ZA KRAMU NEMA DILEME / Vatreni poslao jasnu poruku Daliću, odgovorio prelazi li u Bayern, a sjetio se i Lovrena; 'Žao mi ga je. To mu je želja'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Progovorio je o poziciji na kojoj želi igrati

29.5.2021.
16:04
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem trenutačno boravi u Rovinju gdje se priprema za predstojeće Europsko prvenstvo. Među igračima na koje izbornik ponajviše računa je i Andrej Kramarić, iza kojeg je najbolja sezona u karijeri. U 28 nastupa u Bundesligi zabio je 20 pogodaka.

"Super je osjećaj opet biti u reprezentaciji uoči novog velikog natjecanja i biti tu s dečkima. Pokušat ćemo napraviti nešto veliko. Motivirani smo i nadam se da ćemo ostvariti to što pokušavamo ostvariti. Ja se ne osjećam umorno koliko god mi je sezona bila isprekidana koronom i ozljedama. Iza mene je sigurno jedna od najboljih sezona u karijeri. Statistički, golovi sve govore. Volio bih da nisam imao ozljede i koronu, ali sam zadovoljan", kazao je Kramarić u razgovoru za službenu stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMA LI KRAJA NESREĆI ZA VATRENE? /

Nakon Lovrena, još jedan od Dalićevih najvažnijih igrača napustio trening

Image
IMA LI KRAJA NESREĆI ZA VATRENE? /

Nakon Lovrena, još jedan od Dalićevih najvažnijih igrača napustio trening

Novi trener Bayerna, a njegov dosadašnji, Julian Nagelsmann (33) je rekao da je najbolji igrač kojeg je trenirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi je vjerojatno najdraža i najveća pohvala u karijeri. Već je sad jedan od najboljih trenera na svijetu. Kad takav to čovjek kaže sigurno me ispuni srećom i zadovoljstvom. Pomogao sam mu u njegovom putu. Izuzetno mi je zadovoljstvo i zahvaljujem mu se na takvim riječima. Možda se pet sretnom negdje u budućnosti", dodao je, a svi se pitaju hoće li to biti možda u Bayernu.

Hoće li opet surađivati?

"On je moj najbolji trener u karijeri zbog njegovih ideja, razmišljanja, pristupu treninzima i igračima. Nismo očekivali da će to za njega biti lagan posao s obzirom na godine. Svi igrači su prihvatili njegove ideje, Izvlačio je maksimum iz svakoga. Među top 5 je na svijetu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nagelsmann + Kramarić = Bayern? Nije to tako jednostavna jednadžba. Kad bilo tako jednostavno bilo bi to lakše izračunati i dogodilo bi se. Pustit ću to nekom drugom da izračuna", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostanak u Hoffenheimu? Svi me to pitaju. Nemam konkretan dogovor. Super mi je tu i zadovoljan sam svime tamo. Vidjet ćemo što će iti. Ulazim u zadnju godinu ugovora"; kazao je pa se osvrnuo na Euro 2020.

Nije napadač

"Teško mi je predvidjeti dokle ćemo dogurati jer se križamo s jakim protivnicima. Moramo biti realni i reći da trenutno ima boljih od nas. Potencijalno smo dobra ekipa koja može napraviti čudesan rezultat, ali i ispasti u grupi. Nikad se ne zna što će se dogoditi. Nadam se da će i sreća biti uz nas. Po onome što sam do sada vidio, motivirani smo, imamo dobru ekipu, Luka je tu još uvijek. Možemo puno napraviti, ali treba se pokazati na terenu. Engleska na Wembleyu? Sigurno mi je taj stadion u sjećanju jer sam tamo zabio lijep gol za reprezentaciju. Bit će zanimljivo vidjeti ako ćemo reagirati jer će biti navijači. Da bar bude pun stadion", rekao je Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konkurencija u napadu? U napadačima ne vidim konkurenciju jer se ne smatram napadačem i jer nikad nisam bio napadač. Najbolje s osjećam kao povučena špica ili desetka, ali o tom smo već puno puta pričali. Zapravo nikad u karijeri nisam igrao kao prava špica", kazao je i osvrnuo se na podatak da je jedini Hrvat uz Davora Šukera koji je dao najmanje 20 golova u jednoj sezoni u ligama petice.

"To mi daje dozu sreće i samopouzdanja. S takvim statistikama sam zadovoljan. Bilo mi je nepojmljivo uspoređivati se sa Šukerom,idolom iz djetinjstva i to mi je velika čast. Ja sam i dalje motiviran. Šuker je u dvije sezone dao preko 20 golova. Teško je to, ali dat ću sve od sebe da tako nastavim. Samo da ostanem zdrav pa se nadam da bih to mogao ponoviti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren otpada?

"Promjene u momčadi u odnosu u Rusiji? I tada i sad smo super momčad i nema problema. Živimo skupa 24 sata na dan. Dobro se slažemo i to je dobar put da napravimo dobar rezultat. Mnogi su imali teške sezone i treba se osvježiti da dođemo sebi u budemo puni energije i trebat će nam 100 postotna koncentracija. Sve je moguće"; poručio je i za kraj je prokomentirao ozljedu Dejana Lovrena.

"Žao mi je Lovrena. Bila mu je želja odraditi Euro. To se događa u trenucima kad najmanje očekuješ, želim mu brz oporavak i da nam se vrati što je prije moguće. Nadam se da to nije toliko strašno kao što izgleda. Važan nam je igrač i dobar je za štimung ekipe. Ako ne na terenu, nadam se da će barem ostati tu uz nas", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo