PRIBLIŽILI SE SAMOM VRHU / Varaždin na svom terenu srušio Goricu i preskočio Hajduk, Teklić i Elezi zabili za prvu domaću pobjedu

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Domaćini su posljednjih 15-ak minuta igrali s igračem manje

3.9.2022.
20:51
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 8. kola HNL nogometaši Varaždina pobijedili su pred svojim navijačima Goricu 2-1 (2-0) čime je Varaždin upisao prvu domaću pobjedu u sezoni.

Image
RUŽAN KRAJ /

Bjelica i Osijek idu na sud: Klub mu ne želi platiti ni centa ogromne odštete, evo zašto

Image
RUŽAN KRAJ /

Bjelica i Osijek idu na sud: Klub mu ne želi platiti ni centa ogromne odštete, evo zašto

Veliki korak prema tri boda varaždinski su nogometaši napravili u prvom poluvremenu kada je Agon Elezi postigao dva gola za 2-0. U nastavku je Deni Jurić smanjio u 61. minuti, a unatoč igraču više Velikogoričani nisu uspjeli do boda ili potpunog preokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin je odlučno otvorio utakmicu te je poveo već u 10. minuti. Sjajno je asistirao Tonio Teklić, dok je gostujuću mrežu načeo Agon Elezi. Nakon startnog vodstva domaćina uslijedila je uravnotežena igra gdje se prijetilo s obje strane, no do kraja poluvremena još je jednom za Velikogoričane koban bio Elezi. U 43. minuti drugi put je uspješno naciljao suparničku mrežu i zabio za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari su se na terenu počele mijenjati tijekom drugog poluvremena. Prvo je u 61. minuti, vrlo lijepo s vrha šesnaesterca, pogodio Deni Jurić za smanjenje na 1-2. Kao zanimljivost recimo da je ovaj dvoboj sudila bugarska sudačka trojka, a glavni je u 74. minuti isključio domaćeg napadača Šegu.

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

I zbog rezultatskog minusa, ali i igrača više, u vrlo nervoznoj utakmici do kraja je Gorica napadala i pokušala doći barem do jednog boda, ali domaćin je odolio svim napadima i proslavio pobjedu. U sudačkoj nadoknadi i Gorica je ostala s desetoricom nakon što je Jurić dobio drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom pokušaju ove sezone Varaždin je ostvario premijernu pobjedu pred svojim navijačima. Odlični Varaždin je skočio na treće mjesto, na kojemu je zamijenio Hajduk, dok je Gorica ostala pretposljednja.

Ove subote još će igrati Osijek i Šibenik, a u nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. Prvo od 18.55 sati u Puli igraju Istra 1961 i Lokomotiva, dok se od 21.05 sati na Poljudu sastaju Hajduk i Slaven Belupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo