RUŽAN KRAJ / Bjelica i Osijek idu na sud: Klub mu ne želi platiti ni centa ogromne odštete, evo zašto

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Bjelici prema ugovoru pripada odšteta u iznosu od oko 1,4 milijuna eura bez PDV-a

3.9.2022.
17:46
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najboljih trenera u HNL-u, Nenad Bjelica, je prošloga tjedna dobio otkaz u NK Osijeku.

Image
SLUŽBENO /

Osijek odabrao nasljednika Nenada Bjelice: Na klupu sjeda prvi strani trener u povijesti kluba

Image
SLUŽBENO /

Osijek odabrao nasljednika Nenada Bjelice: Na klupu sjeda prvi strani trener u povijesti kluba

Odluku je objavio klub u kratkom priopćenju u kojemu je stoji da je predsjednik Uprave Ferenc Sakalj razriješio Bjelicu dužnosti sportskog direktora i trenera kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je bio trener Osijeka u protekle dvije godine, a vijest o smjeni je pomalo iznenađujuća jer je Osijek u dan ranije stigao do pobjede u derbiju protiv Hajduka (2-1). Osijek je iznenađujuće ispao u pretkolu Konferencijske lige od kazahstanskog Kizilžara. 

No, tu priči nije kraj. Kako su u subotu objavile Sportske novosti, čini se da se Bjelica i Osijek neće gospodski rastati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Naime, Bjelici prema ugovoru pripada odšteta u iznosu od oko 1,4 milijuna eura bez PDV-a, o kojoj će sada odlučivati Arbitražni sud HNS-a.

'Neće im ništa oprostiti'

Osječani su se pozvali na Pravilnik o statusu trenera HNS-a, članak 9. stavak 1, koji glasi: "Kad postoji opravdani razlog svaka strana može raskinuti ugovor bez plaćanja naknade". U Osijeku smatraju da imaju opravdane razloge jer tvrde da je Bjelica opstruirao rad kluba, odbijao komunikaciju s direktorom i članom Uprave Vladimirom Čoharom. Uz to, smatraju da je svojim istupima u medijima nanio štetu ugledu kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo je ipak kako su ti razlozi egzistirali već nekoliko mjeseci, što znači da je, prema tome, već ranije bilo itekako razloga da se Bjelici uruči otkaz, ali tada to očito nije bila takva smetnja... Sada, kada Bjelici treba platiti odštetu, u klubu su se odlučili na to pozvati, a Bjelica, naravno, nema namjeru, oprostiti ni cent. U svakom slučaju, ova će priča na kraju imati vrlo ružan kraj", zaključuju Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo