Velika svađa i čistka u svlačionici Chelseaja!

Andre Villas-Boas bio je miljenik vlasnika kluba Romana Abramoviča, ali je nakon niza loših rezultata i loših odnosa s igračima izgubio i gazdino povjerenje.

6.3.2012.
9:16
VOYO logo

Abramovič se pojavio na nedjeljnom treningu i uručio treneru otkaz, ali je bijes iskalio i na igračima. Izvor iz kluba tvrdi da je bogati Rus koji na Stamford Bridgeu godinama gubi milijune bio ljutit i da se žestoko obrušio na igrače koji nisu poštovali trenera.

Poručio im je da će mnogi na ljeto napustiti klub i da se odsad svaki od njih bori za vlastitu budućnost u klubu. Engleski mediji bavili su se i financijskom pozadinom otkaza, a došli su do zaključka da je AVB veći promašaj od Torresa! Abramovič je prvo bivšem trener Ancelottiju i pomoćnicima morao platiti više od 15 milijuna eura odštete, zatim je Portu za Villas-Boasa platio 17 milijuna eura, a sad će mu morati isplatiti dodatnih 13 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se tome doda da je Villas-Boas u ovih 36 tjedana već uzeo pet milijuna eura, dolazi se do podatka da je cijeli slučaj Chelsea stajao više od 50 milijuna eura.

Klupu Chelsea do kraja sezone preuzet će pomoćnik Di Matteo, a zatim će se tražiti novo rješenje. Kao glavni kandidati ističu se Benitez, Mourinho, ali i Guardiola, kojem na ljeto istječe ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije na otkaz Villas-Boasu stižu sa svih strana. Njegovi kolege iz Premiershipa uglavnom su stali na njegovu stranu i smatraju da će njegov veliki potencijal doći do izražaja te da će se jednog dana vratiti. Avram Grant je stao pak na stranu Abramoviča.

"Abramovič je veliki nogometni zaljubljenik i svom je treneru osigurao sve što je potrebno da bi bio prvak Europe", kazao je Grant. Andre Villas-Boas imao je tajni sastanak s direktorom talijanskog nogometnog kluba Rome, Francom Baldinijem, na kojem su raspravljali o ljetnom preuzimanju rimskog kluba, prenosi Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villas-Boas, otpušten u nedjelju s mjesta menadžera Chelseaja, prvi je na listi želja Rome koja je sve više nezadovoljna uslugama Luisa Enriquea. Vjeruje se da je upravo Baldiniju Villas-Boas otkrio da je otkaz u Chelseaju neminovan te da je zainteresiran preuzeti rimski klub na ljeto.

Villas-Boas se i prije ove sezone, kao trener Porta, bio sastao s čelnicima Rome koje je tada "ohladila" otkupna klauzula portugalskog kluba od 13.3 milijuna funti. Vjeruje se također da će sadašnji trener Rome, Luis Enrique, u slučaju da Pep Guardiola odluči ne produljiti suradnju, na ljeto postati novi trener Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo