OHO, ŠTO JE SAD OVO? / Vatrene čeka velika promjena uoči Svjetskog prvenstva. Dalić najavio novu formaciju, evo kako će Hrvatska izgledati

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Primarni cilj mu je poraditi na sinergiji i zajedništvu među igračima

3.2.2022.
21:31
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je u srijedu kako je dogovorio nastup reprezentacije na prijateljskom turniru u ožujku u Kataru na kojemu će "vatreni" odigrati dvije utakmice i to protiv Slovenije 26. ožujka te Bugarske 29. ožujka.

Na turniru će nastupiti i katarska reprezentacija, koja će odigrati utakmice protiv Bugarske 26. ožujka i Slovenije 29. ožujka, a susreti će se igrati na stadionima u Dohi na kojima će se igrati i dvoboji tijekom Svjetskog prvenstva koje će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić komentirao je za Novu TV pripremne utakmice Svjetskog prvenstva...

"Moja želja je bila da idemo u Katar, da se pripremimo za ono što nas čeka, što nam slijedi u 11. mjesecu, da se upoznamo i s klimom, i s terenima, i s ambijentom dolje. Ja sam jako zadovoljan tom pripremnom turnejom, tim utakmicama koje će biti. Nisu to ekstrakvalitetni protivnici, ali sigurno u ovom trenutku za nas dobri. Očekujemo zaista dvije dobre utakmice, očekujemo, naravno, dvije pobjede i jednu dobru igru", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Promjena formacije

Zatim je najavio kako će promijeniti formaciju i igrati s trojicom u zadnjoj linije. "Pa probat ćemo u tome nešto napraviti, imat ćemo sada osam dana vremena za te stvari. I to nam je u planu", veli Dalić.

No, primarni cilj mu je poraditi na sinergiji i zajedništvu među igračima. "Provesti tih osam dana u Kataru kao jedan team building, da se malo podružimo. Dosad svaki put kad smo se okupljali bio je veliki pritisak, imperativ pobjede. Ovaj put je isto imperativ pobjede, ali bit će malo opuštenije, malo da se podružimo. I da ovi igrači koji su novi, ima ih nekoliko, da se bolje upoznaju s reprezentacijom i da stvorimo novo zajedništvo", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo