VITORIA - HAJDUK 1-0 / Hrabri Bijeli nakon velike bitke i drame u Guimaraesu izborili play-off Konferencijske lige: Na kraju umalo došlo do tučnjave na terenu

Image
Foto: Profimedia

Hajduk izborio dvomeč s Villarrealom

10.8.2022.
19:58
Profimedia
VOYO logo

Uzvrat 3. pretkola Konferencijske lige

Mjesto održavanja: Guimaraes (Portugal)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak: 18.00

VITORIA - HAJDUK 1-0 (ukupnih 2-3)

VITORIA: Varela - Miguel, Amaro, Mumin, Ogawa - T. Silva, Pains, A. Almeida - Antonin, Anderson, Lameiras

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Kalinić - Mikanović, Simić, Elez, Melnjak - Vuković, Grgić - Sahiti, Krovinović, Čolina - Livaja

Nogometaši Hajduka u srijedu su navečer izborili play-off Konferencijske lige i dvomeč s Villarrealom. Nema sumnje, bit će to spektakl. Villarreal je klub koji je prošle sezone igrao polufinale Lige prvaka i koji je prije dvije sezone uzeo Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOJNO POLJE /

Portugalski mediji vrište: 'Livaja je provocirao igrače i navijače Vitorije. Provokacije Hrvata i dovele su do sukoba'

Image
BOJNO POLJE /

Portugalski mediji vrište: 'Livaja je provocirao igrače i navijače Vitorije. Provokacije Hrvata i dovele su do sukoba'

Ukupnih 3-2

Kako je prva utakmica u Splitu završila pobjedom Hajduka od 3-1, splitski sastav je prošao dalje s ukupnih 3-2 te će u 4. pretkolu igrati protiv španjolskog Villarreala. Na kraju dvoboja u Guimaraesu došlo je do umalo opće tučnjave. Sijevali su tu udarci, svi živi su se naguravali na terenu. Čak i članovi stručnih stožera su bili u kavgi. Na kraju se sve smirilo, ali u jednom trenutku je prijetilo eskalacijom.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Vitoria je, inače, povela već u 5. minuti golom Andersona, no ispostavilo se kako je to ostao jedini pogodak na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći je sastav uraganski krenuo u susret, Hajduk na to nije imao odgovor pa je njegova prednost prepolovljena nakon manje od pet minuta igre. Ogawa je na rubu kaznenog prostora pronašao Andersona, ovaj je nakon vrhunskog primanja zapucao iz okreta te "probio" blok dvojice igrača splitskog sastava, a niti Kalinić na vratima nije mogao zaustaviti taj snažan udarac.

Pritisak Vitorije tajao je prvih 20-ak minuta, a onda se Hajduk uspio pribrati i uvesti utakmicu u ravnotežu. U 23. minuti Čolina je imao kolosalnu priliku za poravnanje, Sahiti ga je sjajno proigrao na lijevom krilu, Čolina je ušao u kazneni prostor, izbio sam pred Varelu, no pokušaj loba nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tiago Silva dobio crveni

U samoj završnici prvog poluvremena u prilici se našao Sahiti, no nije stigao uputiti udarac prije no što su ga zajedničkim snagama neutralizirali domaći vratar i stoperi. Sahiti je potom ostao ležati na travnjaku što je izazvalo neprimjerenu reakciju domaćih pa su žute kartone dobili Varela i Tiago Silva kod domaćih te Vuković kod gostiju. Na snimci se vidi kako je glavni negativac bio Tiago Silva koji je rukom u lice udario Sahitija, no turski sudac Palabiyik nije dobro vidio tu situaciju.

Novu priliku za poravnanje Hajduk je imao u 69. minuti kada je Biuk prošao po lijevoj steani, ubacio na pet metara, tamo je skočio Livaja, ali nije uspio pogoditi loptu glavom i skrenuti ju u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preagresivni Tiago Silva ipak je prerano okončao susret jer je u 77. minuti preoštro startao na Krovinovića te dobio drugi žuti karton.

Bijeli se obranili

I s igračem manje Vitoria je u završnici pokušavala postići pogodak koji bi odveo susret u produžetak, ali jedinu pravu priliku imala je u 84. minuti kada je Lameiras uputio prizemni centaršut s desne strane, no Jota je bio neprecizan sa šest metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal i Hajduk prvu će utakmicu igrati 18. kolovoza u Španjolskoj, a uzvrat je 25. kolovoza na Poljudu.

95' - Gotova je utakmica. Hajduk je u play-offu Konferencijske lige. Čestitke Hajduku. Sad traje opća tučnjava na terenu, uf, lete i šake. Kaos, traju obračuni. Čak i stručni stožer je u konfliktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

95' - Ofenziva Vitorije.

92' - Pive, plastične čaše i stolice sad po Atanasovu lete s tribine. On se sklanja na sigurno. Navijači Vitorije pohitali su na ogradu bijesni, domaći vratar ih smiruje. Evo sad i ružnog završetka. Ima tu i međusobne tučnjave sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 4 minute.

88' - Biuk je bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Brani se Hajduk. Bilo je gusto, ali Biuk je došao do lopte koju je brzo izgubio. Jota preko gola. Jao, opasno...

77' - Tiago Silva dobio crveni. Olakšan je sad posao Bijelima u posljednjih petnaestak minuta. Jak start na Krovinoviću. To je šansa, kako mu se karma vratila. Trebao je izaći iz igre još u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Dambrauskas zatvara utakmicu. Izlazi Sahiti, ulazi stoper Abazi. Bijeli će igrati sa tri stopera iza.

71' - Bakljada Torcide u ovim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Kakva prilika Hajduka, najveća u drugom dijelu. Biuk se okrenuo na desnu nogu, ubacio lijevom s lijeve strane, Livaja je bio jako blizu u skoku, ali bez lopte je završio u mreži.

63' - Biuk je ušao maloprije umjesto Čoline i odmah u vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Traje borba i u navijanju. Torcida navija čitavo vrijeme, a sad su se probudili i domaći White Angelsi.

59' - Korner za Bijele. Krovinović će ga izvesti. Čolina je iznudio korner. Ponavljamo, Hajduk ima rezultat koji ga vodi u play-off Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - David Čolina dobio je sedmi žuti karton na dvoboju.

55' - Opasno Hajduk sad živi. Prvo je Elez skrenuo loptu tik uz stativu Andersona, a onda su hajdukovci strepili opet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Hajduk pokušava doći do lopte, ali vezni red Vitorije je spreman.

46' - I odmah pokušaj Vitorije, ali siguran je Kalinić. Odmah opet napad Vitorije, Elez blokira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Počinje drugo poluvrijeme.

50' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Nakon prvih 45 minuta Vitoria vodi 1-0.

45' - Igrat će se još 5 minuta. Dosta tenzija na kraju prvog dijela. Hajduk se brani u formaciji 4-4-2.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

44' - Sahiti je bio u zaleđu, sad se zakuhao. Vuković se ubacio i krenuo u obračun s domaćim igračima. Publika negoduje. Uzavrelo je u Guimaraesu. Sahiti je dobio udarac u glavu, očit. Nokautiran je. Nema VAR-a. I to je loše. Udarac u lice Sahitija je evidentan. Lijevom, pa desnom, T. Silva poput nasilnika. Tiago Silva je dobio žuti, samo žuti. I Varela je dobio žuti. Vuković je također dobio žuti. Žuti je dobio i pomoćnik Valdasa Dambrauskasa. Veselo u Guimaraesu u ovim trenucima.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

39' - Zbog ruke u nos Stefan Simić je dobio žuti. Bila je to borba za loptu s Andersonom, koji se odmah primio za lice kad je dobio nehotično, u žaru borbe, udarac. Zakačio ga je malo...

39' - Čolina je sad najistaknutiji akter Hajduka. Imao je dva pokušaja ubačaja s lijeve strane. Vitoria je na trenutak bila u podređenom položaju, ali samo za trenutak.

37' - Marko Livaja dobio je žuti zbog zakašnjelog starta nad Almeidom. Po mnogima, ovo su dva najbolja igrača na terenu.

33' - Simić izbija u korner, nije htio ništa riskirati. Prvi korner je za Vitoriju. Ide to na prvu stativu, opasno je, ali čisti obrana Bijelih hvala Bogu.

32' - Vuković je sad dobro reagirao.

31' - Almeida puca iz svih pozicija, Lovre je to obranio uz manje poteškoće.

30' - Hajduk sve više ima loptu, sve slobodnije igraju. Imali su nekoliko pokušaja, Krovinović je itekako aktivan. Čolina isto. Elez se bori, Melnjak trči kao navijen. Bore se hajdukovci.

27' - David Čolina najopasniji je igra Hajduka. Opet je bio u situaciji. Idemo Davide, idemo!

23' - Davideeee, ofarbani naš Davide, pa što si sad promašio? Čolina je imao mat situaciju jedan na jedan, nakon odlično podvaljene lopte netom ranije, ali Čolina je odlučio potkopati loptu, lobati golmana i u 95. utakmici za Hajduk, ali lopta je otišla na samu mrežu. Nije dao svoj treći gol za Hajduk uopće David, a imao je sad priliku samo takvu.

19' - Stefan Simić čisti pred Kalinićem jedan pokušaj koji je došao s desne strane. Čuje se pjesma Torcide. Napeto je na stadionu. Sve više je nervoze kod igrača Hajduka.

17' - Vitorija ima loptu u nogama, posjed, dok hajdukovci čine čvrsti blok u kojem su svi igrači iza lopte. Krovinović je na trenutak očistio. Evo lopte, ali vrlo brzo je napad Vitorije. Livaji je sviran faul u napadu.

11' - Vitoria dominira. Hajduk se brani. Ukupnih je 3-2 za Splićane.

5' - AJOOOJ - Anderson je odlično pogodio za 1-0 Vitorije. Lovre Kalinić tu nije mogao ništa. Bojali smo se ovog scenarija, ranog gola koji bi napunio samopouzdanjem Vitoriju, a hajdukovce gurnuo u paniku. Što se tiče same akcije Vitorije, Ogawa je pronašao Andersona Silvu na vrhu kaznenog prostora, a brazilski napadač neočekivano poteže iz okreta i pogađa rašlje Kalinićeva gola... Velik šok za Hajduk.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Vitoria Guimaraes slavi gol za 1-0 protiv Hajduka.

4' - Sahiti je bio u naletu za loptom, ali odlazi u aut. Posjed je na strani domaćina, hajdukovci su strpljivi.

1' - Počela je utakmica. Sretno Bijeli! Hajduk ima prvi napad i igraju u crveno-plavoj rezervnoj garnituri dresa.

17.59 - Svi su na nogama, igrači su na travnjaku. Šalijada domaćih navijača je u tijeku.

17.56 - Sve je spremno za jedinu utakmicu Konferencijske lige danas. Oko 1000 navijača Hajduka je na stadionu. Susret se igra u 17.00 po lokalnom vremenu.

16.43 - Evo i sastava. Dambrauskas je prelomio i napravio izmjenu u napadu. Stipe Biuk je završio na klupi, Čolina je ušao umjesto njega u prvih 11. Ključ uspjeha u današnjoj utakmici bit će dobra igra veznoga reda koji se mora nametnuti.

VITORIA: Varela - Miguel, Amaro, Mumin, Ogawa - T. Silva, Pains, A. Almeida - Antonin, Anderson, Lameiras

HAJDUK: Kalinić - Mikanović, Simić, Elez, Melnjak - Vuković, Grgić - Sahiti, Krovinović, Čolina - Livaja

16.30 - Dobar vam još jedan nogometni dan dragi naši čitatelji Net.hr.a, nogometni zaljubljenici, bijeli fanatici i ostali simpatizeri. Pred nama je uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige. Hajduk brani 3-1 protiv Vitorije iz prvog sraza na Poljudu prije 7 dana.

NAJAVA

Nogometaši Hajduka na korak su do play-offa Konferencijske lige i dvomeča s jakim Villarrealom. Splićani već duže vrijeme nemaju iskoraka u eurokupovima, ali sad su na dobrom putu da to ostvare.

Ambicije porasle

E sad, što je iskorak u Europi za Bijele? Neki će kazati natjecanje po skupinama Konferencijske lige. Drugi će, pak, istaknuti kako bi konkurentna, hrabra, odlučna i dobra partija u oba meča protiv Villarreala za Hajduk bio iskorak. Ono što je sigurno kako su ambicije Splićana u Europi porasle razbijanjem Vitorije na Poljudu prije 7 dana.

U prvoj utakmici Hajduk je pokazao, nakon dugo vremena, zrelu natjecateljsku europsku partiju! Ta se zrelost posebno prepoznaje u reakciji nakon vodećeg pogotka Vitorije. Bijeli su ostali jako i nisu pokleknuli.

Uzvrat u Vitoriji donosi jednu novu utakmicu i priču. No, ona ima jednu bitnu uvodnu stvarnost. To nije samo prednost Bijelih od dva pogotka, nego je prije svega doživljaj suparnika, trenutni moment, atmosfera oko kluba i enormna želja izabranika Valdasa Dambrauskasa da Hajduk nastavi s dobrim rezultatima. Iz razloga, što jedino tako, s takvim načinom razmišljanja i pristupom, Hajduk može napraviti iskorak.

Livaja ima motiv više

Za napomenuti kako prva zvijezda momčadi Marko Livaja ima dvostruki motiv pred današnju utakmicu. Nikad u karijeri nije prošao portugalski klub u europskim natjecanjima, a uz to čeka i prvi pogodak za Bijele u Europi.

Zabio je Livaja za Hajduk 42 pogotka u prvenstvu i Kupu, ali još čeka premijerni zgoditak za Hajduk u euro natjecanjima.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo