BEZ POBJEDNIKA U LUDOM JADRANSKOM DERBIJU: / Caktaš iz kaznenog udarca donio Hajduku bod protiv Rijeke

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Riječani čak šest godina i osam mjeseci ne znaju za poraz na Poljudu, a sada su taj niz i nastavili

31.3.2018.
18:46
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 27. kola Prve HNL nogometaši Hajduka i Rijeke odigrali su 1-1 (0-0) u jadranskom derbiju odigranom u subotu na poljudskom stadionu, gdje su Riječani poveli u 52. minuti pogotkom Čolaka, a Splićani izjednačili golom Mije Caktaša iz kaznenog udarca.

Puno čvrstih duela, ali nije bilo golova u prvom dijelu

U prvom poluvremenu, punom čvrstih duela, sudac Igor Pajač podijelio je čak sedam žutih kartona, tri Splićanima, a četiri Riječanima, ali nijednom nije morao pokazati prema centru, iako je bilo prilika za pogodak. Hajdukove su bile zrelije. Već u 3. minuti Ismajli je pucao iz okreta sa sedam metara nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali riječki vratar Simon Sluga odlično je reagirao i obranio. Sluga je izašao kao pobjednik i u 38. minuti, kad je Mađar Adam Gyurcso povukao kontranapad i sa 18 metara pucao snažno i precizno, ali ne i neobranjivo za Slugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već prvih 15-ak minuta drugog poluvremena bilo je sadržajnije što se tiče opasnosti pred vratima obiju momčadi, nego što je bilo cijelo prvo poluvrijeme. Hajduk je zaprijetio odmah u prvoj minuti nastavka preko Tome Bašića koji je zamijenio Ismajlija. Rijeka je opasno vrebala iz kontranapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan takav, koji su izabranici Matjaža Keka izveli u 52. minuti završio je prvim pogotkom na utakmici. Acosty je dao odličnu loptu prema Pavičiću, koji je ušao u kazneni prostor te u padu uspio gurnuti loptu na pet metara, gdje je neometan bio Antonio Mirko Čolak i lakoćom svladao Karla Leticu za vodstvo gostiju. Gol možete vidjeti OVDJE. Nakon te akcije Rijeka je još dvaput opasno zaprijetila, ali Heber i Acosty nisu uspjeli zahvatiti loptu.

Iz kaznenog udarca do 1:1

Hajduk je do izjednačenja došao u 62. minuti iz kaznenog udarca. Igor Pajač je pokazao na bijelu točku nakon što je Adam Gyurcso pao u kaznenom prostoru nakon duela s Raspopovićem. Precizan izvođač bio je Mijo Caktaš. Gol možete vidjeti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 70. minuti nastao je četverominutni prekid koji su uporabom pirotehničkih sredstava izazvali pripadnici Torcide smješteni na sjevernoj tribini poljudskog stadiona. Nedugo nakon što je dvoboj nastavljen, Hajduk je došao blizu drugom pogotku, ali je još jednom Simon Sluga bio na mjestu. Riječki je vratar nogom obranio udarac Franka Kovačevića s udaljenosti od pet metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika prilike na kraju utakmice

U drugoj minuti sudačke nadoknade Mijo Caktaš je dobro pucao glavom nakon ubačaja Bašića, ali ponovno je odlično reagirao Sluga i spriječio pogodak. Do kraja utakmice riječki strijelac Antonio Čolak još je uspio zaraditi drugi žuti karton i isključenje, ali Splićani nisu imali dovoljno vremena kako bi kapitalizirali brojčanu prednost na terenu pa je ostalo 1-1, čime se Hajduk zadržao na drugom mjestu s bodom više od Rijeke.

Dvoboj na Poljudu pratilo je 15.690 gledatelja, a sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...


Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK SUSRETA

HAJDUK - RIJEKA 1-1

Hajduk: Letica, Juranović, Nižić. Ismajli, López, Radošević, Savvas, Caktaš (62' (p)), Tičinović, Said, Gyurcsó Rijeka: Sluga, Raspopović, Punčec, Župarić, Zuta, Grahovac, Bradarić, Acosty, Pavičić, Heber, Čolak (52')

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+7' Kraj utakmice! Hajduk ima za čime žaliti jer su bili bliži pobjedi!

90+3' Caktaš puca glavom, ali sjajno reagira Sluga. Velika prilika za sva tri boda Splićana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se sedam minuta sudačke nadoknade.

78' Marko Futacs je nakon osam mjeseci ponovno na terenu, zamijenio je svog sunarodnjaka Adama Gyurcsa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Sluga je opet briljantno reagirao, pucao je Kovačević koji je ušao u igru u drugom dijelu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Nastavlja se utakmica iako još nešto dima ima na terenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Velika bakljada i topovski udari na Poljudu. Jedno vrijeme nas očekuje pauza jer je veliki dimni oblak prekrio teren!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Rasplamsala se igra na Poljudu, a Hajduk je ponovno dominantnija momčad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' GOOOOL! Raspopović je sapleto Gyursca, sudac je pokazao na bijelu točku s koje je precizan bio Mijo Caktaš! Opet smo na početku! Gol možete vidjeti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' GOOOOL! Vodi Rijeka! Strijelac je Antonijo Čolak koji je sjajno iskoristio asistenciju Pavičića i sa šest metara svladao Leticu! Gol možete vidjeti OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Odmah je na početku drugog dijela bilo zanimljivo. Said je tražio prekraš na rubu šesnaesterca, ali Pajač nije ništa dosudio iako se činilo da je bio prekršaj. U nastavku akcije Bašić je presjekao loptu, prošao Riječkog vratara, ali onda se sapleto i lopta mu je prošla u gol aut.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Inače, na tribinama Poljuda nalazi se službeno 15.690 gledatelja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2' Kraj prvog poluvremena. Hajduk je imao nešto bolje prilike, ali nije bilo golova ili 100 postotnih šansi. Nastavak slijedi za 15 minuta

44' Zaiskrilo je između Saida i Župarića nakon zračnog duela, sudac Pajača sve je riješio s žutim kartonima za obojicu

42' Karton za trećeg igrača Rijeke. Požutio je Žuta

38' Gyurcso je pucao, ali Sluga je opet siguran

35' Bitka se posljednjih nekoliko minuta većinom vodi na sredini susreta. Pobjegao je jednom Acosty splitskoj obrani, ali njegov niski ubačaj uspjeli su očistiti domaćini

30' Drugi igrač Rijeke dobio je žuti karton, ovog puta to je bio Čolak

28' Heber je pucao glavom s nekih desetak metara nakon ubačaja Grahovca, ali Letica je lako uhvatio loptu

25' Aktivni Hajduk je bolja momčad nakon polovice prvog dijela. Traži igru, dok su Riječani više orijentirani na obranu

18' Prolomili su se zvižduci Poljudom. Domaćini su tražili kazneni udarac nakon starta Punčeca na Saidu, ali sudac Pajač je samo odmahnuo rukom. Bilo je kontakta, ali je teško procijeniti da li je to bilo dovoljno za pokazati na bijelu točku

14' Raspopović je požutio nakon oštrog starta na sredini terena. Vidjeli smo dva žuta kartona na samom početku utakmice. Pajač ne želi da se oštra igra pretvori u nešto više. Rijeka je uspostavila određenu ravnotežu nakon što je Hajduk stisnuo na početku.

12' Dim na terenu zbog bakljade, ali nema prekida od strane suca. Igra se nastavlja

8' Ardian Ismajli je požutio nakon neopreznog starta nad Acostyjem

5' Opet slobodan udarac za Splićane, ali sada su gosti puno lakše izbacili loptu iz opasne zone

3' Raspopović je srušio Gyurcsa s lijeve strane, a nakon ubačaja prva prilika za Splićane, ali nema ranog pogotka! Lijepa reakcija riječkog čuvara mreže

2' Uvjeti za igru nisu baš najbolji jer puše olujno jugo.

1' Počela je utakmica!

16:39 - Sudac je Igor Pajač, nadamo se kako ga se neće previše spominjati tijekom, ali i nakon utakmice.

16:15 - stigli su i sastavi!


Hajdukov trener Željko Kopić dan uoči jadranskog derbija ući bez Tudora, Almeide, Gustava i Memolle koji su ozlijeđeni. Zbog kartona susret propuštaju i Fomitschow i Hamza.

Image
KOPIĆ NAJAVIO DERBI I KOMENTIRAO KEKOVU IZJAVU: /

'Cijelo vrijeme se nameću sudbonosne utakmice'

Image
KOPIĆ NAJAVIO DERBI I KOMENTIRAO KEKOVU IZJAVU: /

'Cijelo vrijeme se nameću sudbonosne utakmice'

“Kvalitetna ekipa, kvalitetno vođena, u dobroj su formi. Od nas očekujem da inzistiramo na hrabrosti, agresivnosti, visokom intenzitetu, da se taktički nametnemo na pravi način. Igramo na svom stadionu, pred svojim navijačima, napravit ćemo sve da dođemo do pobjede”, rekao je Kopić.

S druge strane, trener Rijeke Matjaž Kek nikad nije poražen na Poljudu.

“Očekuje nas goropadni Hajduk s dobrim trenerom koji je započeo pozitivan niz rezultata koji sada već traje neko vrijeme. Znamo što nas čeka u Splitu, čujem da se očekuje oko 20 tisuća ljudi i vjerujte mi sto puta bi igrao u takvom nogometnom ambijentu na Poljudu nego išao u Kranjčevićevu”, .

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo