VIDEO: / Evo utjehe za razočaranu Hrvatsku!

Baš kao niti Hrvatska, niti njezina prva dva suparnika u skupini na Europskom prvenstvu, Irska i Italija, nisu bili uspješni u srijedu u prijateljskim utakmicama...

29.2.2012.
23:46
VOYO logo

Poglavito se to odnosi na reprezentaciju Italije, koja je u Genovi izgubila od Sjedinjenih Američkih Država s 1:0. Selekcija koju vodi njemački stručnjak Jürgen Klinsmann pobjedu je osigurala zahvaljujući pogotku u 55. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, Altidore je, leđima okrenut golu, vrlo lijepo primirio loptu i kratkim pasom uposlio Clinta Dempseyja, koji je prizemnim udarcem desnom nogom matirao Buffona. Iako se mora reći da je Klinsmann izveo postavu s dosta ofenzivnim pristupom, pogotovo u prvom poluvremenu, Italija ipak prema prikazanoj igri nije zaslužila poraz. Imali su Azzurri dosta prilika, pogotovo u drugom poluvremnu, imali su i 19 udaraca, sedam u okvir (Amerikanci četiri, a dva u okvir), ali nikako nisu mogli zabiti gol u ovoj utakmici.

Izbornik Italije Cesare Prandelli izostavio je Marija Balotellija iz kadra za ovu utakmicu zbog kontinuiranih disciplinskih prijestupa, a Alessandro Matri i Sebastian Giovinco vjerojatno se nisu uspjeli nametnuti izborniku napadačkim učinkom u ovoj utakmici. Irska i Češka odigrale su u Dublinu 1:1. Česi su poveli u 50. minuti. Jan Retek je sjajno proigrao Milana Baroša, koji je ostao sam malo iskosa s lijeve strane ispred Givena, te ga je matirao prizemnim udarcem s desetak metara. Bio je to Barošev 40. gol u dresu Češke. U 86. minuti, Irska je stigla do zasluženog izjednačenja. Keith Andrews oduzeo je loptu Kolaru, te poslužio Simona Coxa koji se probio po lijevoj strani, a onda je, sasvim iskosa, niskim udarcem svladao Petra Čecha. Irska je tako i 12. utakmicu zaredom ostala neporažena. Iako je Češka imala više loptu u nogama i više udaraca na gol (20-13), Irci su imali više pokuašaja u okvir (6-5). Može se reći da je rezultat na kraju realan. Konstatirao je to na kraju i talijanski stručnjak na klupi irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni. "U drugom poluvremenu odigrali smo dobru utakmicu, bili smo bolji i agresivniji. Svakako smo zaslužili remi", rekao je Trapattoni odmah nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo