ANALIZIRALI PLAVE /

Bayernov trener uoči Dinama: 'Imamo sličnosti, obje ekipe navikle su pobjeđivati'

Image
Foto: profimedia

Uz njega utakmicu je komentirao dugogodišnji kapetan i vratar Bayerna, Manuel Neuer

16.9.2024.
19:04
profimedia
VOYO logo

Dinamo u utorak započinje svoj put u ligaškoj fazi najjačeg europskog natjecanja. U prvoj utakmici novog izdanja Lige prvaka dolazi Bayernu.

Image
OZLJEDA NA TRENINGU /

Suparnik Dinama u Ligi prvaka ostao bez veznjaka: Odmah morao na operaciju

Image
OZLJEDA NA TRENINGU /

Suparnik Dinama u Ligi prvaka ostao bez veznjaka: Odmah morao na operaciju

Susret je najavio trener njemačkog velikana Vincent Kompany koji je Bayern preuzeo ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je Liga prvaka i tu treba zaslužiti mjesto. Znate da je Dinamo ekipa koja je navikla pobjeđivati. Ima nekih sličnosti između Dinama i Bayerna. Obje momčadi su navikle pobjeđivati i osvojile su jako puno naslova prvaka u svojoj zemlji. Ali sutra smo na Allianz Areni, kod nas doma i idemo pobijediti. Ne radim razliku između utakmica. Isto igramo protiv Dinama i protiv Barcelone", započeo je Kompany.

Vincent se već jednom susreo protiv Dinama i to 2007. godine kada je s HSV-om igrao protiv Plavih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro se sjećam utakmice s Dinamom. Morao sam trčati za Modrićem cijelu utakmicu. Je li Mandžukić bio tamo? Bio je tamo i Tadić. Ali imali smo i mi jako dobru ekipu i pobijedili. Bila je to jako dobra utakmica", prisjetio se tih vremena pa komentirao trenutnu momčad Dinama:

Ovaj današnji Dinamo tehnički je jaka momčad, talentirana i često dolazi u završnicu akcija. Kad treba obraniti vlastiti kazneni prostor, i to radi dobro, ne dozvoljavaju protivnicima puno prostora. Želimo im stvoriti pritisak i nadam se da će nam to donijeti uspjeh", rekao je trener Bayerna.

Bayern se bori s dosta ozlijeđenih igrača.

"Stanišić će nam nedostajati, ozlijedila su mi se dva desna beka. Prošle godine on je jedini naš igrač koji je osvojio naslov. Nedostajat će nam. Oporavit će se i nećemo ga siliti da se vrati. Neću se sad sažalijevati nad sobom i svojom momčadi zbog ozljeda i izostanaka. Igrat će tko bude mogao i svi igrači moraju dati najbolje od sebe", zaključio je Kompany.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njega utakmicu je komentirao dugogodišnji kapetan i vratar Bayerna, Manuel Neuer.

"Godine 2012. smo također imali sezonu bez trofeja. Nažalost, i sad imamo to iskustvo. Znamo svi što se dogodilo nakon toga. Osvojili smo trostruku krunu. Motivacija je vrlo visoka. Liga prvaka je ove sezone drugačija. Imamo jako dobre protivnike u ovoj prvoj fazi", započeo je pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, najvažnije je da je ove sezone finale u Münchenu. Želimo biti tu i dat ćemo sve od sebe da budemo. Veselimo se prvoj utakmici. Finale Lige prvaka u Münchenu bilo bi za mene sjajan kraj sezone. Ne znam hoću li se nakon toga umiroviti. Osjećam se dobro i odlučit ću na kraju sezone hoću li nastaviti braniti", rekao je Neuer.

Analizirali su igru Plavih, a posebno obratili pozornost na dvojicu igrača.

"Analizirali smo momčad Dinama, znamo koje su im snage i slabosti. Pokušat ćemo igrati što brže i biti u pravo vrijeme na pravim pozicijama. Znamo da je njihova desetka Martin Baturina igrač jak na lopti. Bruno Petković u napadu donosi snagu u šesnaestercu. Morat ćemo pripaziti", rekao je Nijemac.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo