IGRAJ MOJA HRVATSKA /

Vatreni bez poraza na gostovanjima u kvalifikacijama za EP 1632 dana, ali Kavkaz krije poseban izazov

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska iza sebe ima 1632 dana bez poraza u kvalifijacijama za EP i to na gostovanjima, ali jedan podatak nikako nam ne ide u prilog. No, vrijeme je da se prekine taj crni niz

11.9.2023.
17:03
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Hrvatske, naš najuspješniji i najpopularniji sportski kolektiv, večeras u Jerevanu od 18.00 gostuje kod Armenije, trećeplasirane reprezentacije u grupi D kvalifikacija za odlazak na Euro 2024.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Turska je vodeća sa 10 bodova nakon pet odigranih susreta, dok je Hrvatska druga sa 7 bodova iz 4 sraza. Stoga, ukoliko izabranici Zlatka Dalića danas dobiju, skočit će na prvo mjesto u grupi.

Image
EKSKLUZIVNO /

Zlatko Dalić za RTL otkrio koji je dres u njegovoj kolekciji 'svetinja'

Image
EKSKLUZIVNO /

Zlatko Dalić za RTL otkrio koji je dres u njegovoj kolekciji 'svetinja'

No, mjesto održavanja utakmice, geografski - krije mračnu tajnu za Hrvate. Naime, statistika s Kavkaza nije naklonjena Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su dosad tri puta gostovali na Kavkazu, dva su puta remizirali protiv Azerbajdžana (0-0, 1-1) i jednom izgubili od Gruzije, tako da se nadamo da je došlo vrijeme za prekid crnog niza.

Zanimljivo je i to da svaki od tih tri puta (2011. Tbilisi - Slaven Bilić, 2015. Baku - Niko Kovač i 2019. Baku - Zlatko Dalić), naši su se plasirali na EP. Ono što veseli je što Hrvatska u kvalifikacijama za EP već dugo na gostovanju ne zna za poraz.

Vatreni na gostovanju u kvalifikacijama za EP imaju iza sebe 1632 dana bez poraza.

Posljednji put naši su nogometaši izgubili 24. ožujka 2021. u Ljubljani protiv Slovenije Matjaža Keka 1-0, u srazu 1. kola kvalifikacija za SP u Katru, a dvije godine ranije, na isti datum 24. ožujka - Vatreni su doživjeli posljednji poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to u Budimpešti kad nas je Mađarska dobila 2-1, a na klupi je također bio naš najuspješniji izbornik Zlatko Dalić.

Bila je to očajna predstava Hrvatske, a stigli smo kao viceprvaci svijeta iz Rusije. Od tog poraza pa do utakmice u Jerevanu prošla su 1632 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo