VELIKA BITKA ZA POLUFINALE: / Manchester United slavio u Španjolskoj, Roma u završnici slomila Ajax, kiks Arsenala

Image

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala Europske lige

8.4.2021.
23:09
VOYO logo

Niti jedan domaćin u prvim utakmicama četvrfinala nogometne Europske lige nije uspio ostvriti pobjedu, štoviše samo je Arsenal odigrao neodlučeno na svom Emiratesu protiv praške Slavije, dok su sva tri preostala susreta okončana uspjesima gostiju.

Dinamo je izgubio u Maksimiru od Villarreala s minimalnih 0-1 golom Gerarda Morena iz kaznenog udarca u 44. minuti, dok su Manchester United i Roma ostvarili još bolje rezultate na gostovanjima kod Granade, odnosno Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United opravdao je ulogu velikog favorita protiv Granade i stigao do pobjede od 2-0. Prvi je pogodak postigao Rashford u 31. minuti nakon duge lopte Lindelofa, dok je konačni rezultat postavio Bruno Fernandes iz kaznenog udarca u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma je u Amsterdamu svladala Ajax sa 2-1 iako je domaćin poveo krajem prvog poluvremena kada je Klaassen u 39. minuti odlično završio akciju u kojoj je kombinirao s Tadićem. Imao je Ajax odličnu priliku za povećanje vodstva, no Tadić u 53. minuti nije iskoristio kazneni udarac, a za toj je vrlo brzo bio kažnjen. Roma je do poravnanja stigla u 57. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Scherpena kojemu je ne odviše dobar slobodni udarac Pellegrinija prošao kroz ruke, da bi preokret kompletirao Ibanez lijepim pogotkom u 87. minuti nakon kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal i Slavia su u Londonu igrali 1-1, a oba gola postignuta su u samoj završnici. Arsenal je poveo golom Pepea u 86. minuti iz brzog protunapada nakon kronera gostiju, a poravnao je Holeš u četvrtoj minuti nadoknade kada se najbolje snašao u gužvi pred domaćim vratima.

Uzvrati su za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala nogometne Europske lige

Dinamo Zagreb (Hrv) - Villarreal (Špa) 0-1 (Moreno 44-11m) Arsenal (Eng) - Slavia Prag (Češ) 1-1 (Pepe 86 /Holeš 90+4) Ajax (Niz) - Roma (Ita) 1-2 (Klaassen 39 / Pellegrini 57, Ibanez 87) Granada (Špa) - Manchester United (Eng) 0-2 (Rashford 31, Bruno Fernandes 90-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo