VIDEO: / BRILJANTNA IGRA I VELIKA POBJEDA! Hrvatska na korak do Eura

Hrvatska nogometna reprezentacija savladala je Norvešku u Maksimiru sa super uvjerljivih 5:1 u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2016. godine.

28.3.2015.
13:02
VOYO logo

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Pranjić - Brozović, Modrić - Perišić, Rakitić, Olić - Mandžukić

NORVEŠKA: Nyland - Linnes, Nordtveit, Forren, Hogli - Skjelbred, Tettey, Johansen, Daehli - Odegaard, Elyounoussiđ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Brozović (30), 2:0 Perišić (54), 3:0 Olić (66), 3:1 Tettey (81), 4:1 Schildenfeld (87), 5:1 Pranjić (90+4) U Zagrebu je uoči utakmice vladala prava nogometna atmosfera. Skupine norveških navijača mogle su se tijekom dana vidjeti u popularnim zagrebačkim kafićima u centru, a hrvatski navijači također su se 'nabrijavali' uz pokoju pivicu.

Na tribinama Maksimira ovom se prilikom okupilo oko 24.000 navijača koji su zdušno bodrili svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih pola sata Norveška se jako dobro opirala momčadi Nike Kovača, a onda je uslijedio šok za goste. Dalekometnim je udarcem opalio Brozović nakon dodavanja Ivice Olića, te je lopta završila iza leđa nemoćnoga norveškog vratara Nylanda.

Sa rezultatom 1:0 za Hrvatsku se otišlo na veliki odmor, a u nastavku je uslijedilo još moćnije izdanje Kovačevih trupa. U 54. minuti bolja igra Hrvatske je okrunjena drugim golom. S desne je strane Perišić je krenuo prema sredini, a onda pomalo iskosa s vrha šesnaesterca ljevicom pogodio dalji kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 11 minuta kasnije Norveška mreža se opet trese, a ovoga puta strijelac je Olić. Brozović je nabacio s desne strane, Mandžukić je spustio glavom, a Olić, kojem je predsjednik HNS-a Davor Šuker ranije ovog tjedna uručio nagradu za stoti junilarni nastup u reprezentativnom dresu, ju je iz neposredne blizine ugurao u mrežu.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 68. minuti Norveška je izborila jedanaesterac preko Elyounoussija kojeg je u kaznenom prostoru oborio Vedran Ćorluka. Isti je vratar bio i izvođač najstrože kazne, ali je njegov udarac zaustavila vratnica. Samo šest minuta nakon skrivljenog jedanaesterca Ćorluka je dobio i drugi žuti karton i ostavio svoju momčad s igračem manje, a brojčanu nadmoć gosti su okrunili golom Tetteya s ruba kaznenog prostora u 81. minuti.

Ipak, nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Kovačeve trupe koje su pobjedu potvrdile još dvama golovima. Džoker s klupe Gordon Schildenfeld zabio je u 87. minuti. Popularni Schifo zabio je glavom iz kornera nakon ubacivanja Darija Srne, a bio mu je to premijerni gol u dresu Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 5:1 postavio je Danijel Pranjić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade i tako stavio točku na i ove sjajne predstave. Modrić je dodao Pranjiću koji je pucao s lijeve strane. Prvi je njegov udarac norveški golman zaustavio, ali iz odbijanca je Pranjić zabio prvi gol u dresu reprezentacije za konačnih 5:1.

Hrvatska je dosad odigrala 29 domaćih utakmica u kvalifikacijama za europska prvenstva i nijednom nije izgubila. Upisali su Vatreni pritom 22 pobjede i 7 remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 13 bodova Hrvatska je vodeća momčad skupine H. Najveći hrvatski rival Italija od 20:45 gostuje u Sofiji kod Bugarske.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo