'VELIKI ŽUTI' OTVORENO O ČAČIĆU: / 'Predugo je čekao sa zamjenama, Pjacu je definitivno prekasno bacio u vatru'

Image
26.6.2016.
9:50
VOYO logo

Dosadan nogomet u kojem niti jedna lopta nije išla unutar vratnica u osnovnih 90 minuta okončan je pogotkom Quaresme u 117. nakon čega više nije bilo promjene rezultata. Dojam da je Hrvatska bila ipak bolji sudionik te utakmice osmine finala malo znači, Portugalci će na Poljake, Hrvati na godišnji odmor.

'Zaslužili smo više'

"Žao mi je ove generacije igrača. Mogu biti ponosni na ono što su pokazali u Francuskoj, igrali su odličan nogomet, pobrali simpatije neutralnih navijača, no na kraju će velike i ključne utakmice gledati na televiziji, umjesto da sami ispisuju povijest. Zaslužili su više ovdje, baš kao i prije osam godina na Euru u Austriji, no izgleda da im nije suđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ključni igrači ulaze u tridesete godine i ne znam hoće li kralježnica momčadi ostati na okupu ili će se krenuti u blagi 'face lifting', početak smjene generacija", napisao je u analizi susreta Robert Prosinečki za Sportske novosti pri čemu u nastavku teksta daje svoje viđenje načina na koji je Ante Čačić vodio reprezentaciju na ovom Euru:

'Kasnilo se s Pjacom'

"Ako sam poslije Španjolske hvalio Čačića jer je izabrao 23 najbolja igrača, napravio igru, stvorio dobru kemiju u svlačionici, ovaj put ga mogu i kritizirati. Očito je predugo čekao sa zamjenama, mogao je ranije posegnuti za džokerima s klupe i dobiti novu energiju, promijeniti koncepciju, tražiti način da dobije meč prije izvođenja jedanaesteraca. Marka Pjacu definitivno je prekasno “bacio u vatru”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošloj utakmici Pjaca je bio među boljim igračima, i to u okruženju španjolskih obrambenih zvijezda. Zašto onda ovdje nije dobio barem pola sata? Čim je ušao u igru, vidjeli ste da frontalno napada portugalsku obranu, donosi prodornost, žestinu i sije paniku u njihovom kaznenom prostoru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo