VELIKA UTAKMICA / Valdas Dambrauskas najavio susret s Villarealom: 'Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri'

Image
Foto: Pixsell

Utakmica se igra u Valenciji s početkom od 20:45.

17.8.2022.
20:59
Pixsell
VOYO logo

Hajduk sutra od 20:45 u Valenciji igra utakmicu s Villarealom. Španjolci su posljednja prepreka Hajduku na putu do Konferencijske lige i jeseni u Europi. Susret su na konferenciji za medije najavili trener Hajduka Valdas Dambrauskas i veznjak Filip Krovinović.

"Ako pogledate postignuća Villarreala, da, ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri. Prošle sezone bili su među četiri najbolja kluba u Europi. Ovo je ogroman izazov. Ne slušam što pričaju oni koji kritiziraju naš nastup u derbiju, moramo se spremati za iduću utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra moramo igrati hrabro i ne smijemo se skrivati. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa. Ako budemo imali zajedništvo i budemo se borili, već smo na neki način pobijedili. Uz maksimalan trud svih, možemo i do rezultatske pobjede" , izjavio je Dambrauskas

Image
PRAVO BOGATSTVO /

Prođe li Hajduk Villareal ne čeka ga samo Konferencijska liga: Evo koliko će Bili zaraditi u slučaju prolaska

Image
PRAVO BOGATSTVO /

Prođe li Hajduk Villareal ne čeka ga samo Konferencijska liga: Evo koliko će Bili zaraditi u slučaju prolaska

Španjolske novinare zanimalo je njegovo mišljenje o protivničkom treneru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Emeryja ne treba posebno predstavljati. Jedan je od najvećih trenera na svijetu. Pratim ga od Seville, preko Spartaka, Arsenala, PSG-a. Villarreal je posložena ekipa. Igraju u njegovom klasičnom 4-4-2 sustavu. Nastoje suziti teren, linije su im jako blizu. U Hrvatskoj ne igramo protiv tako dobrih protivnika, ali ne osjećamo pritisak, ovo je velika prilika i zadovoljstvo.

Na svakoj poziciji ćemo se boriti protiv igrača koji su skuplji od nas i pokazali su da mogu igrati protiv same elite. Ako se moji igrači uspiju nositi s njima, to je već pobjeda. Vezni red je jako dobar, Dani Parejo i Capue, jedan igra više prema naprijed, ali obojica mogu odigrati pas u dubinu. Napadači Gerard Moreno i Pino su jako dobri jedan na jedan, a mogu i napasti dubinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dambrauskas je komentirao i povratak ozljeđenih Nikole Kalinića i Marca Fossatija

"Fossati će uoči utakmice odraditi ukupno tri treninga, a Nikola Kalinić je protiv Dinama odigrao 15 minuta, treba im još adaptacije i hvatanja tempa, mjesec dana su bili izvan natjecateljskog ritma."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trenera Hajduka, novinarima se obratio Krovinović, koji je upitan o najboljem veznjaku Villarreala Daniju Pareju

"Svi znamo tko je Dani Parejo i kakve sposobnosti ima, potpuni respekt, ali fokusirani smo na nas, samo na našu ekipu, to je to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je Krovinović i posljedice velikog poraza u derbiju protiv Dinama

"Sigurno da nije bilo lako izgubiti od Dinama s takvim rezultatom, ali mi smo profesionalci i moramo se već sutra vratiti u stanje utakmice. Pričali smo o svemu, ali nema puno vremena za razmišljanje u ovakvom tempu. Jedva čekamo utakmice poput ove sutra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutrašnju utakmicu usporedio je s prijašnjima u karijeri

"Imao sam sreću da sam odigrao puno velikih utakmica, derbije u portugalskoj ligi, u Championshipu i Premier ligi, ali ovu utakmicu ne bih uspoređivao ni s jednom. Sada smo u play-offu s Villarrealom, to je velika čast i tako se sutra trebamo ponašati na terenu. To što nismo favoriti možda je, a možda i nije olakšavajuće. Mislim da u svaku utakmicu treba ući sa 100 posto, ne podcijeniti nikoga ni kada si favorit, ni podcijeniti ni precijeniti nijednog protivnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo