SAMO NAJVEĆI /

Velika posveta HNS-a za Luku Modrića: 'Cristiano, Messi, Modrić… Baš kako i dolikuje Lukinoj veličini'

Image
Foto: Joao Rico/PIXSELL

'Tako to rade pravi kapetani i lideri'

8.9.2024.
15:51
Joao Rico/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska u novom ciklusu Lige nacija nakon poraza na gostovanju kod Portugala 2-1, u Osijeku dočekuje Poljsku.

Image
VATRENI U OSIJEKU /

Dalić otkrio formaciju za Poljsku i glasno poručio: 'Ne postoji nitko bolji od Perišića'

Image
VATRENI U OSIJEKU /

Dalić otkrio formaciju za Poljsku i glasno poručio: 'Ne postoji nitko bolji od Perišića'

Uoči susreta HNS je na svojim stranicama objavio posebnu posvetu kapetanu Luki Modriću koji će večeras 180. put nastupiti za Hrvatsku. Objavu pod naslovom "Velika nedjelja Luke Modrića na Opus Areni" prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kapetan Luka Modrić protiv Poljske će upisati 180. nastup za reprezentaciju. U predvečerje 39. rođendana koji će vrlo vjerojatno dočekati u svlačionici. Tamo gdje sve počinje i završava. Tamo gdje se rađaju velike karijere i uspjesi. Tamo gdje se dožive prva razočarenja i teku suze uslijed nekih bolnih poraza. Tamo gdje se taj “opojni” miris vlažnih kopački i znojem natopljenih dresova jednako osjeti na malim stadionima i na najvećim nogometnim pozornicama.

Tamo gdje je jučer Domagoj Vida u reprezentativnom okruženju valjda prvi put kročio u “civilu” da bi pozdravio donedavne suigrače prije negoli će večeras doživjeti ovacije ispunjenih tribina Opus Arene na službenom oproštaju od najdražeg dresa. Tako je to u nogometu. Jedni napuštaju svlačionicu, drugi tek sramežljivo odškrinjuju vrata…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka je ostao. Na radost izbornika, ljudi u stožeru, suigrača, navijača i cijele hrvatske sportske javnosti. Jednako usredotočen. Željan novih izazova i velikih rezultata. S istim žarom u očima i strašću kao i kad je prvi put odjenuo sveti dres 1. ožujka sada već daleke 2006. godine u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u Baselu. Prošlo je dugih 18 i pol godina… Prožetih sjajnim igrama i veličanstvenim rezultatskim dostignućima najveće generacije u povijesti hrvatskog nogometa i sporta uopće. On će večeras jednako ponosno navući kapetansku vrpcu na lijevu nadlakticu i s rukom na srcu otpjevati Lijepu našu, a onda povesti momčad prema novoj pobjedi jer… Tako to rade pravi kapetani i lideri.

Jednako tako, večeras će se po broju reprezentativnih nastupa izjednačiti s nekadašnjim suigračem iz Reala, Sergijom Ramosom, od aktivnih igrača više odigranih utakmica za nacionalnu vrstu imaju još samo dvojica najvećih, Cristiano Ronaldo (213) i Lionel Messi (187). Cristiano, Messi, Modrić… Baš kako i dolikuje Lukinoj veličini i maestralnom nogometnom opusu.

I zato… Zaslužio je pobjedom nad Poljskom proslaviti 39. rođendan i 180. nastup za Vatrene. U svlačionici. Tamo gdje je sve počelo. Tamo gdje je svoj na svome. Tamo gdje ima još puno za reći… Tamo gdje se još uvijek ori Lukin glas: “Iznad svih….” Hrvatska!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo