VELIKA AKCIJA / Vatreni još jednom pokazali veličinu, pomažu i najmanjima: 'Vatreno srce kuca za djecu u KBC-u u Osijeku'

Image
Foto: Profimedia

Iduće dvije kvalifikacijske utakmice neće biti bitne samo zbog rezultata, već i humanitarnog ishoda

6.9.2023.
18:19
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski reprezentativci donirat će svoje dresove s utakmica Europskih kvalifikacija protiv Latvije i Armenije za humanitarnu aukciju na kojoj će se prikupljati sredstva za Kliniku za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek, objavio je HNS na svojim stranicama.

Image
UOČI LATVIJE /

Dalić ima moguću dilemu oko Perišića, a jedna njegova izjava sugerira da od presedana neće biti ništa

Image
UOČI LATVIJE /

Dalić ima moguću dilemu oko Perišića, a jedna njegova izjava sugerira da od presedana neće biti ništa

U suradnji s partnerom matchwornshirt.com, Hrvatski nogometni savez i Zaklada Vatreno srce organizirat će humanitarnu aukciju dresova s utakmica hrvatske reprezentacije protiv Latvije i Armenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljena sredstva bit će namjenski uložena u kupnju ultrazvučnog aparata za Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek. HNS i Zaklada Vatreno srce time će zaokružiti donacije u četiri najveća bolnička centra u Hrvatskoj, nakon što su proteklih godina donacije izvršene za KBC Zagreb, KBC Split i KBC Rijeku.

"Protekle četiri godine reprezentativci i Savez su kroz različite aktivnosti prikupili za Zakladu Vatreno srce više od dva milijuna kuna, odnosno 300.000 eura, a ta sredstva usmjerena su prema djeci i mladima, što smatramo najboljim odabirom za humanitarno djelovanje. Raduje me što ćemo prigodom posjete Osijeku idući mjesec moći donirati KBC-u Osijek prijeko potrebni, moderni ultrazvučni aparat za Kliniku za pedijatriju koji će biti od velike pomoći liječnicima i mališanima, kao i njihovim roditeljima, a na tome najviše zahvaljujem našim reprezentativcima koji su i ovom prigodom pokazali svoje veliko srce", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez narednih će dana obavijestiti navijače o detaljima aukcije na kojoj će za kupnju biti dostupni dresovi svih igrača koji će biti u zapisnicima utakmica protiv Latvije (8. rujna u Rijeci) i Armenije (11. rujna u Erevanu).

"Ponosan sam na naše igrače koji su još jednom pokazali senzibilitet za one najmlađe. Osijek je uvijek izniman domaćin hrvatskoj reprezentaciji te me raduje što ćemo i na ovaj način moći uzvratiti Osijeku i Slavoniji za tu ljubav koju pokazuju prema Vatrenima, a koju ćemo zasigurno osjetiti i u važnom ogledu protiv Turske koji nas čeka na prekrasnom novom stadionu", poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Upravnog vijeća Zaklade Vatreno srce, prof. dr. Josip Paladino, najavio je KBC-u Osijek donaciju prije nekoliko mjeseci, a kada je Osijeku dodijeljeno domaćinstvo utakmice protiv Turske, kroz razgovor s rukovodstvom KBC-a Osijek detektiran je ultrazvučni aparat kao najbolji i najkorisniji oblik donacije.

"Hrvatska nogometna reprezentacija istinski je ponos svih nas, kako zbog onoga što svojim svjetskim rezultatima čine u promociji naše zemlje, tako i zbog svog humanitarnog djelovanja. Uistinu cijenimo ovu vrijednu gestu Vatrenih i HNS-a jer će novi ultrazvučni aparat biti značajna nova vrijednost za našu Kliniku za pedijatriju. Naši dečki znaju kako napraviti razliku na terenu, ali i izvan terena, te im na tomu od srca hvala. Radujemo se vidjeti ih još jednom u Osijeku te im želimo puno sreće u narednim utakmicama", izjavio je ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastične borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo