VELIKA DRAMA U LONDONU: / Novi trofej stiže u Manchester!

Image
Foto: AFP/GLYN KIRK

Nogometaši Manchester Cityja osvojili su engleski Liga kup pobjedivši nakon jedanaesteraca Liverpool.

28.2.2016.
20:24
AFP/GLYN KIRK
VOYO logo

http://www.dailymotion.com/video/x3usru3_full-highlights-hd-liverpool-1-1-manchester-city-capital-one-cup-final-28-02-2016-hd_sport

Unatoč prilikama s obje strane, prvo poluvrijeme je završilo bez pogodaka. Bliže pogotku bio je City, koji je najopasnije zaprijetio polovicom prvog dijela preko Aguera, no njegov šut obranio je vratar Liverpoola Mignolet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva gola u 120 minuta

Pritisak Manchester Cityja isplatio se nakon četiri minute drugog poluvremena kada je Ferdinandinho pogodio za 1-0. Kod tog pogotka loše je reagirao Mignolet na golu Liverpoola. No, momčad Jurgena Kloppa nije se predala i pritiskala do samog kraja susreta, a njen se pritisak isplatio kada je Philippe Coutinho poentirao za 1-1.

Do kraja utakmice više nije bilo golova, pa su se igrali produžeci. U njima također nije bilo pogodaka tako da se pobjedik odlučivao jedanaestercima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njima su mnogo raspoloženiji bili igrači Manchester Cityja. U raspucavanju se iskazao golman Građana Willy Cabalero koji je obranio tri udarca s bijele točke, a pobjednički jedanaesterac za Manchester City realizirao je Yaya Toure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu na Wembleyu obilježio je i jedan poseban detalj. Prvi put u povijesti ovog natjecanja u finalu su nastupila braća i to u suprotnim redovima. Za City je igrao Yaya Toure (32), a za Liverpool njegov dvije godine stariji brat Kolo Toure. Yaya je odigrao cijeli susret, dok je Kolo ušao u igru u 25. minuti umjesto ozlijeđenog Mamadoua Sakha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo