VELIKA ANKETA NET.HR-A: / Dvojba koja zanima naciju! Čačić mora donijeti važnu odluku za Island i Sj. Irsku

Image
Foto: Pixsell
7.11.2016.
13:20
Pixsell
VOYO logo

A taj je s kojom napadačkom formacijom započeti subotnji nadolazeći susret 4. kola kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine protiv Islanda i prijateljski protiv Sjeverne Irske? Tim više što uz Kalinića za Island neće konkurirati niti Marko Pjaca. Tako je Čačić ostao na tri napadača Marija Mandžukića, Andreja Kramarića i Duji Čopu. No, sva tri su u formi i zabijaju u svojim klubovima.

‘NEMAMO IZBORA, MORAMO POBJEĐIVATI’: Izbornik objasnio ‘slučaj Lovren’ i zašto nije pozvan najbolji igrač HNL-a

Kramarić protiv Islanda 'mora' igrati na poziciji povučenije špice

Kad sve zbrojimo i oduzmemo, jasno je k'o dan da Kramarić protiv Islanda mora igrati na poziciji povučenije špice, iza Mandžukića. Napadač Hoffenheima ove sezone briljira u Bundesligi. Krama je do sad ukupno odigrao 12 utakmica za Hoffenheim u svim natjecanjima, te zabio 6 golova uz čak 5 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NOVI UDARAC ZA ČAČIĆA: Na dan okupljanja saznao da je ostao bez čovjeka koji igra u životnoj formi!

Po prvi puta u svojoj karijeri, Kramarić je vodeći u asistencijama u prvenstvu. Prvo mjesto dijeli s Ribéryjem iz Bayern Munchena. I sam će Kramarić kazati kako mu to ne smeta, kako uživa "posluživati" svoje suigrače, a to je, između ostalih i ono što Čačiću treba.

Napadački dvojac Kalinić - Kramarić bio bi najidealniji, ali...

Iako bi bilo bolje da je Kalinić zdrav, pa da izbornik Vatrenih može, kojim slučajem, probati napadačku formaciju s Kramarićem i Kalinićem. Jer, spomenuti dvojac trenutno je bolji izbor od Mandžukića. Koliko god Čačić favorizirao Mandžukića i njegovu igračku sposobnost igranja glavom u šesnaestercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FRANCISCO LEONG

Dobra vijest za Čačića je i ta što se Mandžukić probudio. I u reprezentaciji i u svom Juventusu. Za Staru damu je nakon 763 minute "gladovanja" konačno zabio pogodak. To se dogodilo 26. listopada ove godine u pobjedi protiv Sampdorije 4-1, a u nedjelju je zabio i Chievu u pobjedi 2-1.

Čop čeka svoju šansu

Što se tiče Vatrenih, Mandžo je Kosovu i Finskoj kombinirano utrpao četiri gola (tri Kosovu, jedan Finskoj). Čop je u odnosu na Kramarića i Mandžukića u najlošijoj formi. Čop je ove sezone zabio ukupno 4 gola u svim natjecanjima za svoj Sporting iz Gijona u 11 odigranih susreta. Posljednji pogodak došao je prošlog petka u porazu od Malage 3-2. Hrvat je toj utakmici zabio sjajan gol iz slobodnjaka s nekih 20 metara u 49. minuti susreta za 2-1 Malage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Glasajte u našoj anketi

Međutim, Čop u Čačićevim strateškim zamislima ne kotira baš najbolje. Trenutno je četvrti napadač što ne zadovoljava bivšeg napadača Dinama i Hajduka. No i sam je svjestan da mora biti strpljiv, da će šansa i minute doći. Možda već i protiv Islanda u subotu na Maksimiru.

Kako bilo, mi vas u našoj anketi pitamo: Koja bi napadačka linija trebala trebala započeti susret protiv Islanda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo