JEDNOM VATRENOM POSEBNO JE TEŠKO PALA RAKITIĆEVA ODLUKA: / 'Mogao si barem još jednom pokazati svoju klasu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sa 106 nastupa Rakitić je četvrti po broju odigranih utakmica za hrvatsku reprezentaciju

22.9.2020.
13:15
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije IvanRakitić odlučio je završiti svoju reprezentativnu karijeru nakon 106 nastupa u kojima je postigao 15 golova za 'vatrene', priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Image
STOJE LI PRIČE KOJE SU SE POJAVILE O RAKITIĆU? /

'Neobično mi je da se takve stvari spominju nakon svega što je dao za reprezentaciju'

Image
STOJE LI PRIČE KOJE SU SE POJAVILE O RAKITIĆU? /

'Neobično mi je da se takve stvari spominju nakon svega što je dao za reprezentaciju'

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu", izjavio je 32-godišnji Rakitić koji je u dresu seniorske hrvatske nacionalne vrste debitirao 8. rujna 2007. pod vodstvom Slavena Bilića. Od njegovih nastupa za Vatrene svakako će najviše ostati u sjećanju doprinos koji je dao na putu do svjetskog srebra u Rusiji 2018. kad je realizirao odlučujuće jedanaesterce u osmini finala protiv Danske te u četvrtfinalu protiv Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova odluka izazvala je brojne reakcije bivših i sadašnjih suigrača. Dejan Lovren jedan je od njih. Branič Zenita prokomentirao je njegovu odluku na Twitteru.

"Hvala na svemu. Žao mi je što odlaziš... Šteta, makar mislim da si mogao barem još jednom pokazati svoju klasu na nadolazećem Euru. Falit ćeš, ali sam znaš što je najbolje za tebe. Zauvijek ćeš biti zapamćen za sve ono što si pokazao u Rusiji. Zbogom srebrni", napisao je Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je prvu utakmicu odigrao 8. rujna 2007. protiv Estonije u kvalifikacijama za EURO 2008., a samo četiri dana poslije je protiv Andore postigao i svoj prvi pogodak. Posljednji od svojih 15 reprezentativnih pogodaka postigao je na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji u pobjedi 3-0 nad Argentinom, a posljednju nastup imao je 13. listopada prošle godine u Cardiffu protiv Walesa (1-1), u kvalifikacijama za EURO 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 106 nastupa Rakitić je četvrti po broju odigranih utakmica za hrvatsku reprezentaciju, a više ih imaju samo Darijo Srna (134), Luka Modrić (127) i Stipe Pletikosa (114).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo