INFARKTNA UTAKMICA / Lokomotiva šokirala Osijek. Bjeličina ekipa vodila do samog kraja, a onda ih je srušio Bošković s dva sjajna gola

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Osijek je poveo golom Laszla Kleinheislera (16), no Blaž Bošković (80, 86) je ulaskom s klupe postigao dva gola i osigurao preokret

24.7.2022.
20:48
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Lokomotive u susretu su 2. kola Prve HNL preokretom u završnici svladali Osijek s 2-1 (0-1).

Osijek je poveo golom Laszla Kleinheislera (16), no Blaž Bošković (80, 86) je ulaskom s klupe postigao dva gola i osigurao preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su stigli do prednosti nakon velike pogreške i neozbiljnosti domaće obrane. Vratar Santini je krenuo u neobavezno dodavanje sa svojim stoperima u trenucima kada je jedini igrač Osijeka na domaćoj polovici bio Kleinheisler. No, Mersinaj nije dobro primirio loptu, a njegov pokušaj ispucavanja blokirao je mađarski veznjak od čije noge se lopta odbila u mrežu.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Preokret u završnici

Imala je Lokomotiva u završnici prvog poluvremena i sredinom nastavka nekoliko izglednih prilika za pogodak, ali sjajnim se reakcijama istaknuo reprezentativac na vratima Osijeka Ivušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, niti Ivušić nije mogao ništa u 80. minuti kada je Bošković nadskočio njegovu obranu te udarac iz kuta Cokaja sproveo u mrežu.

Šest minuta potom Bošković je još jednom pogodio cilj, Kulenović je odlično smirio loptu pored dva igrača Osijeka i zatim odlično pronašao utrčalog Boškovića koji je preciznim udarcem sa 15-ak metara svladao Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Lokomotiva i Osijek sada imaju po tri boda.

Nakon nepotpunog 2. kola samo Dinamo ima maksimalnih šest bodova, dok je Istra 1961 jedini sastav bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA HNL, DRUGO KOLO, STADION KRANJČEVIĆEVA, 21:00

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:1

Sastavi:

LOKOMOTIVA: Santini - Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević - Bubanja, Cokaj - Aliyu, Vasilj, Stojković - Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSIJEK: Ivušić - Barri, Škorić, Lončar, Jurčević - Jugović, Žaper - Miloš, Kleinheisler, Fućak - Mierez.

UŽIVO TIJEK UTAKMICE

KRAJ UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još četiri minute.

86 - GOOOOOOOOOOOOOOOL! BOŠOKOVIIIIIIĆ! Preokrenula je Lokomotiva. Akcija je počela na boku, proslijeđena je za Kulenovića u kazneni prostor, ovaj je navukao na sebe obranu i onda dao Boškoviću koji je naletavao iz drugog plana i ovaj je samo zakucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Još je malo do kraja, Bjelica je veoma nervozan dolje uz aut-liniju. A Lokomotiva prijeti.

80' - GOOOOOOOOOOOOOOL! BOŠKOVIĆ! Kakav šok za Osijek. Lopta iz kornera bila je oštra i sletjela je na glavu Boškovića koji je bio negdje na četiri metra. Ovo je Ivušić trebao hvatati ili boksati... Nevjerojatno nakon toliko dobrih obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Ivušiiiiiić! Auuuu, kakav golman. Čovjek je skinuo dva zicera za redom igračima Lokomotive i to iz neposredne blizine.

70' - Lokomotiva u ovim trenucima ima inicijativu... Kulenović je bio u dobroj šansi, pucao je s ruba kaznenog prostora, ali otišlo je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Pola sata do kraja utakmice, Osijek je u ovim trenucima bolji, ali nikako ne uspjeva realizirati šanse.

57' - Kleinheisler je izvrsno iz slobodnog udarca po podu gađao donji desni kut Santinija. Ovaj je jedva loptu iščupao s gol-linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Fiolić je sjajno naletio na centaršut s lijeve strane, pucao je iz prve s nekih šest, sedam metara i bio je neometan, ali je isto tako bio neprecizan.

49' - Poništen je sjajan gol Osijeka. Fiolić je vrhunski lobao Santinija u jedan na jedan šansi, ali je u trenutku primanja lopte, nekoliko sekundi ranije bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Fiolić je ušao kod Osijeka, Fućak je ostao u svlačionici.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 2' - Stojković opet puca izvana, ali išlo je pored gola.

45' + 1' - Ivušiiiiiić! Opet! Kulenović je izbio sam pred njega i s 11 metara je pucao po golu, ali vratar mu skida nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Ivušiiić! Auuuu. kakva obrana. Cokaj je opalio s ruba kaznenog prostora savršenu loptu u same rašlje, ali Ivušić skida fantastičnom paradom.

41' - Malo se ubrzala igra koncem poluvremena, ali još uvijek nema ozbiljnijih akcija, dosad najzanimljivije situacije bile su one kod gola i maločas parada Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Ivušić skida paradom Stojkovićev udarac s 20-ak metara, bio je to sjajan precizan udarac u rašlje, ali Ivušić je dokazao zašto je trenutno možda najjači hrvatski golman.

29' - Aliyu je dobio sjajnu dugu loptu u kazneni prostor i dao je povratnu za Kulenovića, koji se sapleo i izgubio loptu negdje na desetak metara od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Nema nekih aktivnosti na terenu, obje momčadi igraju dosta rezervirano i bitka se uglavnom vodi na sredini terena, ali ne pretjerano žestoka.

22' - Na redu je "cooling break" zbog sparnog vremena u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - GOOOOOOOL! KLEINHEISLER! Iskoristio je katastrofalnu pogrešku u obrani Lokomotive. Santini je šlampavo dao loptu stoperu ispred sebe, ovaj je još traljavije dodao suigraču do sebe, a loptu je presjekao Mađar i onda lagano poentirao.

15' - Aktivirali su se navijači Osijeka, utakmica je dobila zvučnu kulisu.

10' - Deset minuta je za nama, deset podosta nezanimljivih minuta moramo priznati.

5' - Osijek ima inicijativu, ali jako spora je igra i oprezna. Lokomotiva strpljivo čeka šansu iz kontre.

3' - Već žuti karton. Bubanja je bio pregrub u duelu i Strukan mu je pokazao karton.

1' - Počela je utakmica.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo