VELIKA VEČER REBIĆEVOG FRANKFURTA: / Marseille pao s igračem više, Vatreni spasio Gerrarda, Sevilla utrpala pet komada

Image
Foto: AFP

Odigrane su prve utakmice prvog kola Europske lige.

20.9.2018.
21:12
AFP
VOYO logo

Nogometaši Eintrachta pobijedili su na gostovanju Marseille 2-1 u susretu 1. kola H skupine Europske lige premda su od 59. minute igrali s igračem manje. Rangers je gostovanju kod Villarreala odigrao 2-2 uz asistenciju BorneBarišića, dok su Bešiktaš i Sevilla ostvarili uvjerljive pobjede.

Lucas Ocampos je doveo OM do vodstva već u trećoj minuti, međutim na otvaranju drugog dijela izjednačio je Lucas Torro nakon ubačaja iz kornera. Šest minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je Jetro Willesm pocrvenio zbog oštrog prekršaja nad Dimitrijem Payetom. Činilo se kako će Marseille iskoristiti igrača više, no pogodak su postigli gosti, a junak je postao Luka Jović svladavši Yohanna Pelea u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebić ni na klupi

Duje Ćaleta Car je odigrao cijeli susret za OM, dok AnteRebić zbog ozljede nije nastupio za njemački sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine Lazio je pobijedio Apollon Limassol sa 2-1 Talijanski sastav je poveo u 14. minuti golom Luisa Albertoa nakon sjajne asistencije petom Caiceda. Na 2-0 je povisio Ciro Immobile iz kaznenog udarca u 84. minuti kojeg je izborio najbolji igrač utakmice Caicedo. U posljednjim trenucima susreta smanjio je Emilio Zelaya. Milan Badelj je za Lazio igrao do 61. minute, dok je Anton Maglica u gostujućim redovima igrao prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal i Rangers su u susretu skupine G odigrali sjajnu utakmicu sa četiri gola. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, ali su Škoti iščupali bod.

Asistencija Barišića

Španjolci su poveli već u 45. sekundi utakmice lijepim golom Carlosa Bacce sa 20-tak metara. Bio je to prvi udarac na utakmici i odmah gol. Rangers je izjednačio u 67. minuti preko Scotta Arfielda. Međutim, radost gostiju kratko je trajala i 'Žuta odmornica' je samo dvije minute kasnije stigla do novog vodstva, a strijelac je bio Gerard Moreno. Škoti se nisu predavali i Kyle Lafferty je izjednačio u 76. minuti na asistenciju Borne Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić je igrao do 85. minute, dok Nikola Katić nije nastupio za Rangers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine Rapid je u Beču pobijedio moskovski Spartak sa 2-0. Domaćin je poveo u 50. minuti autogolom Artema Timofejeva. Merd Muldur je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, Aleksandar Maksimenko je obranio njegov udarac, ali je odbio loptu u Timofejeva od kojeg se odbila u gol. Na 2-0 je povisio Thomas Murg u 68. minuti. Mateo Barać je odigrao cijeli susret za Rapid, Manuel Martić je ušao u igru u 85. minuti, dok Ivan Močinić nije nastupio.

Kovačić bez nastupa

Bešiktaš je na otvaranju skupine I pobijedio Sarpsborg 08 sa 3-1. Turci su Norvežne, koji su izbacili Rijeku, slomili u drugom dijelu golovima Ryana Babela (51), Enza Roca (69) i Jermaina Lensa (82). Kristoffer Zachariassen je smanjio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Domagoj Vida nije nastupio za Bešiktaš. U drugom susretu Genk je pobijedio Malmo 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini K Dynamo Kijev i Astana su odigrali 2-2 nakon što su gosti izjednačili u petoj minuti sudačke nadoknade. Strijelci za Dynamo bili su Viktor Cigankov (11) i Denis Garmaš (45+2), a za goste Marin Aničić (21) i Kristoffer Zachariassen (90+5).

Josip Pivarić je igrao cijeli susret za domaćine, dok je Marin Tomasov za Astanu igrao od 88. minute. U drugom susretu Rennes je pobijedio Jablonec sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini L Chelsea je na gostovanju u Solunu pobijedio PAOK 1-0, a pogodak odluke zabio je Willian u sedmoj minuti. Mateo Kovačić nije nastupio za 'Bluese'. U drugom susretu BATE Borisov je u Budimpešti pobijedio MOL Vidi sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini J pobjede su ostvarili Sevilla i Krasnodar. Sevilla je deklasirala Standard sa 5-1, dok je Krasnodar na gostovanju u Turskoj pobijedio Akhisarspor 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati susreta 1. kola nogometne Europske lige:

SKUPINA G Rapid - Spartak Moskva 2-0 Villarreal - Rangers 2-2

SKUPINA H Lazio - Apollon 2-1 Marseille - Eintracht 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA I Genk - Malmo 2-0 Bešiktaš - Sarpsborg 3-1

SKUPINA J Akhisar - Krasnodar 0-1 Sevilla - Standard Liege 5-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA K Dynamo Kijev - Astana 2-2 Rennes - Jablonec 2-1

SKUPINA L Vidi - BATE 0-2 PAOK - Chelsea 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras:

SKUPINA A Ludogorec - Bayer Leverkusen AEK Larnaca - Zurich

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B Celtic - Rosenborg Leipzig - Salzburg

SKUPINA C Slavia Prag - Bordeaux Kopenhagen - Zenit

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA D DINAMO - Fenerbahče Spartak Trnava - Anderlecht

SKUPINA E Arsenal - Vorskla Sporting - Karabag

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA F Olympiacos - Real Betis Dudelange - Milan

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo