VAHA ODRŽAO NAJTUŽNIJU PRESSICU IKAD: / Snimljene potresne scene, trener preminulog Sale nije mogao suspregnuti suze

Image
Foto: AFP

'Sve je impresionirao svojom dobrotom, odnosnom kojeg je imao s ljudima, velikodušnošću... Bio je primjer'

8.2.2019.
16:32
AFP
VOYO logo

Francuski nogometni prvoligaš Nantes zavijen je u crno nakon što je iz olupine na dnu La Manchea izvučeno tijelo koje je identificirano kao tijelo tragično preminulog Emiliana Sale.

Sala je bio u zrakoplovu koji se srušio iznad kanala La Manche dok se vozio prema Cardiffu, klubu iz Ujedinjenog Kraljevstva u kojem je trebao nastaviti karijeru u redovima tog kluba koji se natječe u Premier ligi. S njim je u zrakoplovu bio još samo pilot David Ibbotson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadali smo se...'

Francuski klub odlučio je odati mu počast povlačenjem dresa s brojem 9, a njegov bivši trener Vahid Halilhodžić je održao konferenciju za medije tijekom koje nije mogao suspregnuti suze.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Vahid Halilhodžić

"Naravno da smo se nadali, na žalost otkrili smo istinu. Strašno. Možemo sad samo odati počast nekome koga će ovaj klub zauvijek pamtiti zbog njegova ponašanja i pristojnosti koju je pokazivao kao igrač. Imao je prijatelje posvuda. Posvuda. Gotovo svi, čitav sportski svijet želi mu odati počast", kazao je Halilhodžić čije riječi prenose mnogi svjetski mediji. Express.co.uk je jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obožavani dječak

Otkrivši da je klub održao 'malu cermoniju, dostojanstvenu i iskrenu kakav je i on bio', Halilhodižić je nastavio:

"Šokantno je čuti takvu vijest. Na početku smo se svi nadali da ćemo ga negdje pronaći živoga, ali dan-dva nakon što nismo primili nikakvu vijest počeli smo shvaćati da je nada gotovo iščezla. Još je tinjala. Užasno je bilo kad smo sve otkrili. Bio je dječak koji je bio obožavan, još jučer je bio s nama, a sad je nestao na brutalan način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi ovo proživljavaju na svoj način. Ja kao trener jako sam privržen svojim igračima..."

'Duboko smo potreseni'

"I ja sam poput njega bio 'devetka' pa smo mnogo pričali o njegovim zaduženjima. Dolazio bi do mene, na lijep mi način zahvaljivao. Mnogo je toga pomiješanog u sjećanju – i užasno je, strašno užasno. Živio sam s njime tri ili četiri mjeseca, svi su ga voljeli. Imali smo poseban odnos, tražio je moju pomoć."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

"Sve je impresionirao svojom dobrotom, odnosnom kojeg je imao s ljudima, velikodušnošću... Bio je primjer, nevjerojatan sportaš. U nogometu katkad ima puno egoizma, on je bio u potpunosti suprotan od toga, bio je krasan i zato će nam toliko mnogo nedostajati."

"Neki igrači su otišli bez pozdrava, on se vratio da bi se lijepo razišli, obećao je doći jedan dan s bocom dobrog šampanjca. To vam dovoljno govori kakav je bio. Duboko smo potreseni..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo