IZBACILI BAYERN, PA SE VRATILI U ZAGREB: / 'Oni nemaju takvih fakina kao što mi imamo s Črnomerca, iz Dubrave, s Fenenščice...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je u Munchenu vodio 2-0 golovima Tomislava Krizmanića i Bernarda Karrice, no Bayern je izjednačio pa se pobjednik odlučivao raspucavanjem jedanaesteraca

5.3.2020.
8:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mlada momčad zagrebačkog Dinama izborila je plasman u četvrtfinale juniorske Lige prvaka nakon što je u dvoboju osmine finala u Munchenu pobijedila Bayern, a juniori Modrih isti dan su se vratili u Zagreb.

"Prema njima smo se postavili s respektom, ali i s planom i jakim gardom. Vjerujem da smo zaslužili pobjedu, očitali smo lekciju Bayernu na njegovom terenu", izjavio je trener PlavihIgor Jovičević nakon povratka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kod nas nema 'ja' i postoji samo 'mi''

Bila je to osma utakmica mlade momčadi Modrih u Ligi prvaka. U skupini su ostvarili tri pobjede, dva remija i poraz, a potom u play-offu dobili Dynamo Kijev boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo bili mirni i precizni. Ja sam obranio dva-tri penala i mislim da je pobjeda zasluženo otišla na našu stranu", rekao je vratar Modrih Renato Josipović koji je bio junak raspucavanja.

"Izdvojio bih cijelu momčad jer je momčad ta koja pokreće sve. Kod nas nema 'ja' i postoji samo 'mi'. Ovi penali nisu bili slučajni nego su odraz jedne ekipe koja može podnijeti velika mentalna opterećenja. Doći ovdje i odigrati ovakvu utakmicu...", izjavio je trener mladih dinamovaca Igor Jovičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovičević je zatim rekao što je bila najvažnija razlika između Dinama i Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam zahtijevao od njih da danas budu fanatici i ratnici. Jer Bayern nema takvih fakina kao što mi imamo s Črnomerca, iz Dubrave, s Fenenščice... Oni to nemaju. I onda mi moramo biti takve barabe i to pokazati na terenu", poručio je Jovičević.

Ubrzo ispit protiv Benfice

Dinamo će tako drugu sezonu uzastopce igrati u četvrtfinalu Lige prvaka. Lani je nakon jedanaesteraca ispao od Chelsea, a ove godine će plasman na završni "Final Four" tražiti 17. ili 18. ožujka u Zagrebu protiv Benfice koja je u osmini finala pobijedila Liverpool sa 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Modri 17. ili 18. ožujka na svom terenu ugostiti Benficu koja je osmini finala pobijedila Liverpool sa 4-1.

Pobjednik će izboriti plasman na završni "Final Four" koji će se od 17. do 20. travnja održati u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo