UEFA ČASTI / Vatreni u Nizozemskoj u lovu na trofej, ali i bogatu novčanu nagradu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

UEFA nije objavila službene brojke za ovogodišnje izdanje, međutim mogu se očekivati slične novčane nagrade poput onih prošlih godina

14.6.2023.
10:17
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Plasmanom na završni turnir Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je došla u priliku osvojiti prvi trofej u povijesti, ali i bogatu novčanu nagradu.

Hrvatsku u srijedu protiv Nizozemske čeka četvrto polufinale na velikim natjecanjima u povijesti. Do sada je jednom prošla dalje, a dva puta zapela u polufinalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatreni" su u polufinalu bili uspješni na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji porazivši Englesku nakon produžetaka sa 2-1, da bi u finalu izgubili od Francuske sa 2-4.

U preostala dva polufinala smo izgubili, ali i potom slavili u susretima za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Francuskoj 1998. hrvatska vrsta je izgubila u polufinalu od Francuske sa 1-2, da bi u susretu za broncu identičnim rezultatom svladala Nizozemsku.

Koncem prošle godine "Vatreni" su u polufinalu World Cupa izgubili od Argentine sa 0-3, a potom u susretu za broncu porazili Maroko sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrto polufnale imat će večeras protiv Nizozemske. Osim što donosi pobjednički pokal, trijumf u Ligi nacija donosi i bogatu novčanu nagradu.

Za inauguralnu Ligu nacija podijeljeno je 76.25 milijuna eura nagrada, a pobjednici su kući odnijeli 10.5 milijuna eura. Drugoplasirana Nizozemska uzela je 9 milijuna eura, trećeplasirana Engleska dobila je 8 milijuna eura, a Švicarska, koja je završila četvrta - dobila je 7 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je za trijumf 2021. dobila 11 milijuna eura.

UEFA nije objavila službene brojke za ovogodišnje izdanje, međutim mogu se očekivati slične novčane nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo