VATRENE ČEKA ŽDRIJEB LIGE NACIJA I MOŽDA ĆE BITI PAKLENO: / Evo s kim sve Hrvatska može završiti u skupini

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Svjetski doprvaci su smješteni u četvrti 'pot' zajedno s Njemačkom, Poljskom i Islandom

2.3.2020.
13:41
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U utorak će u Beurs van Berlage konferencijskom centru u Amsterdamu biti održan ždrijeb drugog izdanja Lige nacija, a hrvatska reprezentacija će ponovo sudjelovati u najjačem razredu u kojem se ovoga puta nalazi 16 ekipa. Europska nogometna federacija (UEFA) je u rujnu prošle godine donijela odluku o promjeni formata Lige nacija.

Naime, na sastanku Izvršnog odbora u Ljubljani odlučeno je da će u Ligama A, B i C sudjelovati po 16 reprezentacija, dok će u Ligi D sudjelovati samo sedam ekipa. Hrvatska je u premijernom izdanju igrala u elitnom razredu u skupini sa Engleskom i Španjolskom, a kako je završila kao posljednja, trebala je ispasti u B ligu. Međutim, proširenjem je ostala među najjačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's striker Andrej Kramaric celebrates with Croatia's midfielder Marcelo Brozovic (L) after scoring the first goal during the international UEFA Nations League football match between England and Croatia at Wembley Stadium in London on November 18, 2018. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Prijete opasne momčadi

Svjetski doprvaci su smješteni u četvrti 'pot' zajedno s Njemačkom, Poljskom i Islandom i to su reprezentacija protiv kojih ne možemo igrati. Iz prve jakosne skupine "Vatrenima" prijete Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska. U drugi 'bubanj' su smješteni Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, a u treći BiH, Švedska, Danska i Ukrajina.

U Ligama A, B i C ždrijebat će se po četiri skupine sa po četiri reprezentacije, a pobjednici skupina plasirat će se na završni turnir svake Lige. Završni turnir četiri najbolje reprezentacije iz Lige A, u kojoj će igrati Hrvatska, bit će od 2. do 6. lipnja 2021. u jednoj od četiri zemlje koje će izboriti "Final Four".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali terminu su 6-8. rujna, 8-10. listopada, 11-13. listopada, 12-14. studenog i 15-17. studenog ove godine. Naslov prvaka brani Portugal koji je u finalu pobijedio Nizozemsku sa 1-0. U susretu za 3. mjesto Engleska je pobijedila Švicarsku boljim izvođenjem jedanaesteraca (6-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo