SPEKTAKL NA POLJUDU / Hajduk ne smije izgubiti ako želi ostati u utrci za naslov, Dambrauskas otkrio recept za Modre: 'Nema mjesta za pogreške'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk ima sedam bodova manje od Dinama

19.4.2022.
14:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka u srijedu u 19 sati igraju protiv Dinama na Poljudu zaostalu utakmicu devetog kol Prve HNL. Prvi derbi sezone odgođen je na zahtjev Modrih zbog nastupa u grupnoj fazi Europa lige. 

Image
MODRI PUTUJU U SPLIT /

Kopić najavio derbi koji može izbaciti Hajduk iz utrke za naslov: 'Idealno je samo u Football Manageru'

Image
MODRI PUTUJU U SPLIT /

Kopić najavio derbi koji može izbaciti Hajduk iz utrke za naslov: 'Idealno je samo u Football Manageru'

Uoči ove utakmice Hajduk se nalazi na trećem mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 59 bodova u trideset utakmica, odnosno sedam manje od trenutno vodećeg Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan prije susreta pred novinare je stao trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je već ove sezone pobijedio Dinamo. Imamo snage pobijediti ih. Ne očekujem da će biti lako. Velika je važnost ove utakmice. Sve je manje mjesta za pogreške. Ne očekujem atraktivnu utakmicu. moramo respektirati protivnike. Ako osvoje jedan bod to je dobro za njih. Ne očekujem otvorenu utakmicu. Pokušat ćemo iskoristiti naše prilike", kazao je.

"Očekujemo pobjedu. Pripremamo se za pobjedu. Moramo preuzeti rizik. Sutra je derbi i to je posebna utakmica. Svašta se može dogoditi. Važno je samopouzdanje, agresivnost, raspoloženje. Morat ćemo riskirati. Velike utakmice pobjeđuju veliki igrači, moramo sutra u sastav staviti velike igrače. Atmosfera i navijači dat će nam vjetar u leđa i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjeća li se pritisak navijača?

"Ne bismo trebali misliti da je to pritisak, nego odgovornost i prilika da uzvratimo navijačima. Možemo im uzvratiti trudom i zalaganjem i time da napravimo sve za pobjedu. Taj pritisak je odgovornost i privilegija. Mislim da bi tisuća igrača voljele da su se osjećali kao igrači Hajduka jučer na treningu", nastavio je.

"Je li ovo utakmica sezone? Otkako sam došao svaka utakmica nam je bila poput ove. Ako ne biste pobijedili razlika bi rasla.Ne vidim razliku između prošlih utakmica i ove", kazao je trener Bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako pogledate na tablicu ovo može biti odlučujuća utakmica. Mi ne smijemo kalkulirati. Moramo pobijediti ili prestati sanjati. Moramo misliti samo o pobjedi i da damo sve od sebe i odigramo najbolje što možemo. Samo pobjeda dolazi u obzir", istaknuo je.

"Dinamo je velika momčad. Ranije smo navikli da su napadačka momčad, sada su racionalniji i igraju za rezultat. Mali detalji mogu presuditi. U posljednjih nekoliko derbija stvarali smo prilike koje su mogle voditi nećem većem, ali nisu, analizirali smo ih i sutra nam je potrebna ta magija da svi budemo ujedinjeni....", poručio je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo