UVJERLJIVO / Sjajna Hrvatska ispratila Latviju s Rujevici s pet golova u mreži

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dva gola zabio je Petković, a po jednom su mrežu gostiju tresli Ivanušec, Kramarić i Pašalić. Hrvatska sada ima sedam bodova, dok je Latvija i nakon četvrtog nastupa ostala na nuli. Za tri dana Hrvatska će gostovati kod Armenije

8.9.2023.
22:36
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je trećem nastupu u skupini D u kvalifikacijama za EURO 2024. ostvarila drugu pobjedu svladavši u Rijeci Latviju sa 5-0 (3-0).

Dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Bruno Petković (3, 44), a po jedan gol su dodali Luka Ivanušec (13), Andrej Kramarić (68) i Mario Pašalić (78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je usmjerena ka laganoj pobjedi Hrvatske na samom otvaranju. Gvardiol je u 3. minuti izborio slobodni udarac sa 25 metara lagano iskosa s lijeve strane, izvođenja se prihvatio Petković koji je prebacio živi zid i pogodio gornji desni kut nemoćnog Purinša.

Na 2-0 povisio je Ivanušec u 13. minuti, Perišić je prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac gdje se u gužvi najbolje snašao novi veznjak Feyenoorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neposredno prije odlaska na odmor ponovno je Perišić odradio posao u pripremi pogotka, opet je probio lijevu stranu i zatim poslao prizemnu loptu kroz peterac koju je na drugoj vratnici dočekao nečuvani Petković i lagano ju skrenuo u mrežu.

Sredinom nastavka izbornik Dalić je obavio nekoliko zamjena, a novoušli igrači bili su u akciji kod posljednja dva pogotka. Čim je stupio na travnjak, Barišić je u 68. minuti izveo slobodni udarac s lijeve strane, a lopta je pala pred nogu Kramariću koji ju je s četiri metra proslijedio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 78. minuti u strijelce se upisao i Pašalić, on je prihvatio loptu oko sredine igrališta, sjurio se prema vratima i pogodio sa 20-ak metara.

Hrvatska sada ima sedam bodova, dok je Latvija i nakon četvrtog nastupa ostala na nuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tri dana Hrvatska će gostovati kod Armenije.

Sjajne borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo