VATRENI NA UDARU: / 'Ovo je bila sramota. Zlatko Dalić je izgubio kompas, kao u ono najmračnije doba bivšeg RTV servisera'

Image
Foto: PIXSELL

'Ma zabluda od repke. Baš kao prijateljska utakmica. Ni žara ni kičme'

9.9.2019.
23:08
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je petom nastupu u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. na gostovanju kod Azerbajdžana u Bakuu u ponedjeljak navečer odigrala samo 1-1 (1-0). Svjetski doprvaci odlično su započeli susret i poveli u 11. minuti iz kaznenog udarca koji je realizirao kapetan i slavljenik Luka Modrić, no Azeri su uspjeli poravnati u 72. minuti preko Tamila Halilzadea.

Image
[FOTO] AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1: /

1; Vatreni nisu uspjeli uzeti bodove u Bakuu; Azeri su nam zabili neshvatljiv gol

Image
[FOTO] AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1: /

1; Vatreni nisu uspjeli uzeti bodove u Bakuu; Azeri su nam zabili neshvatljiv gol

Kritike javnosti

Kako to već obično biva kad su neuspjesi i razočaranja vezani za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Vatreni su naišli na kritike javnosti. Očekivano, rekli bismo... Iako ne treba raditi dramu zbog prosutih bodova, točnije zbog dva prosuta boda, ono što brine jest to da su naši igrački pali nakon prvih dvadesetak minuta furiozne igre, kao i to da su Vatreni dobili gol nakon šetnje Jurčevićevog džokera s klupe, odnosno reakcije u obrani kao da se radi o kojekakvim amaterima, a ne o reprezentaciji koja je trenutačno viceprvak svijeta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim povodom, za vas smo izdvojili najzanimljivije komentare čitatelja Net.hr-a s društvenih mreža, kao i ispod tekstova, kako bismo što bolje ispipali bilo nacije, odnosno stekli dojam što javnost misli o predstavi Vatrenih u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma zabluda od repke. Baš kao prijateljska utakmica. Ni žara ni kičme. Al' ste se poslije Slovačke raspisali o Petkoviću i Vlašiću, ma oni su nula. A Dalić kao i Čačić. Nema zamjena. Rebić samo mlatara pa ako pogodi, pogodi. Igra na silu i bubne. Izdušio igrački", napisao je jedan ljutiti navijač, dok je drugi dodao:

Image
Image

09.09.2019., stadion Backell Arena, Baku, Azerbajdzan- Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 5. kolo, Azerbajdzan - Hrvatska. Dejan Lovren. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'100 milja eurića svima po džepu odrati i letvom po gu*ici'

"100 milja eurića svima po džepu odrati i letvom po gu*ici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neshvatljivo mi je da trener Dalićeva kalibra u 90 minuta ne vidi da ne prolazi igra po sredini preko Petkovića koji je dobro pokriven s barem trojicom igrača i ne može primiti loptu i u poluvremenu ne mijenja formaciju i ne pokuša preko Oršića i Brekala preko krila. Jurčević ga pročitao kao knjigu. Na kraju smo mogli ostati i bez boda", mišljenja je jedan obožavatelj kockastih.

"Jorge Sammir Cruz Campos se vraća. Rebiću, pakiraj gaće. Ova taktika Dalića me podsjeća na najmračnije momente bivšeg RTV servisera", istaknuo je jedan navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo i ostalih komentara...

Image
Image

09.09.2019., stadion Backell Arena, Baku, Azerbajdzan- Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 5. kolo, Azerbajdzan - Hrvatska. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'Pogrešan pristup'

"Sramota, pa sramota. Dalić izgubio kompas. Vodi ekipu i 12 rezervi, a mijenja igrače u zadnjih sedam minuta ako je u zaostatku. Umjesto da u 20 minuta prije kraja promijeni taktiku i ubaci svježe igrače kojima ne oskudijeva, a da ne gubi kvalitetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od prve minute se vidjelo jako dobro da je pristup bio pogrešan. I nakon poklon gola se nije vidjelo nikakve borbe i žara za uvjerljivu pobjedu. Hrvatska nije imala kombinatoriku i smišljenu igru cijelu utakmicu, to je bio jedan običan prosjek i individualni pokušaji. Dalić je na poluvremenu morao vidjeti ono što smo svi vidjeli na ekranu, da treba promjena igrača, da treba osvježiti sastav. Nakon pola sata očaja u drugom poluvremenu, Dalić u 75. minuti radi prvu izmjenu! To je katastrofa od odluke da naša klupa nije uvidjela. Užas od prve minute. Čitavu utakmicu je Hrvatska odigrala s pristupom prijateljske. Bez volje, energije, motorike, motiva, animacije, lucidnosti, kombinatorne igre. Žalosno. Bravo Niki na trenerskom poslu danas. Zlatko ti baš i nije čestitao od srca na kraju tekme."

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

'Najgori pojedinac na utakmici je bio Zlatko Dalić'

"Upravo to... najgori pojedinac na utakmici je bio Zlatko Dalić. Imao sam dojam da on uopće nije na utakmici. Ako ti se ekipa ne bori i izgleda anemično, mijenjaj igrače. Stavi one koji nisu igrali u Slovačkoj. Stavi one koji će se boriti, a ne senatore kojima se ne da potrčati. Priča li on uopće s tim igračima? Ove koji su odigrali u Slovačkoj odmori jer ne igraš protiv Francuske. Stavi u igru one koji gore od želje da igraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi jednostavno nemamo respekta prema 'slabijim' reprezentacijama i protiv takvih se uvijek najviše mučimo jer mislimo 'lako ćemo'. Nikakva psihološka priprema tu ne pomaže. Svi izbornici su se uvijek najviše mučili s 'najslabijima'. Sve je u glavama igrača i dok se to ne promijeni, uvijek će nas ti 'slabi' sje*avati".

'Najgore od svega je što mi nikako da dobijemo trenera koji će nešto poduzeti kad je loše'

"Apsolutno točno, ali zato postoje igrači koji žele igrati takve utakmice umjesto onih koji ne žele. Najgore od svega je što mi nikako da dobijemo trenera koji će nešto poduzeti kad je loše. Iz svemira se vidjelo da neki igrači ne trče i to je glavni problem... anemičnost. Imaš na klupi sigurno igrača koji bi izgorjeli na terenu, ali eto... Dalić radije gleda kako brod tone i umjesto da začepi rupu on čeka da primimo gol odnosno čeka da potonemo kako bi nešto promijenio. Najgore od svega je da Dalić ne poduzima ništa, kao da nije na utakmici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško podcjenjivanje."

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

09.09.2019., stadion Backell Arena, Baku, Azerbajdzan- Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 5. kolo, Azerbajdzan - Hrvatska. Zlatko Dalic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"Čestitke repki što je uspjela sačuvati bod."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro smo prošli!!!"

Vrijedi spomenuti kako je nogometna reprezentacija Slovačke napravila Hrvatskoj veliku uslugu. Slovaci su rezultatom 1:2 svladali Mađarsku na gostovanju i time dodatno zakomplicirali situaciju u našoj skupini, no Vatreni su takvim rezultatom ostali na prvom mjestu skupine. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo