Sudar titana /

Vatreni otvaraju Ligu nacija protiv Furije: Santini od prve minute, Rakitićev stoti nastup

Može li hrvatsko srebro izdržati visoku temperaturu Furije koja se večeras sprema u Elcheu

11.9.2018.
19:40
VOYO logo

Obraniti status svjetskih doprvaka protiv nove, opasnije Španjolske u njihovu dvorištu - teška je misija pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom večeras u Elcheu, gdje večeras od 20.45 Vatreni otvaraju Ligu nacija.

Za Hrvatsku će na vratima biti Lovre Kalinić. U obrani će igrati Pivarić, Vida, Mitrović i Vrsaljko. Zadnji vezni bit će Rakitić i Brozović, ispred njih Perišić, Modrić i Kovačić, a u napadu Santini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li hrvatsko srebro izdržati visoku temperaturu Furije koja se večeras sprema u Elcheu? Španjolska, nakon razočaranja u Rusiji i zalaska generacije, protiv viceprvaka svijeta, traži ulazak u novu eru. Samopouzdanje je veliko jer u 15 godina nisu izgubili ni jednu kvalifikacijsku utakmicu na domaćem terenu. Dalić ipak ima drukčije planove.

"Nismo došli tu da bi se branili i izgubili utakmicu nego da pokušamo pobjediti kao što je uvijek do sada bi naša namjera. Znamo da nas čeka teška utakmica, vruić teren i znam taj podatak da oni nisu izgubili, pogotovo tu u Elcheu nikad utakmicu ali evo, mi nekako sada rušimo sve tradicije pa ćemo sada i tu", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradiciju prepoznatljive španjolske igre odlučio je srušiti Luis Enrique. Neće tako više biti Barcine tiki take, Enrique gradi Španjolsku koja će uhvatiti korak s modernim nogometom i igrati puno okomitije. No može li ideju prenijeti na teren već protiv Hrvatske?

"Hrvatska je odlična reprezentacija. Ako ih analiziramo pojedinačno, svi oni igraju na vrlo visokoj razini. Prednost im je što se brane i napadaju kao momčad neovisno o pojedinačnoj kvaliteti igrača, osobito veznjaka. Vrše presing, tako su zabili gol Portugalu. Nisu slučajno završili drugi na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Luis Enrique, španjolski izbornik.

Svjetski viceprvaci u Elcheu su dočekani gotovo kao domaća momčad. Na svakom koraku euforija na spomen Rakitića, Kovačića, a pomalo iznenađujuće od Ronalda i Messija bolji im je, pogodite tko?

"Modrić. Hrvati su jako dobri. Viceprvaci su svijeta pa je razumljivo. Jako mi se svidaju, strastveni su", ističe navijač iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maestru Modriću protiv Furije priključuje se u veznom redu i Ivan Rakitić. Barcin kreator igre Daliću je još jednom poslužio kao skaut, ovog puta za Enriquea, koji ga je i doveo u Kataloniju. 

"Gledao sam utakmicu protiv Engleske i vidio sam jako, jako puno stvari koje smo mi u Barceloni radili sa njim tako da će stvarno biti jako jako teško. Želim mu sve najbolje ali naravno, u ovim utakmicama ako može da odmara malo, da ne budu pravi i da ona opet uzmu bodove protiv Engleza, a ne protiv nas", rekao je Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakav bi to tek početak bio za osvježenu Hrvatsku. Kvaliteta Dalićeve momčadi nije upitna, a najbolja potvrda bio bi pozitivan rezultat u nikad osvojenom Elcheu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo