BILIĆ CHELSEAJU DAO NASLOV NA PLADNJU, SEBI SAČUVAO POSAO? /

West Ham srušio drugu momčad lige i osigurao ostanak

Image
Foto: AFP

Nogometaši West Hama pobijedili su Tottenham rezultatom 1-0 u prvoj utakmici 36. kola engleske Premier lige.

5.5.2017.
23:00
AFP
VOYO logo

Samo jednu pobjedu u nizu od jedanaest utakmica prije ove imali su nogometaši West Hama koji su dočekali Tottenhamovu momčad u sasvim drugačijem raspoloženju. Sastav Spursa koji je bio u prilici približiti se na samo bod vodećem Chelseaju stigao je na Londonski stadion sa devet vezanih pobjeda, no do desete nisu uspjeli doći zahvaljujući nadahnutoj obrani domaćina i raspoloženom vrataru Adrianu koji je zaustavljao ono što su suigrači propuštali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije na utakmici dogodilo se u 65. minuti kada je Lanzini iskoristio jedan odbijanac i postigao jedini pogodak na utakmici. Gol je to kojim je Bilićeva momčad postala prva izvan kruga osmorice najboljih u Premier ligi koja je Tottenhamu u ovoj sezoni nanijela poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WEST HAM - TOTTENHAM 1-0

90+5. minuta: KRAJ UTAKMICE!

Pobjeda West Hama protiv Tottenhama. završilo je 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se pet minuta sudačkog produžetka.

86. minuta: Tottenham ima još malo šanse za bod ili preokret. Blizu je bio Eriksen nakon čijeg je udarca lopta proletjela uz gornji desni kut Adrianova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75. minuti: Kakva šansa za West Ham i kakva intervencija Llorisa! Pucao je Calleri , a Tottenhamov golman sjajno reagirao.

65. minuta: GOOOOOL! Lanzini za 1-0. Vertonghen je blokirao pokušaj Ayewa, no natrčao je Lanzini i sa četiri metra zabio za vodstvo domaćih. Ne vrati li se Tottenham u utakmicu Chelsea može početi pripremati proslavu naslova prvaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta: Opet se istaknuo španjolski golman West Hama. U prilici je bio Son, Adrian i dalje neprelazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52. minuta: Ayew silovito i neprecizno! Pucao je s vrha šesnaesterca.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

45. minuta: Kraj prvog poluvremena!

Rezultat nakon uvodnog dijela i dalje je onaj početni. Tottenhamovi nogometaši imali su posjed lopte i inicijativu, no Bilićeva momčad dobro je zatvorila prilaze svojim vratima. U ne odveć atraktivnoj utakmici svoje šanse imao je i West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: Igrat će se još pet minuta prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. minuta: Žestok prosvjed Bilića kod četvrtog suca. Lanzini je išao prema golu Spursa s kojeg je izletio Hugo Lloris i počistio loptu prije kontakta s domaćim igračem. Bilić je inzistirao na prekršaju na vrhu šesnaesterca, možda i crvenom kartonu, no ništa od svega. Dojam je da je Lloris bio prvi na lopti.

21. minuta: Kanonada na West Hamov gol. Kane, Dele Alli i ponovno Kane pokušali su matirati Adriana koji se istaknuo nizom sjajnih reakcija i sačuvao početnih 0-0.

15. minuta: West Hamovi nogometaši rade dobar posao na sredini terena. Izraženijih šansi nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. minuta: Neuspješno uzvraća West Ham. U šansi se našao Lanzini, no i njegov udarac promašuje vrata.

4. minuta: Harry Kane zabio je za Tottenham ove sezone 21 prvenstveni gol. Brojku je pokušao povećati udarcem s 25 metara. Prizemno pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. minuta: Utakmica je započela!

Eventualna pobjeda zahuktali Tottenham, iza kojeg je niz od devet uzastopnih prvenstvenih slavlja, dovela bi na bod od vodećeg Chelseja koji će svoj ogled istog kola protiv Middlesbrougha igrati u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je i od velike važnosti za trenersku sudbinu Slavena Bilića. Točnije, prva od onih o kojima ovisi hoće li i sljedeće sezone voditi West Ham. Ostanak bi mu olakšale pobjede protiv mrskog gradskog rivala, potom i Liverpoola u posljednjoj domaćoj utakmici sezone koju će zaključiti gostovanjem kod Burnleyja.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo