VATRENI U OSIJEKU /

Dalić otkrio formaciju za Poljsku i glasno poručio: 'Ne postoji nitko bolji od Perišića'

Press konferenciju hrvatske reprezentacije pratili ste uživo na portalu Net.hr

7.9.2024.
16:41
VOYO logo

Hrvatska se nakon poraza na gostovanju kod Portugala 2-1, na otvaranju nove sezone Lige nacija, okreće drugoj utakmici skupine. U Osijek u nedjelju stiže Poljska.

Image
NOVA DEVETKA VATRENIH /

Matanović 'ukrao show': 'Ma, meni je čast igrati s igračima koje sam gledao na YouTubeu'

Image
NOVA DEVETKA VATRENIH /

Matanović 'ukrao show': 'Ma, meni je čast igrati s igračima koje sam gledao na YouTubeu'

Igra je u Lisabonu, složit će se mnogi, bila bolja od rezultata pa javnost s optimizmom očekuje utakmicu na Opus Areni, a kako se sami reprezentativci pripremaju za susret saznali smo na press konferenciji koju ste mogli pratiti uživo na portalu Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred novinare je prvo izašao Mateo Kovačić.

"Bilo je pozitivnih stvari u Portugalu, igrali smo u novom sustavu, dobro smo se pripremili, bilo je dobrih stvari, rezultat nije bio pozitivan, ali i nekih koje se mogu i moraju poboljšati. Bit će još bolje, ne treba odustajati od toga nego poboljšavati i analizirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem tešku utakmicu jer nema sigurno ovdje laganih utakmica. Igramo protiv opasne momčadi, dobili su Škote u Škotskoj, a to nikad nije lako. No, fokusirat ćemo se na sebe i pokušati poboljšati stvari koje nisu valjale protiv Portugla.

Image

"Ne bih rekao da sam bio najbolji igrač protiv Portugala. Teško je netko mogao biti najbolji kad smo izgubili. Što se mene osobno tiče, ja se osjećam dobro i pod jednim od najboljih trenera na svijetu jako napredujem."

'Brine nas što već četiri utakmice nemamo pobjedu'

"Nadam se da ćemo publici u Osijeku pružiti sreći i priliku da se raduje."

Hrvatska reprezentacija ne zna za pobjedu još od prijateljske utakmice prije početka Europskog prvenstva u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da brine što nemamo pobjedu četiri utakmice, igramo da pobijedimo, ali bilo je takvih razdoblja i godinama ranije i izvukli smo se. Naravno da smeta, dolazimo iz klubova gdje se pobjeđuje, navikli smo pobjeđivati, pa i s Hrvatskom i vjerujem da ćemo sutra dobiti."

Riječ je zatim dobio i izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možeš biti sretan kada izgubiš, ali razvoj utakmice nakon 0-2 od Portugala nas ohrabruje. Veći dio utakmice bili smo i bolji. Bilo je stvarno dobrih stvari. Izgubili smo noć nakon Portugala zbog putovanja i nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti. Plan je bio igrati jedan sistem igre u Portugalu, a u Osijeku se vratiti na staru obranu, ali ovo s trojicom u obrani se mora jako dobro uigravati pa sam sada bliži ideji da nastavimo kao u Portugalu. Međutim, vidjet ćemo još s igračima kako se osjećaju pa tek onda donijeti konačnu odluku."

'Želimo tri boda'

Reprezentaciju u Osijek ne prati dobar niz.

"Pritisak je uvijek i želja za pobjedom, Poljska je puna samopouzdanja i motiva, ali imamo ih i mi, zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili pa da napokon razveselimo navijače ovdje pobjedom i dobrom igrom, a i nama bi tri boda dala samopouzdanje i motiv za dalje. Pritisak je velik, kao i uvijek, kao svaka utakmica, da pobijedimo. Vrijeme je da taj niz bez pobjede u Osijeku prekinemo."

Za kraj je izbornik rekao i riječ-dvije o Ivanu Perišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Perišić jako dobro radi i trenira maksimalno. Iznenadilo me koliko je na treningu dobar, moćan, spreman, brz, dobro se vratio nakon svega što je bilo i u boljem je stanju nego što sam očekivao. Htjeli smo da igra na lijevoj strani, ali taman kad je ulazio, Jakić se ozlijedio pa sam ga stavio desno. Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, ja ga ne vidim! Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ne vidim takvog", poručio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo