Velika prevara u Madridu bez prijenosa na TV-u!

Jedini hrvatski klub koji je igrao na stadionu Santiago Bernabeu prije Dinama, bila je Rijeka, u 2. kolu Kupa UEFA-e 1984. godine. Epska je bila Rijekina pobjeda na Kantridi 3:1 pred rekordnih 22.

22.11.2011.
11:10
VOYO logo

"Već nakon pola sata igre dobili smo dva crvena kartona. Ja zbog dva žuta nakon startova nad Camachom, od kojih drugi sigurno nije bio za žuti, a Desnica samo zato što je malo pomaknuo loptu pri slobodnom udarcu Reala", prisjeća se tadašnji igrač Rijeke Nikica Milenković.

U drugom poluvremenu pocrvenio je i Rijekin igrač Boris Tičić, a Real je poveo s 1:0 tek u 67. minuti iz izmišljenoga jedanaesterca (Juanito).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabili su još Michel i Valdano za 3:0, a igralo se pred 80.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A mi smo i s osmoricom igrača, pri rezultatu 2:0, imali stopostotnu šansu. Fegica je u ključnom trenutku spriječio suparnički igrač. I još nešto: kad smo dolazili na utakmicu, naš autobus usmjerili su ulicom Castellana, prepunom ljudi, pa smo na stadion stigli samo nekoliko minuta prije utakmice. Nismo se stigli ni izmasirati, ni zagrijati", dodao je Milenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I još jedna zanimljivost vezana uz tu utakmicu... Real je očito vrlo studiozno planirao akciju 'Rijeka' pa je, između ostaloga, istaknuo i tako visoku cijenu TV prijenosa da ga tadašnji JRT nije otkupio. Publika u bivšoj državi uopće nije vidjela tu antologijsku utakmicu, koju svjedoci i danas pamte kao jednu od najvećih nogometnih prevara svih vremena.

specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo