NAPOKON PRAVDA /

Hrvatski nogometaš dobio spor sa slovenskim prvoligašem: Za mobing će mu isplatiti 20 tisuća eura

Image
Foto: Screenshot/Instagram

Pravda je napokon zadovoljena za hrvatskoga igrača

21.9.2024.
13:25
Screenshot/Instagram
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Vice Miljanić proživljavao je pravu noćnu moru u Sloveniji. Njegov sad već bivši klub NK Rogaška maltretirao je hrvatskog igrača i vršio mobing nad njime.

Miljanić je pokrenuo sudski postupak protiv slovenskog prvoligaša, a izgleda da će mu Slovenci morati platiti 20 tisuća eura, prenosi slovenska Ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš za Rogašku je počeo igrati u sezoni 2023./24., ali je veću prosincu prošle godine raskinuo ugovor zbog neplaćanja i neispunjavanja ugovornih odredbi. Kasnije se sudski sporio s klubom gdje je tvrdio da ima ugovor o radu, dok je slovenski klub tvrdio suprotno.

Uz Miljanića je u sporu stao sindikat SPINS koji je istaknuo kako je i prije kašnjenja Miljanić bio plaćen od nepovezane treće osobe što je zabranjeno po pravilima FIFA-e i slovenske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometaš je također bio žrtva mobinga i maltretiranja od strane uprave kluba, koje je započelo odvojenim tretmanom na treninzima, dok su ostali igrači normalno trenirali pod paskom glavnog trenera. Diskriminirajući i ponižavajući odnos prenio se i izvan terena, čime je uprava kluba njemu i njegovim hrvatskim kolegama uskratila besplatan smještaj i topli obrok koji su dobivali otkako je ugovor stupio na snagu. U sklopu inspekcijskog postupka, Provjerava se i njegov radno-pravni status te se utvrđuje postojanje elemenata radnog odnosa. Policiji je prijavio sporne radnje uprave kluba i prijetnje", objavio je SPINS.

Miljanić je nakon Slovenije prešao u Croatia Zmijavce, a sada dočekuje Dinamo u dresu Banjole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo