuo ruku i na kraju prokomentirao:

"Ovo je najbolji golman protiv kojeg smo ikad igrali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je situacija vrlo ozbiljna, shvatili su i u Schalkeu, pa su Neueru preko noći povisili cijenu – s 20 na 25 milijuna eura. Toliko će, naime, morati platiti Bayern, koji je praktički već zakapario Schalkeovu hobotnicu.

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo