Veliki šok - od sljedeće sezone nema Superclásica

Argentinski velikan River Plate prvi će put u svojoj bogatoj 110-godišnjoj karijeri igrati u drugoj ligi.

27.6.2011.
11:07
VOYO logo

U uzvratnom susretu doigravanja za ostanak u elitnom rangu, River je kod kuće odigrao 1:1 s Belgranom, a nakon što je u prvoj utakmici izgubio 0:2, taj je rezultat jedan od najvećih južnoameričkih klubova pogurao u niži rang.

Kad je postalo jasno da Riveru ne gine druga liga, navijači nisu izdržali pa su u sudačkoj nadoknadi počeli s divljanjem. Gađali su sve prisutne na stadionu svime što im se našlo pod rukom pa glavnom sucu ništa nije preostalo nego da prekine meč, odnosno odsvira kraj nešto ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na scenu su tada stupili policajci koji su šmrkovima "gasili" bijes kod navijača. I 45 minuta nakon utakmice navijači su još divljali po Monumentalu, stadionu River Platea, gađajući policiju sjedalicama, kamenjem... Incidenti su se nastavili i ispred stadiona. Igrači Rivera pod jakom su policijskom pratnjom napustili Monumental.

Inače, utakmica je odlično krenula za River koji je u 5. minuti poveo preko Pavona. Gosti su ipak izdržali nalete te u 61. minuti preko Farrea postavili konačnih 1:1. Mogao je River Plate ponovo povesti nekoliko minuta kasnije, ali junak Pavon postao je tragičar jer je promašio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je ispadanjem River Platea, koji je u povijesti osvojio 33 nacionalna prvenstva, ostala bez njihovog velikog derbija - s Boca Juniorsima.

Vezani članci:

arti-201106030047006 arti-201105230889006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo