'SAN RAMOS' PONOVNO ODUŠEVIO SVIJET: / Real fantastičnom predstavom u drugom dijelu potvrdio četvrtfinale natjecanja

Image
Foto: AFP

Nogometaši Real Madrida fantastičnom su predstavom u drugom poluvremenu došli do pobjede u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Napolija 3-1.

7.3.2017.
22:32
AFP
VOYO logo

NAPOLI - REAL MADRID 1-3

NAPULJ. Stadion San Paolo - 60,240 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Strijelci: 1-0 Mertens (24), 1-1 Ramos (51), 1-2 Mertens (57-ag), 1-3 Morata (90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Allan, Diawara

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOLI: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan (od 56. Rog), Diawara, Hamšik (od 75. Zielinski) - Callejon, Mertens, Insigne (od 70. Milik). Trener: Maurizio Sarri

REAL MADRID: Keylor Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić (od 80. Isco), Casemiro, Kroos - Bale (od 68. Vazquez), Benzema (od 77. Morata), Cristiano Ronaldo. Trener: Zinedine Zidane

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Napoli je u utorak navečer odigrao sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg je vodio 1-0, no to nije bilo dovoljno za podvig, čudo na San Paolu na kojem su napolitanci napravili pravi pakao. Real je u prvih 12 minuta nastavka zabio dva gola i tako prelomio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kraljevski klub' je izborio plasman u sedmo uzastopno četvrtfinale LP, dok je Napoliju ovo bio tek drugi nastup u osmini finala Lige prvaka i drugo ispadanje. Vrijedno iskustvo bilo je ovo za talijanski sastav. Kao što je bilo i u sezoni 2011/12. kad su ispali od londonskog Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramos oduševio

Junak utakmice bio je ponajbolji stoper svijeta Sergio Ramos koji je izjednačio na 1-1, a kod drugog Realovog gola je Mertens skrenuo njegov udarac u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak za goste zabio je i Alvaro Morata (90), dok je strijelac za Napoli bio Dries Mertens (24).

Nadali smo se kako će Marko Rog dobiti priliku od prve minute, no trener Maurizio Sarri pokušao je Real iznenaditi s Brazilcem Allanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Strinić nije bio niti na klupi. Kod Reala Luka Modrić je zaigrao od prve minute, dok Mateo Kovačić nije bio niti na klupi za pričuve, što je iznenađenje, ako se uzme u obzir da Kovačić igra vrlo dobro u posljednje vrijeme.

Pakao San Paola

Napoli je u 'paklu' San Paola od prve minute jurnuo prema suparničkim vratima. Visokom presingom domaćin je pritisnuo Real ne dozvolivši Španjolcima da povežu nekoliko točnih dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku Napoli je imao u osmoj minuti susreta, no nezgodni Slovak Marek Hamšik je s ruba kaznenog prostora pucao pred gola.

U 14. minuti Insigne, strijelac prvog pogotka u prvom susretu sa Santiago Bernabeua, odlično je pucao s 25 metara, a Navas je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je u 24. minuti posve zasluženi stigao do pogotka za ludnicu na San Paolu.

Sjajni Mertens iznenadio Los Blancose

Bila je to brza i točna akcija koju je započeo Koulibaly na centru uposlivši Insignea. Ovaj je produžio do Hamišika koji je iz prve gurnuo loptu Mertensu, a sjajni belgijski napadač je udarcem iskosa pogodio suprotni kut Navasova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije Real je iz svoje jedine prilike u prvom dijelu mogao izjednačiti. Cristiano Ronaldo je izašao ispred Pepea Reine, zaobišao španjolskog vratar i pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okvir gola pogodio je i Mertens u 37. minuti, kada je opalio između trojice suparničkih vratara. U posljednjim trenucima prvog dijela Hamšik je još jednom pokušao udarcem izdaleka, ali je Navas i to obranio.

Drugo poluvrijeme, druga priča za Real

Aktualni prvak Europe je u nastavak susreta ušao daleko bolje i u 52. minuti 'Kraljevski klub' je izjednačio. Kroos je ubacio loptu iz kornera, a Ramos glavom zabio za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. minuti u igru je ušao i Marko Rog umjesto Allana. U 57. minuti gosti su na identičan način stigli do drugog gola.

Ponovo je Koos nabacio iz kornera, Ramos pucao glavom, a lopta na putu do gola pogodila Mertensa i prevarila Reinu. U 65. minuti Rog je mogao izjednačiti, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora završio je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rog je ukazano povjerenje svog trenera opravdao. Bio je agilan, razigran, rastrčan, siguran s loptom, nudio se suigračima i agresivno napadao. Vjerujemo kako je ofenzivni veznjak Hrvatske još više dao na znanje struki Napolija da mu se još više daje šansu, jer ju on zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim trenucima susreta Alvaro Morata je potvrdio pobjedu gostiju.

Real je u Napulju upisao rekordnu 47. utakmicu u nizu u kojoj je zabio barem jedan pogodak. Rekord je do sada držala Barca sa 44 uzastopne utakmice s minimalno jednom golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati uzvratnih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

Napoli - Real Madrid 1-3 (Mertens 24 / Ramos 52, Mertens 57-ag, Morata 90) (prva utakmica 1-3)

Arsenal - Bayern 1-5 (Walcott 20 / Lewandowski 55-11m, Robben 68, Douglas Costa 78, Vidal 81, 85) (prva utakmica 1-5)

U srijedu, 8. ožujka

Barcelona - PSG (0-4)

Borussia Dortmund - Benfica (0-1)

U utorak, 14. ožujka:

Juventus - Porto (0-2)

Leicester City - Sevilla (1-2)

U srijedu, 15. ožujka:

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen (4-2)

Monaco - Manchester City (3-5)


UŽIVO:

GOTOVE SU UTAKMICE.

91' - GOOOL, Morata stavlja točku na i na San Paolu.

80' - I igre izlazi Modrić, umjesto njega ulazi Isco.

77' - Madridski klub rutinski održava vodstvo i gospodari situacijom.

68' - Bayern zabija GOOOL i preokreće na 2-1. Strijelac je Robben.

65' - MARKO ROG PUCA NA GOL!Vatreni je dobio loptu na sedamnaest metara od gola, umjesto da puca iz prve veznjak je ušao i tukao preko gola.

57' - GOOOL, opet Ramos. Što taj čovjek radi? Ramos je zabio opet glavom. Moćno!

55' - GOOOL I U LONDONU! Lewandowski iz kaznenog udarca zabija za 1-1.

51' - GOOOL: A tko će drugi nego spasitelj Ramos. Čovjek je ponovno zabio glavom. Prvo su zakuhali iznimno glup korner da bi iz istog Kroos pronašao glavu Ramosa koji pored Albiola zabija za izjednačenje. Na San Paolu je zavladao - muk!

49' - Mertens radi presing na Pepea. Čisti to glavom Portugalac.

49' - Napoli je nastavio igrati kao u prvom poluvremenu. S više od pola igrača duboko na svojoj napadačkoj polovici.

46' - Od 2013. i utakmice polufinala Lige prvaka Real se nije suočio s više od 10 udaraca udaraca prema svom golu u prvom poluvremenu. Juventus je tada imao 15, Napoli je stao na 11 i to oslikava situaciju na San Paolu večeras. Mora Real biti agresivniji.

46' - Čeka se da proradi Luka Modrić. U prvom poluvremenu nije svojim loptama izbacivao suigrače u priliku.

46' - Napad ima Real. I odmah zvižduci paraju stadionom.

46' - POČELA SU DRUGA POLUVREMENA

45' - GOTOVA SU PRVA POLUVREMENA: U Napulju domaći sastav vodi s 1-0. Prednost Los Blancosa je prepolovljena, i čeka nas vatrenih 45 minuta u nastavku na ludom San Paolu. U Londonu Arsenal vodi s 1-0, ali moraju još zabiti četiri gola za četvrtfinale, što je nemoguća misija za topnike. Uz, naravno, uvjet da Bayern ne zabije pogodak. Da, znanstvena fantastika!

45' - Sudačka nadoknada je jedna minuta.

37' - STATIVA MERTENSA! Lopta je došla do Mertensa koji je odmah, iz prve, tukao iz okreta i očešao desnu vratnicu. Možete samisliti što bi se dogodilo da je Napoli zabio za 2-0. Pa mislimo da bi se srušio stadion od podrhtavanja.

29' - NAJBOLJA PRILIKA ZA REAL U OVOM DVOBOJU! Dobro se zatresla napuljska stativa u San Paoliju! Ronaldo je prošao s loptom po desnoj strani, prošao i vratara Reinu i pogodio vratnicu. Sveti Pavle čuva Napoli!

24' - GOOOL, Mertens je bacio u delirij San Paolo. 1-0 je za Napoli. Hamšek mu je dodao sjajnu loptu, a Mertens zabija svoj peti gol u Ligi prvaka ove sezone.

20' - GOOOL U LONDONU: Walcott je zabio za 1-0. Brzonogi topnik sjajno je prošao po desnoj strani između trojice igrača i iz teške pozicije zakucao loptu u mrežu Neuera. Slavni vratar mogao je i bolje reagirati.

17' - Četiri udarca za Napoli do sada, Real ima samo jedan. Isto tako, Modriću prijeti opasnost od žutnih kartona. Ako bi ga dobio u ovom dvoboju, propustio bi prvi četvrtfinalni.

15' - Šansa za Real! Luka Modrić uzeo je jednu loptu i odmah napravio priliku. Gurnuo ju je prema naprijed, ona je došla do Kroosa koji je tukao iz prve s 17 metara, ali otišlo je to ravno u ruke Reine.

13' - Luka Modrić igra dosta iza, traži loptu da je prenese u napad. Vidljiva je i njegova ljutnja, Vatreni širi ruke tamo na 35 metara od svog gola.

11' - Iz pogreške Napolija, nastala je šansa Reala. Bale je na desnoj strani napravio pomutnju, ubacio u peterac, ali Benzema i Ronaldo su se sudarili i otišla je šansa u nepovrat.

9' - Napoli je poznat po izvrsnoj spremnosti igrača. Niti jedan im igrač nije ozlijeđen.

8' - Hamšik je probao udarac s 16 metara, nije to bilo loše.

8' - Pokušao je Napoli iz kornera, dobro je to skinuo Navas.

6' - Napoli i dalje napada. Real se brani s Ronaldom koji je duboko natrag, isto kao i Bale.

3' - Dobar početni pritisak za Napoli. Nalet Hamšika bio je opasan, Navas je morao boksati loptu, Talijani su se bacili na glavu noseći pjesmom prepunog stadiona.

3' - Vrijedi nadodati da je glavni sudac utakmice Cakir iz Turske.

1' - Teško je dočarati kakva atmosfera vlada na San Paolu! S tribina ovog legendarnog talijanskog stadiona grmi od navijanja napolitanaca.

1' - POČELE SU UTAKMICE

20.40 - Utakmica još nije niti počela, a Wenger je već u problemima. Naime, na zagrijavanju se ozlijedio Welbeck, pa će umjesto njega u prvih 11 Giroud.

20.20 - Jedan podatak koji će čim prije Ronaldo htjeti pobiti. Portugalac, naime, nije postigao pogodak pet utakmica za redom u Ligi prvaka. To mu je najduži negativni golgeterski niz u ovom natjecanju od kad je došao u Real.

20.15 - Real neće imati niti malo lagan posao na San Paolu. Napoli je izgubio samo jednu domaću europsku utakmicu od posljednjih 20! Imaju 13 pobjeda uz šest remija. Dobra najava za čudo u Italiji.

20.11 - Real Madrid večeras čeka pakao na San Paolu. Napolitanci su već satima na stadionu...

19.50 - Dvoboj u Londonu zanimljiv je i zbog toga što će od prve minute u momčadi topnika zaigrati Alexis Sanchez, prva zvijezda momčadi koja je zaratila s pola svlačionice, a posebno s Arseneom Wengerom. Engleski mediji zadnjih nekoliko dana intenzivno pišu o njegovom odlasku iz kluba na ljeto.

19.20- Naravno, paralelno s spektaklom u Napulju, pratite ćemo događanja iz Londona gdje igraju Arsenal i Bayern. Nijemci iz prve utakmice brane 5-1 pobjedu.

18.56: Napulj je na nogama! Talijanski mediji javljaju kako na ulicama tog lučkog južnjačkog grada vlada kaos. Čitav grad želi na utakmicu, pred San Paolom vladaju velike gužve, nezapamćeni redovi. Talijani vjeruju u prolaz svoje momčadi, dok Real, s druge strane, traži potvrdu prolaza u četvrtfinale Lige prvaka. Dobra vijest za sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj što će Luka Modrić od prve minute nastupiti za svoju momčad, a Marko Rog svoju priliku čeka s klupe. Mateo Kovačić ovu spektakularnu utakmicu pratit će s tribina, isto kao i Strinić u talijanskom sastavu.

Image
MODRIĆA I DRUŠTVO ČEKA PAKAO: /

Navijači Napolija napravili ludnicu pred Realovim hotelom

Image
MODRIĆA I DRUŠTVO ČEKA PAKAO: /

Navijači Napolija napravili ludnicu pred Realovim hotelom

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo