GAVRANOVIĆ SA DVA GOLA UNIŠTIO SNOVE BIJELIH O NASLOVU: / Dinamo slavio na krcatom Poljudu, Livaković spašavao Modre

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je slavio na prepunom Poljudu protiv Hajduka rezultatom 2-1. Dvostruki strijelac za Modre bio je Gavranović, a za Bijele zabio je Caktaš.

22.4.2018.
17:55
PIXSELL
VOYO logo

TORCIDA SE NARUGALA DINAMU I TOMISLAVU SVETINI ČIJI BROJ JE OBJAVILA: ‘Vi niste izgubljeni, vi samo lutate’

Image
TORCIDA SE NARUGALA DINAMU I TOMISLAVU SVETINI ČIJI BROJ JE OBJAVILA: /

'Prodaje se svetinja, uredno pokradena, zvati iza 23 sata'

Image
TORCIDA SE NARUGALA DINAMU I TOMISLAVU SVETINI ČIJI BROJ JE OBJAVILA: /

'Prodaje se svetinja, uredno pokradena, zvati iza 23 sata'

U najvećem derbiju Prve HNL Dinamo je u Splitu pobijedio Hajduk 2-1 i praktički osigurao titulu prvaka. Dinamo pet kola prije kraja prvenstva ima velikih osam bodova prednosti ispred Hajduka i devet bodova više od Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurogol Caktaša

Nakon dugo vremena dva najveća hrvatska kluba borila su se za naslov prvaka. Hajduk, koji čeka naslov prvaka od 2005. godine, je imao priliku pobjedom smanjiti zaostatak za vodećim Dinamom na svega dva boda zaostatka. Pobjeda Splićana gurnula bi u borbu za titulu i aktualnog prvaka Rijeku. Međutim, usprkos odličnoj igri i nizu prilika, domaćin nije uspio slaviti i 'modri' su pobjedom na Poljudu praktički riješili pitanje prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je poveo u 14. minuti golom Marija Gavranovića. Ante Ćorić je ubacio iz kornera, Benković je prebacio na drugu vratnicu, a Doumbia s dva metra pogodio vratnicu, no odbijenu loptu Gavranović je lagano pospremio za vodstvo 'modrih'. Deset minuta kasnije izjednačio je Mijo Caktaš fantastičnim golom iz slobodnog udarca sa 25 metara.

U 30. minuti Hajduk je mogao do vodstva. Said se sjurio prema Dinamovom golu, ali je pucao pored gola. U 35. minuti vidjeli smo odličan udarac Gyurcsa sa 20 metara, ali je Livaković je u posljednji trenutak uspio odbiti od vratnice u korner. Tri minute kasnije iz slobodnog udarca opasno je zaprijetio i Hajrovića, ali je Letica izbio loptu u korner. Hajdukov vratar je poludio na svoje suigrače jer je lopta prošla kroz živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prečka Gyurcsa

U nastavku susreta Hajduk je nizao prilike, no pogodak odluke zabio je Dinamo. Splićani su u prvih pet minuta nastavka imali dva zicera, ali je Livaković sjajno reagirao na udarce Futacsa u 48. i Saida u 50. minuti. Kazna je stigla u 61. minuti, kada je Gavranović iskoristio Saidov poklon. Ćorić je ubacio iz kornera, a Said je promašio loptu, što je kaznio Gavranović postigavši drugi gol na utakmici.

Do kraja utakmice Hajduk je jurio po izjednačenje, ali nije uspio. Najbliže golu domaćin je bio u 77. minuti, ali je greda spasila Dinamo nakon udarca glavom Gyurcsa s desetak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo sada vodi na ljestvici sa 69 bodova, Hajduk na drugom mjestu ima 61 bod, a treća je Rijeka sa 60 bodova.

UŽIVO

HAJDUK - DINAMO 1-2 (Caktaš, Gavranović x2)

Hajduk: Letica - Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow - Bašić, Radošević - Said, Caktaš, Gyurcso - Futacs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Stojanović, Rrahmani, Benković, Sosa - Ademi, Doumbia - Soudani, Ćorić, Hajrović - Gavranović


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4' - Sudac Zebec označio je kraj utakmice!

90' - Mario Zebec pokazao je četiri minute sudačke nadoknade!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Hajduk nije uspio stvoriti ozbiljniju priliku, a jedna lopta Fiolića umalo je prevarila Leticu i ušla u gol, ali bit će samo korner.

81' - Ponovno sjajna prilika za Mađara. Kožulj je nabacio, lopta je došla na drugu stranu gdje je bio Gyursco koji je ljevicom opalio iz prve i poslao loptu nebu pod oblake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Gyurcso je odlično ispratio ubačaj Juranovića i visoko skočio, ali lopta je odsjela na gredi.

71' - Livaković je prvo zaplivao i samo okrznuo loptu, a do nje je došao Gyurcso i precizno gađao pod prečku gola Dinama, ali Livaković je i treći put u drugom dijelu spasio Modre. Nakon kornera najviši je u skoku bio Nižić, a njegov udarac glavom otišao je za malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Ponovno se Gavranović sjurio prema golu Hajduka i snažno opalio s nekih 16 metara, ali ravno u Leticu koji je to uhvatio.

64' - Dobra prilika sada za Hajduk nakon kornera, ali Livaković je pokupio loptu na crti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Bio je Gavranović blizu i hat-tricka, ali Letica je ovaj put uspio obraniti njegov udarac iz teške pozicije.

59' - GOOOOL! Dinamo ponovno ima prednost! Said je loše reagirao na jedan ubačaj iz kuta te je promašio loptu, a ona je došla do Gavranovića koji neometan s pet metara sprema loptu u mrežu za novo vodstvo Modrih!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Sjajna prilika sada i za Ćorića. Soudani je sjajno podvalio loptu mladom veznjaku Dinama koji je pucao mlako te je Letica uhvatio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Budi se i Dinamo. Hajrović je opalio s nekih 11 metara iskosa, ali lopta je zapela za nekog igrača Hajduka i Dinamo je izborio korner.

50' - Hajduk je krenuo žestoko u nastavak utakmice! Gotovo identičan pokušaj kao onaj Futacsja prije dvije minute. Sada je nabacio Fomitschow, a Said je u padu uspio uputiti udarac kojeg je ponovno obranio Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Velika prilika za Hajduk! Said je nabacio na peterac gdje je Futacs ostao neometan, ali Livaković je fantastično reagirao i spasio Dinamo.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj je prvog poluvremena na Poljudu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Futacs je sjajno okrenuo Rrahmanija koji ga je potom srušio, a Zebec je igraču Dinama pokazao žuti karton.

42' - Gyurcso je prava opasnost! Probao je još jednom iznenaditi Livakovića, ali njegov pokušaj sada je završio u bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Ponovno Hajrović opasno prijeti! Opalio je iz slobodnog udarca, Said se maknuo iz živog zida, a Livaković je jedva obranio njegov udarac.

34' - Trese se vratnica gola Dinama! Gyurcso je opalio s nekih 20 metara i pogodio stativu! Hajduk sve više pritišće i traži vodeći pogodak. U nastavku akcije Bašić je pokušao desnom, slabijom nogom, iznenaditi Livakovića, ali nije bio precizan.

29' - Umalo potpuni preokret na Poljudu. Said je izašao sam pred Livakovića te je gađao donji desni kut gola Dinama, ali lopta je prošla nekoliko cenitmetara od vratnice.

25' - GOOOOL! Hajduk je izjednačio! Ademi je srušio Gyurcsa na nekih 25 metara od gola, a Doumbija je dobio žuti karton zbog jednog ranijeg starta. Loptu je namjestio Mijo Caktaš te precizno pogodio rašlje gola Dinama za 1-1. Gol pogledajte OVDJE.

23' - Dobro su kombinirali igrači Dinama u šesnaestercu Hajduka te je na koncu Gavranović ostavio lotu za Soudanija koji loptu šalje visoko preko gola.

22' - Mađar Gyurcso bio je u kaznenom prostoru Dinama kada je na njega naletio Soudani i srušio ga. Tražio je Mađar penal, ali Zebec je ostao nijem.

18' - Hajduk nije dopustio da ih gol omete. Odmah su zapucali prema Livakoviću, a minutu kasnije izborili su i korner iz kojeg se nije izrodilo ništa opasnije.

14' - GOOOOL! Dinamo je došao do ranog vodstva. Nakon ubačja iz kornera Benković je skočio najviše i poslao loptu na drugu statitvu gdje je bio Doumbia koji je iz vrlo izgledne pozicije pogodio prečku. Na odbijenu loptu natrčao je Gavranović i glavom ju zakucao za vodstvo Modrih. Gol možete vidjeti OVDJE.

10' - Nova velika prilika za Dinamo! Gavranović je sjajno kombinirao sa Soudanijem te je nakon driblinga izašao sam ispred Letice, ali promašio je cijeli gol.

7' - Soudani je izborio jedan prekršaj na desnoj strani terena, a loptu je namjestio Hajrović i kada su svi očekivali ubačaj on je opalio po golu. Letica je krajnjim naporima izbacio loptu u korner.

3' - Igrači obje momčadi ne žele pretjerano riskirati i povlače se iza lopte.

1' - Počela je utakmica na Poljudu!

16:57 - Glavni sudac utakmice je Mario Zebec.

16:55 - Utakmicu su došli gledati i brojni bivši nogometaši te su tako na tribini Slaven Bilić, Darijo Srna, Robert Jarni...

16:50 - Atmosfera na Poljudu je potpuno uzavrela. Stadion je pun uoči 83. derbija te je više od 30,000 navijača došlo bodriti svoje momčadi.


"Apeliramo na sve navijače Hajduka koji danas idu na tribinu Sjever da dođu sat vremena ranije radi koreografije. Koreografija je najzahtjevnija do sada i iznimno je važno ući što ranije na stadion. Molimo vas da pažljivo slušate upute s razglasa i da zajedno napravimo korak naprijed u izvedbi koreografija", pozvala je Torcida na današnji derbi i najavila spektakl na tribinama.

Derbiji između Hajduka i Dinama oduvijek su nešto posebno, ali morali smo kopati daleko u prošlost da pronađemo kada je posljednji put ta utakmica imala ovako veliku važnost. Pobjeda Hajduka približila bi ih na samo dva boda od vodećeg Dinamai maksimalno zakomplicirala prvenstvo za koje su mnogi smatrali da je bilo riješeno nakon jesenskog dijela.

Posljednji put derbi se ovako žarko u Splitu iščekivao u veljači 2009. godine kada je Dinamo došao na Poljud s bodom prednosti. Hajduk je dugo bio živ u šampionskoj utrci, a u toj je utakmici pobijedio 2-0. Na koncu, titula je ipak otišla na Maksimir, ali tu utakmicu Torcida pamti.

Oba trenera najavljuju pobjedu

"Tražit ćemo pobjedu, igrat ćemo našu igru. Imamo ambiciju i želju doći do sva tri boda. Prije par mjeseci je bila komfornija situacija s bodovima, istopila se ta velika prednost. Ali šest kola prije kraja vodeći smo i imamo i dalje tih pet bodova prednosti. S te pozicije možemo biti optimisti i očekivati do kraja prvo mjesto", najavio je Nikola Jurčević.

Image

22.04.2018., Split - Zahvaljujuci lijepom vremenu i ranom terminu utakmice velik broj navijaca Hajduka pred derbi s Dinamom od ranog popodneva vidljiv je na splitskim ulicama. Navijaci sa Solte. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Treba biti stabilan, veliki broj utakmica se odlučuje u detaljima gdje je koncentracija važna, ali i kroz taktički i kondicijski aspekt, gdje smo po svim pokazateljima u dobrom stanju. Moramo raditi na onome što smo pripremili, presing na loptu, pritisak na zadnju liniju, brza tranzicija, kvalitetan posjed kroz pozicijsku igru… Na tome radimo, i vjerujem da ćemo pokazati u nedjelju na derbiju", rekao je trener Hajduka Željko Kopić u najavi utakmice.

Image

22.04.2018., Split - Zahvaljujuci lijepom vremenu i ranom terminu utakmice velik broj navijaca Hajduka pred derbi s Dinamom od ranog popodneva vidljiv je na splitskim ulicama. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Utakmicu je najavio i bivši vratar Vatrenih i Dinama, Dražen Ladić:

"Nije važno u kojem trenutku dođeš do željenog rezultata nego da do njega dođeš. U ovom trenutku atmosfera oko Dinama nije sjajna i plavima je to dijelom otegotna okolnost, ali kad istrčite pred onaj auditorij na Poljudu , pojave se svi preduvjeti da daš sve od sebe", rekao je za Goal.

Image

22.04.2018., Split - Zahvaljujuci lijepom vremenu i ranom terminu utakmice velik broj navijaca Hajduka pred derbi s Dinamom od ranog popodneva vidljiv je na splitskim ulicama. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo