Hrvatski nogometni reprezentativac i član njemačkog Wolfsburga, Josip Brekalo, ovih je dana vrlo tražen. Vatreni je ove sezone odigrao 27 utakmica za njemački klub, upisao je sedam golova i namjestio je još tri, ali se posljednjih tjedana sve intenzivnije govori o velikom interesu raznih europskih velikana.

Sjajne igre u Wolfsburgu i hrvatskoj reprezentaciji skrenule su pažnju na Brekala, a kako je relativno jeftin za današnje nogometno-tržišne pojmove, vrijedi tek 12 milijuna eura, brojni su klubovi spremni krenuti u rat za njega.

Prema napisima TuttoMercata Brekala trenutno traže Lille i Roma, a ističu i kako francuski klub ipak ima veliku prednost jer će vrlo vjerojatno osvojiti prvenstvo, a ako i neće igrat će svejedno sljedeće sezone u Ligi prvaka. S druge strane, Roma neće igrati europska natjecanja jer je na niskom sedmom mjestu ljestvice Serie A. Međutim, Romu na kraju sezone preuzima ambiciozni Jose Mourinho i možda bi ga on osobno mogao nagovoriti na prelazak u Italiju.

Bilo kako bilo, Vatreni bi ovoga ljeta, kako sada stvari stoje, vrlo lako mogao promijeniti klub i mogao bi mu to biti transfer karijere.