KLOPPOV STROJ UNIŠTAVAO ROMU DO 80. MINUTE PA STAO: / Liverpool zabio pet golova u strašnoj utakmici Salaha, Talijani vratili nadu

Image
Foto: AFP

Nogometaši Liverpoola načinili su veliki korak prema plasmanu u finale Lige prvaka nakon što su u prvom polufinalnom susretu na svom Anfieldu pobijedili Romu sa 5-2

24.4.2018.
21:55
AFP
VOYO logo

Liverpool je odigrao fantastičnih 70 minuta stigavši do prednosti 5-0, no Roma je u završnici zabila dva gola i tako ostavila kakvu takvu nadu za uzvrat koji je 2. svibnja u Rimu.

Rapsodija Redsa

Junak utakmice bio je egipatski napadač Mohamed Salah koji je zabio dva gola (36, 45+1), a namjestio još dva. Sjajnu predstavu pružio je i Brazilac Firmino, koji je također zabio dva pogotka (62, 69) i upisao dvije asistencije, a među strijelce se upisao i Senegalac Sadio Mane (56). U završnici utakmice Roma je ublažila poraz golovima Edina Džeke (83) i Diega Perottija (85-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za 'Redse', a u 74. minuti je zaradio žuti karton. Hrvatski branič je u 39. minuti bio blizu pogotka, no njegov udarac glavom nakon ubačaja iz kornera je završio na prečki, ali je preko njega Roma zabila pogodak za 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Egipćanin je ove sezone u 47 nastupa zabio 43 gola, pri čemu 10 u 11 nastupa u Ligi prvaka. Fascinantan je i podatak kako je napadač engleskog sastava zabio i petu uzastopnu utakmicu u Ligi prvaka. Jedini igrač u povijesti Liverpoola kojem je to pošlo za rukom dosad je bio Steven Gerrard.

Greda Kolarova pa pad u igri

Roma je bolje ušla u utakmicu. Gosti su na otvaranju susreta bili ambicioznija i konkretnija momčad i u 18. minuti bili su korak do vodstva. Nakon kornera i odbijanca Kolarov je opalio sa 25 metara i uzdrmao vratnicu. Nakon 20 minuta traženja, Liverpool je pronašao pravi ritam i do konca prvog dijela na travnjaku je postojala samo jedna momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti domaćin je imao prvi veliku priliku. Mane je sam izašao ispred Alissona, ali je prebacio vrata. Minutu kasnije senegalski napadač je jednako loše pucao na povratnu loptu. U 36. minuti Liverpool je zasluženo poveo, a pogodak je postigao Salah. Sjajni Egipćanin je na Firminovo dodavanje lijevom nogom pogodio suprotne rašlje. U 39. minuti umalo je bilo 2-0 nakon što je Dejan Lovren nakon ubačaja iz kornera pogodio okvir gola. U posljednjim trenucima prvog dijela Firmino i Salah su ponovo izigrali gostujuću obranu. Firmino je sjajno uposlio Salaha koji je izašao pred Alissona i majstorski ga prebacio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Roma krenula nešto agresivnije, svjesna kako mora zabiti pogodak. Talijani su preuzeli kontrolu lopte, ali i ostavili mnogo prostora za kontre domaćeg sastava. Što se i dogodilo u 56. minuti. Nakon izgubljene lopte Talijana, Salah je projurio po krilu i povratnom loptom uposlio Manea kojem nije bilo teško svladati brazilskog vratara. U 61. minuti je uslijedio novi udar Liverpoola i to gotovo na identičan način. Salah je ostao sam na desnoj strani, gurnuvši loptu prema Firminu koji je zabio za 4-0. Potop Rome nastavio se u 69. minuti kada je Firmino nakon ubačaja iz kornera zabio glavom za 5-0.

Romini golovi nade

U posljednjih 10 minuta Džeko i Perotti su ipak vratili nadu 'Vučici'. Nainggolan je u 81. minuti uputio dugačku loptu koju je krivo procijenio Lovren što je iskoristio Džeko i sjajnim udarcem svladao Kariusa. Pet minuta kasnije njemačku sudac Brych je dosudio kazneni udarac za goste nakon što je Millner igrao rukom. Udarac je sigurno izveo Perotti smanjivši na 5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpoolu je ovo deseto polufinale u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta', a do sada su sedam puta stigli do finala i pet se puta uspeli na europski tron. Posljednji put 2005. godine. Roma je tek drugi put u svojoj povijesti u polufinalu Kupa/Lige prvaka. Prvi put je prošla, ali je potom u finalu 1984. izgubila upravo od Liverpoola i to na svom Olimpicu.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Bayern i Real Madrid. Prva utakmica je u srijedu u Munchenu, a uzvrat je 1. svibnja u Madridu. Finale je 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIVERPOOL - ROMA 5-2 (Salah x2, Mane, Firmino x2/Džeko)

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson, Henderson, Milner, Salah, Oxlade-Chamberlain, Mane, Firmino

Roma: Alisson, Manolas, Fazio, Jesus, Florenzi, Strootman, De Rossi, Kolarov, Nainggolan, Under, Džeko

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+'4' - Kraj je utakmice na Anfieldu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Nainggolan je potegnuo s 20 metara, ali lotpa je na putu do gola nekoga okrznula i otišla u korner.

86' - Samo minutu kasnije Džeko je opasno opalio s 20 metara, ali lopta je otišla pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - GOOOOL! Penal za Romu, lopta je pogodila Milnera u ruku, a Perotti je bio siguran strijelac.

81' - GOOOOOL! Uspjela je Roma smanjiti prednost Liverpoola i zabila je gol. Lovren je krivo procijenio let lopte i Džeko ju je mirno spustio i zakucao u mrežu iza Kariusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Mohamed Salah izašao je iz igre uz ovacije cijelog Anfielda, a u igru je ušao Ings.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Sada je Roma odigrala dobru akciju koju je opasnim udarcem glavom završio Schick, ali Karius je obranio njegov udarac.

71' - Kad već Roma ne može, skoro si je Liverpool zabio sam. Lovren je šao izbiti jednu loptu, ali pogodio je natrčalog Schicka i lopta je otišla za malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - GOOOOL! I peti gol je u mreži Rome, a strijelac je ponovno Firmino. Milner je nabacio iz kornera, a Brazilac je bio najviši u skoku i svladao Alissona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - I dalje Kloppova momčad igra svoju igru i ne dopušta Romi da predahne te ih tjeraju na pogreške.

61' - GOOOOL! Liverpool vodi 4-0! Igra Kloppove momčadi igra prejednostvano - Alexander-Arnold je proslijedio loptu do Salaha koji se ponovo sjurio u kazneni prostor, varkom pretrčao čuvara i ubacio pred gol gdje je Firmino imao lagan posao!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59 ' - Došla je i Roma do gola Redsa. Kolarov je odigrao loptu prema Schicku koji je iz prve pokušao svladati Kariusa, ali njegov je pokušaj bio traljav i nije ugrozio gol Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - GOOOOL! Ponovno zabija Liverpool! Salah je sada bio na rubu zaleđa, ali ga je izbjegao i sjurio se prema šesnaestercu Romu te idealno uposlio Manea na pet metara koji je lagano matirao vratara Rome!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Liverpool nastavlja sa svojim pritiskom, a Roma se grčevito brani.

48' - Alexande-Arnold pokušao je iz slobodnog udarca, ali lopta je završila u živom zidu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Anfieldu! Under je u redovima Rome ostao u svlačionici, a u igru je ušao Schick.

45+2' - Brych je označio kraj prvog poluvremena!

45' - GOOOOL! Ponovno Salah zabija za Liverpool. Firmino je primio jednu dugu loptu i proslijedio ju Salahu koji je izašao sam pred Alissona i lagano ga prebacio za veliko vodstvo Redsa! Nijedan od svoja dva gola Salah nije slavio jer zabio je bivšem klubu.

40' - Kloppov stroj ne staje! Wijnaldum je odlično ispratio jednu dugu loptu i pucao po golu Romu, a Alisson je po tko zna koji put upisao obranu. Prije toga u dobroj je poziciji bio Mane, ali nije dobro reagirao.

38' - Liverpool je nastavio pritisak i nakon kornera najviši u skoku bio je Dejan Lovren koji je pogodio gredu!

36' - GOOOOOL! Liverpool vodi! Igrači Kloppove momčadi agresivnom su igrom došli do lopte i odmah ju proslijedili Salahu koji se namjestio na ljevicu i fantastično pogodio iskosa s nekih 15 metara od gola!

35' - Pune ruke posla ima Alisson. Sada je pucao Firmino, ali vratar Rome bio je još jednom siguran u svojoj interve

34' - Liverpool je zabio gol, ali on je poništen zbog zaleđa Manea. Sjajna akcija Kloppove momčadi, ali Senegalac je bio malo prebrz.

30' - Pokušao je i Salah, ali Allison je krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Roma se grčevito brani!

28' - Najveća prilika za Liverpool! Firmino je odlično uposlio Manea koji sjurio prema golu Rome i neometan sa nekih 15 metara pucao preko gola. Samo 30 sekundi kasnije isti igrači su kreirali novu šansu Redsa, a Mane ovog puta niti desnom nogom nije bio precizan.

27' - Redsi su pritisnuli igrače Rome, ali ne uspijevaju doći do izglednije gol prilike.

21' - Veznjak Liverpoola iznešen je s terena uz ovacije cijelog Anfielda.

17' - Nakon kornera lopta je došla do Kolarova koji je opalio s nekih 25 metara. Karius je uspio malo dirati loptu i skrenuti je u prečku, velika prilika za Romu!

16' - Alex Oxlade-Chamerlain ozlijedio prilikom jednog klizećeg starta i neće moći nastaviti utakmicu, a na njegovo mjesto ući će Georginio Wijnaldum.

14' - Roma je složila opasnu akciju, ali ubačaj Kolarova sigurno je uhavtio Karius.

8' - Oxlade-Chamberlain pucao je s nekih 20 metara otkuda je zabio i Manchester Cityju, ali ovaj njegov udarac bio je slab i išao je u sredinu gola pa je to Alisson sigurno uhvatio.

5' - Salah je gurnuo loptu u for Firminu koji je možda bio i u zaleđu, a Brazilac se potom sjurio prema golu Romu i iz teške pozicije pucao pored gola.

4' - Pomoćni sudac izgubio je zastavicu.

2' - Džeko je odigrao povratnu loptu na Kevina Strootmana koji je pucao ravno u Kariusa. Salah je odmah odgovorio s druge strane, ali Alisson je obranio njegov pokušaj koji je išao u sredinu gola.

1' - Počela je utakmica na Anfieldu!


Liverpool je u četvrtfinalu uvjerljivo izbacio Manchester City, a Roma je šokirala Barcelonu plasiravši se u polufinale nakon velike pobjede od 3:0 kod kuće čime je nadoknadila zaostatak od 1:4 s Nou Campa.

"Nisam siguran kakav je bio Dejanov start ovdje, ali napravio je neke pogreške. Ljudi to pamte pa govore: ‘Oh, opet Lovren!’. Dugo sam u ovom poslu. Da mi netko kaže, hajde, imaš priliku napraviti savršenog stopera, pronašli smo način kako ga složiti. To bi bio on. Jak je, brz je, igra objema nogama, glavom igra kao ‘lud’, skače kroz krov. On je sve što vam treba", rekao je Jürgen Klopp u najavi utakmice o hrvatskom stoperu.

Njemački strategna klupi Redsa neće moći računati na Matipa, Lallanu i Cana, a evo kako su u Liverpoolu najavili utakmicu:

U prvenstvu je Roma u prošlom kolu došla do uvjeljive pobjede od 3-0 protiv SPAL Ferrare, a trener Eusebio Di Francesco uspio je odmoriti neke od glavnih igrača poput Edina Džeke i Danielea De Rossija koji bi trebali biti svježi za večerašnji dvoboj.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo