TKO ĆE NAM BITI PROTIVNICI? / Vatreni su korak od lakšeg ždrijeba za SP u Kataru. Evo što Hrvatska treba napraviti da završi u drugoj jakosnoj skupini

Image
Foto: Profimedia

Ždrijeb skupina za SP u Kataru održat će se 1. travnja 2022.

7.2.2022.
13:08
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija, iako se na prvu čini nelogičnim, itekako je profitirala od toga što je Senegal osvojio Afrički kup nacija. Senegalci su svladali Egipat na jedanaesterce i to je ključan detalj za Vatrene.

Naime, Hrvatska je trenutno u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Vatreni su na 15. mjestu FIFA-ine ljestvice i time još uvijek pripadaju u drugi šešir, dok je Senegal koji je prijetio da prestigne Hrvatsku na ljestvici, time što je odigrao neriješeno u finalu ipak ostao na 18. mjestu i neće imati realne šanse da prestigne Hrvatsku do početka ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Hrvatskoj još treba?

Hrvatskoj osim Senegala još prijeti i Švedska, ali oni su kao i Senegalci u nepovoljnijoj poziciji i moralo bi se dogoditi čudo, odnosno, morali bi pobijediti u sljedeće dvije prijateljske utakmice, a Hrvatska bi morala obje svoje prijateljske do ždrijeba izgubiti.

Vatreni su dogovorili pripremne oglede sa Slovenijom i Bugarskom, i sve što trebaju u te dvije utakmice jest upisati jedan remi kako bi zadržale poziciju koja vodi u drugu jakosnu skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, ako završi u drugoj jakosnoj skupini neće moći izvući velikane poput Njemačke, Danske, Urugvaja, Švicarske, Nizozemske, ali svejedno će morati igrati proti nekog iz prve jakosne, a tamo se nalaze, Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Italija ili Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina za SP u Kataru održat će se 1. travnja 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo