SVAKA ČAST AKO IM OVO PROĐE / Vatreni na korak do zanimljivog transfera. Prelazi u redove europskog giganta i to u velikoj razmjeni igrača

Image

Prošle sezone bio je ponajbolji igrač Atalante i zabio je, kao vezni igrač, 14 pogodaka i još ih je devet namjestio

15.7.2022.
16:11
VOYO logo

Kako pišu brojni talijanski mediji i ugledni novinar Gianluca Di Marzio, portugalski trener Jose Mourinho želi u Romu dovesti hrvatskog reprezentativca iz redova Atalante, Marija Pašalića.

Mediji pišu da se Roma posljednjih dana aktivno raspituje za usluge Pašalića, no dovođenje Hrvata moglo bi biti problematično. Pašalić je, prije svega, skup, vrijedi prema Transfermarktu 28 milijuna eura, ali ima ugovor do 2025. godine i u najboljim je godinama, tek mu je 27 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalić je, isto tako, prošle sezone bio ponajbolji igrač Atalante zabio je, kao vezni igrač, 14 pogodaka i još ih je devet namjestio u 48 odigranih susreta. Pašalić je možda i najvažniji igrač Atalante i trener Gian Piera Gasperinija ga iznimno cijeni i svakako će se teže odreći takvog igrača.

Image
Foto: Profimedia

Velika razmjena

Međutim, postoji interes Atalante za nekim igračima Rome, kao i Rome za još nekim igračima iz Bergama. Gazzetta dello Sport piše kako je već održan sastanak na kojem se govorilo o mogućem prelasku Pašalića, Luisa Murieala i Alekseja Mirančuka, a u drugom bi smjeru išao El Shaarawy i još bi im Roma ponudila dodatan novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve razmjene u nogometu vrlo su rijetke jer previše je strana uključeno u posao i cijela stvar može propasti ako samo jedan od igrača počne stvarati probleme s ugovorom.

Inače, valja spomenuti kako je Pašalić trenutno četvrti najskuplji hrvatski nogometaš. Prvi je Mateo Kovačić koji vrijedi 42 milijuna eura, zatim je Marcelo Brozović koji je procijenjen na 40 milijuna eura, te Joško Gvardiol s 35 milijuna eura. Pašalić je i vrlo važan adut u hrvatskoj reprezentaciji i Zlatko Dalić ga izuzetno cijeni, što se vidi i na njegovoj statistici, ima čak 40 odigranih utakmica i zabio je sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo