VELIKI SUDAR U FIRENCI: / Roma srušila Fiorentinu s prvog mjesta, Kalinić promašio izglednu priliku

Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE

U derbiju 9. kola talijanske Serie A, Roma je na gostovanju u Firenci svladala Fiorentinu 2:1. Tako je Roma skinula Viole s vrha prvoligaške ljestvice.

25.10.2015.
20:21
AFP, FILIPPO MONTEFORTE
VOYO logo

Bio je ovo izravni okršaj za prvu poziciju na tablici. Fiorentina je na svom stadionu dočekala zahuhtalu Romu. Hit prvenstva protiv drugoplasirane momčaid koja je u naletu, jamčio je dobar nogomet. Talijanska nogometna javnost s nestrpljenjem je iščekivala ovaj sraz, a hrvatskim ljubiteljima nogometa je posebno bio zanimljiv zbog trojice igrača u redovima Fiorentine Kalinića, Badelja i Rebića.

Rimljani su poveli već u 7. minuti preko Mohameda Salaha, koji je s ruba 16-erca s desne strane plasiranim udarcem precizno pogodio suprotni kut nakon asistencije bosanskohercegovačkog nogometaša Pjanića. Roma je povisila na 2:0 u 35. minuti, a nakon jedne duboke lopte Florenzija, Gervinho je u kontranapadu pobjegao obrani Fiorentine te je oči u oči matirao Tatarusanua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma propustila zabiti za 3:0

Mogla je Roma u 56. minuti voditi i 3:0, ali dvije prilike iščupane su s gol-linije. Najbolju priliku Fiorentina je imala u 67. minuti, ali pokušaj Bernardeschija nakon prodora s lijeve strane skinuo je Szczesny.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badelj igrao do 61. minute

Kalinić našao se u sjajnoj prilici za prvi gol Fiorentine, ali s ruba 16-erca katastrofalno je pucao daleko iznad gola. U 87. minuti Salah je uspio zaraditi čak dva žuta kartona te je morao ranije napustiti igru. Domaćin je ipak uspio zabiti počasni gol preko Babacara u sučevoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badelj igrao je do 61. minute, dok je Rebić ostao na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo