Kakva bajka: Za Barçu će igrati klinac bez stopala

Jedanestogodišnji brazilski dječak Gabriel Muniz oduševio je skaute Barcelone. I bez stopala, on igra bolje od svojih vršnjaka.

29.8.2012.
8:42
VOYO logo

Gabriel Muniz vjerojatno kao i svaki brazilski dječak obožava igrati nogomet. Taj klinac po cijele dane 'naganja' loptu i baš ne voli ići u školu. Ništa neobično?

Gabriel od rođenja nema stopala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svejedno, on s loptom može sve što i vršnjaci. Toliko se svidio skautima Barcelone da su ga pozvali nogometnu školu katalonskog velikana. Osim što će trenirati u akademiji, upoznat će i svog nogometnog idola - Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prohodao je prije prvog rođendana. Stalno smo ga pratili, bojali se da će se ozlijediti, ali on nije padao", rekla je njegova majka i priznala da je sretna što je 11-godišnji Gabriel prihvatio svoj hendikep, jer obitelj nije imala financijskih sredstava za bilo kakvo liječenje.

Gabrielov školski profesor Jose Lopes je oduševljen njegovim duhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hendikep postoji samo u našim glavama i Gabriel nam to dokazuje. On se bori s društvenim normama. Kad je stigao u Barceloninu akademiju u Riju, nitko nije vjerovao. Pokazao je da ravnopravno može igrati protiv svakog vršnjaka."

Gabriel će u rujnu biti u La Masiji, među najboljim vršnjacima svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo