VELIKO PRIZNANJE ZA MODRIĆA: / Vatreni uvršten na popis najboljih stranaca koji su ikad igrali u Engleskoj

Image

Poznati engleski nogometni portal i mjesečnik Four Four Two već nekoliko dana odbrojava listu 100 najboljih stranih igrača koji su dio karijere proveli u Premier ligi.

9.2.2017.
15:21
VOYO logo

Odbrojavanje je skoro stiglo do kraja te je još preostao da se otkrije 20 najboljih.

Svoje mjesto na listi pronašao je hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Bivši igrač Totenhama našao se na 48. mjestu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo tko priča o tome što je Modrić na početku karijere u Engleskoj morao napraviti da bi postigao uspjeh. Iako je bio poznat kada je stigao je iz Dinama 2008. godine zahvaljujuću uspjehu koji je postigao s reprezentacijom dosta se fizički mučio. Tottenham Juandea Ramosa kolektivno je bio užasan, a Modrić je bio zabrinjavajuće marginaliziran. U tim prvim mjesecima njegova uloga u momčadi bila je zastrašujuće pogrešno procijenjena", pišu Englezi te nastavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali brzo je stigao njegov odgovor. U tom vremenu je fizički ojačao, a dolaskom Harryja Redknappa i njegovog napadački orijentiranog nogometa počele su isticati njegov talent do razine koja je rijetko viđena prije i kasnije. Očvrsnuo je tijekom vremena, ali nikada do točke koja bi ugrozila tehničku ljepotu njegovih dodavanja ili kontrole lopte", dodaju te zaključuju.

"Njegova prodaja Real Madridu slomila je srce mnogima. Ostalo je upamćeno njegovo forsiranje transfera i praznina u momčadi koja je nastala. Ali ništa nije ostavilo traga kao osjećaj u trenutku kada je tako elegantan igrač napustio Premier ligu. Modrić je bio majstor i jedan je od najboljih igrača koji je ikad igrao u Tottenhamu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri godine igrao je Modrić u Spursima te je u 127 nastupa u prvenstvenim utakmicama zabio 13 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo