[FOTO] DALIĆ S BROZOM I BADELJOM SLETIO U ISTANBUL: / Brozović je već bio u Velikoj Gorici kad je stigla zabrana, Perišić dolazi

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vatreni otputovali u Istanbul

9.11.2020.
12:11
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Stručni stožer i dio igrača hrvatske nogometne reprezentacije odletio je jutros u 10 sati iz Zagreba čarterom u Istanbul gdje će se tijekom dana pojaviti i ostali Vatrenih koji će stići izravno iz gradova u kojima borave i tamo će biti službeno okupljanje nacionalne vrste.

Image
BROZOVIĆ, PERIŠIĆ I BADELJ IPAK ĆE SE PRIKLJUČITI VATRENIMA: /

Talijani su prijetili zabranama, ali došlo je do velikog prokreta

Image
BROZOVIĆ, PERIŠIĆ I BADELJ IPAK ĆE SE PRIKLJUČITI VATRENIMA: /

Talijani su prijetili zabranama, ali došlo je do velikog prokreta

Dobra vijest da izbornik Zlatko Dalić neće ostati bez svog talijanskog trojca Badelj-Perišić-Brozović. Unatoč najavljenim zabranama, Brozović i Badelj stigli su u Zagreb, dok će IvanPerišićVatrene dočekati u Istanbulu i zaigrati protiv Turske u prijateljskoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ASL zabranila međunarodna putovanja igračima šest klubova zbog slučajeva koronavirusa

Još jučer mislili su svi da od njihovog priključivanja reprezentaciji neće biti ništa. Kako su pisali neki talijanski mediji, lokalna zdravstvena tijela Azienda Sanitaria Locale (ASL) zabranile su međunarodna putovanja igračima šest klubova zbog slučajeva koronavirusa u njihovim redovima.

No ta se vijest nije pokazala točnom i naši reprezentativci ipak su stigli na okupljanje. I dobro da jesu, jer je pred Hrvatskom uistinu zahtjevnih desetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"U doba kad su mediji u nedjelju navečer o tome pisali Marcelo Brozović je već bio u Velikoj Gorici i vjerojatno igrao bilijar, daleko od Interova balona, a Milan Badelj (Genoa) nalazio se u Zagrebu. Odmah nakon nedjeljnih susreta u Serie A pohitali su kući", pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od trojice "spornih“ i Ivan Perišić će tijekom dana stići u Istanbul. Dakle, problema s odlaskom Vatrenih s Apenina nije bilo, a hoće li biti kakvih poteškoća kad se budu vratili, vidjet će se. Kako svima tako i njima. Ili će se sve riješiti kompromisom budući da se radi o službenim terminima rezerviranima za reprezentativni nastupe? Kako bilo, poslali smo upis HNS-u oko spornih, i dobili odgovor oko podneva...

"Hrvatski nogometni savez upoznat je s ovom situacijom i učinjeno je sve da nam se svi igrači priključe u Istanbulu po planu. Brozović i Badelj upravo su s nama sletjeli u Istanbul, a kroz dan će nam se, vjerujemo, priključiti i Perišić", stoji u odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi igrači su iz Zagreba otputovali za Istanbul

"Na treningu računam na svih 25 igrača", kazao je izbornik Zlatko Dalić koji je predvodio reprezentaciju ujutro u zračnoj luci Franjo Tuđman. Od igrača iz Zagreba prema Istanbulu su otišli dakle Brozović, Badelj, Oršić, Melnjak, Kovačić i Vida.

U 18 sati po lokalnom vremenu, što je već u 16 po našem, naši nogometaši imaju trening na stadionu Kasimpase. Zanimljivo, na tom stadionu je 2011., kad su Vatreni zadnji put bili u Istanbulu, trenirala je Turska i nije se dobro provela. Završilo je za izabranke Slavena Bilića 3:0. Radilo se o play-offu za plasmana na Euro 2012. godine, vrlo birnoj. Tada se igrali u domu Galatasaraya, sada će domaćin susreta biti Bešiktašova Vodafone Arena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako izborniku Zlatku Daliću nedostaju prvi vratar Livaković, napadač Petković, ove sezone najbolji hrvatski napadač Kramarić, Ante Rebić i sjajni desni bočni Šime Vrsaljko, a zbog dva žuta kartona protiv Švedske u Ligi nacija pravo nastupa nema ni stoper DejanLovren, koji u Tursku stiže kao novi kapetan Zenita.

Brojni izostanci

Utakmica se igra u srijedu u 18.45 po našem vremenu. Iz Hrvatskog nogometnog saveza još su sinoć objavili kako su upoznati sa situacijom, poručivši kako vjeruju da će se svi igrači priključiti reprezentaciji po planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog brojnih izostanaka, izbornik hrvatske reprezentacije odlučio je aktivirati pet pretpoziva s liste kandidata. Lovre Kalinić, MarinPongračić, JosipJuranović, Antonio-Mirko Čolak i TomaBašić priključit će se "Vatrenima", a Pongračiću i Bašiću to će biti prvo okupljanje s hrvatskom A reprezentacijom. Dalić je Pongračića u rujnu po prvi put pozvao u reprezentaciju, ali je stoper Wolfsburga tada otpao jer je obolio od mononukleoze.

Protiv Švedske u Stockholmu i Portugala u Splitu

"Vatreni" iz Istanbula u četvrtak lete za Stockholm, a istog će dana i trenirati na stadionu Stadshagen. U petak je trening na stadionu Friends Arena, a subotu utakmica protiv Švedske, također u 20.45 sati. U drugom susretu iz skupine u Lisabonu će igrati Portugal i Francuska. Hrvatska odmah nakon utakmice putuje iz Stockholma u Split, a u nedjelju u 15:30 će u Omišu odraditi trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trening će prvih 15 minuta biti otvoren za medije, nažalost ne i za navijače. U ponedjeljak će "Vatreni" trenirati na stadionu Poljud, a u utorak je utakmica protiv Portugala na rasporedu u 20.45 sati.

Vatreni su trenutno u elitnom razredu Lige nacija u skupini 3 3. u poretku, s tri osvojena boda nakon 4 odigrane utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska nogometna reprezentacija za Tursku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Sluga, Grbić i Kalinić,

Obrambeniigrači: Uremović, Juranović, Lovren, Vida, Ćaleta-Car, Pongračić, Melnjak, Barišić i Bradarić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjaci: Modrić: Brozović, Kovačić, Vlašić, Pašalić, Badelj, Rog i Bašić te

Napadači: Perišić, Brekalo, Budimir, Oršić i Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo