VIDEO: / Barcelona s pet golova pregazila Šahtar

Srnin i Eduardov Šahtar je na Camp Nou stradao slično kao Tottenham u Madridu. Barça je Ukrajince svladala s 5:1 te se približila polufinalu Lige prvaka s Realom.

7.4.2011.
0:53
VOYO logo

Šahtar je uoči teškog gostovanja kod ponajbolje svjetske momčadi sanjao pozitivan rezultat za uzvrat u Donjecku koji će ipak, po svemu sudeći, biti formalnost jer je Barcelona slavila s 5:1.

Vratar ukrajinskog prvaka je prvi put po loptu u mrežu morao već nakon dvije minute igre. Nakon konfuzne reakcije Šahtarove obrane, lopta je došla do Inieste koji se gotovo prošetao do Pjatova i lakoćom zabio u njegov bliži kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.rutube.ru/ee42e88e5d61e7cb351ae3d20c906a0f

Barça je povećala prednost u 34. minuti, a opet joj je 'pomogla' obrana Šahtara. Iniesta je ubacio dugačku loptu pred sam peterac Šahtara, Pjatov je oklijevao, a ispred njega je uletio Dani Alves i lakoćom pospremio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju prvog poluvremena su Darijo Srna i Lionel Messi na centru igrališta razmijenili dresove iako je to običaj raditi tek na kraju susreta, a vjerojatno su htjeli zakopati 'ratne sjekire' zbog sukoba na UEFA-inom Superkupu 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je treći gol zabila nakon osam minuta igre u nastavku. Korner je izveo Xavi, a u srcu šesnaesterca nitko od Šahtarovih braniča nije pokrio Piquea koji je 'rolicu' po zemlji plasirao u mrežu gostiju.

Šahtar je u 59. minuti smanjio prednost domaćina nakon što je Srna ubacio iz slobodnog udarca, a Rakickij je koljenom matirao Valdesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor Barcelone je bio munjevit jer je samo minutu kasnije Messi napravio totalni nered u obrani Šahtara i poslužio Keitu, koji je pored Srne i Pjatova postigao četvrti gol za katalonskog velikana.

Mogla je momčad iz Donjecka uljepšati poraz na Camp Nou, ali je Luiz Adriano u 82. minuti pogodio vratnicu. Minutu poslije je u igru ušao Eduardo da Silva, no nije uspio ublažiti poraz. Naprotiv, tri minute kasnije je Alves ponovno probio desni bok i sjajno pronašao Xavija u sredini kaznenog prostora za petardu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Londona. Stamford Bridge. Sudac: Alberto Undiano Mallenco (Španjolska).

Strijelac: 0:1 -Rooney (24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CHELSEA (4-4-2): Cech - Boswinga (od 76. Mikel), Ivanović, Terry, Cole - Ramires, Essien, Lamaprd, Žirkov (od 70. Malouda) - Drogba (od 70. Anelka), Torres.

MANCHESTER UNITED (4-4-2): Va der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra - Valencia, Carrick, Park Ji-Sung, Giggs - Rooney, Hernandez. Chelsea je u drugom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka izgubio od Manchester Uniteda s 1:0. Bila je to prilika momčadi sa Stamford Bridgea da donekle uzvrati rivalu za poraz u finalu Lige prvaka 2008. godine u Moskvi, no Wayne Rooney je u 24. minuti nakon prekrasne akcije zabio i izborio prednost uoči uzvrata 12. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zroxRanpsPfyN52w

Imali su i domaćini svoje prilike - Fernando Torres je pogodio stativu, udarac Lamparda je s gol-linije izbio Patrice Evra, no najveću šansu na isteku utakmice nisu dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je Ramires pobjegao Evri koji ga je sapleo u svom šesnaestercu, no španjolski sudac Undiano nije se oglasio iako su domaćini tražili najstrožu kaznu. I nakon utakmice se najviše pričalo upravo o tom detalju.

REAL MADRID - TOTTENHAM 4:0 INTER - SCHALKE 2:5 CHELSEA - MANCHESTER UNITED 0:1 BARCELONA - ŠAHTAR 5:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Uzvratne utakmice igraju se 12. i 13. travnja)

POLUFINALE: INTER/SCHALKE - CHELSEA/MANCHESTER UNITED REAL MADRID/TOTTENHAM - BARCELONA/ŠAHTAR

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(prve utakmice na rasporedu 26. i 27. travnja, uzvrati 3. i 4. svibnja)

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104060807006 arti-201104051024006 arti-201104050934006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo