LIVERPOOL JE U FINALU LIGE PRVAKA: / Suci grubo oštetili Romu u fantastičnoj utakmici, Lovren nes(p)retno skrivio pogodak

Image
Foto: AFP

Liverpool je u finalu Lige prvaka

2.5.2018.
22:32
AFP
VOYO logo

ROMA - LIVERPOOL 4-2 (6-7)

Roma: (4-3-3) Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Nainggolan - Schick, Džeko, El Shaarawy

Liverpool: (4-3-3) Karius - Trent Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Milner - Salah, Firmino, Mané

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Mane (9'), 1-1 Milner (15') Ag, 1-2 Wijnaldum (26'), 2-2 Džeko (52'), 3-2 Nainggolan (86'), 4-2 Nainggolan (92')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu polufinala u Rimu izgubili od Rome sa 2-4 i tako obranili 5-2 pobjedu iz prve utakmice. Golove za Romu zabili su James Milner (15-ag), Edin Džeko (52) i Radja Nanggolan (86, 90+3-11m)), dok su za Liverpool zabili Sadio Mane (9) i Georginio Wijnaldum (25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool će u finalu 26. svibnja u Kijevu igrati protiv Real Madrida koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Bayerna. 'Redsima' će to biti osmo finale, a do sada su slavili pet puta, dok će Real nastupiti u svom 16. finalu Kupa i Lige prvaka, a do sada je 'Kraljevski klub' osvojio rekordnih 12 europskih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/u80i2

Liverpool i Real Madrid su već jednom igrali u finalu Lige prvaka

Liverpool i Real Madrid su već jednom igrali u finalu elitnog natjecanja 'Starog kontinenta', 1981. godine u Parizu, a slavio je engleski sastav sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u četvrtfinalu priredila senzaciju izbacivši Barcelonu nakon što je nadoknadila tri gola zaostatka, Roma nije uspjela prirediti novo čudo. I ovoga puta je talijanskom sastavu trebala pobjeda od tri gola razlike, međutim 'Redsi' su gotovo rutinski prošli Rimom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma je dočekala Liverpool bez primljenog gola u domaćim utakmicama ove sezone u LP, te ohrabrena činjenicom da je ove sezone na Olimpicu pobijedila Chelsea i Barcelonu sa po 3-0. Liverpool je pak stigao u Rim bez poraza u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' upisavši devet pobjeda i četiri remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se i očekivalo Roma je od prve minute krenula napadački i vrlo agresivno, dok se Liverpool koncentrirao na kontre. Prvu opasnost pred gostujućim golom vidjeli smo u petoj minuti kada je Florenzi opasno 'opalio' s gotovo 30-ak metara.

No, Liverpool je vrlo brzo poveo nakon velike pogreške Nanggolana. Belgijski veznjak je izgubio loptu na sredini terena, a onda je uslijedila nezaustavljiva kontra. Firmino je povukao loptu, proigrao Manea koji je lakoćom zabio za 1-0. Bio je to njegov deveti gol ove sezone u 10 nastupa u LP, dok je Firminho upisao sedmu asistenciju uz 10 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpoolov trio prestigao rekordere Ronalda, Balea i Benzemu

Liverpoolov fantastični trio Salah - Mane - Firminho je ove sezone u Ligi prvaka zabio 29 golova čime su prestigli dosadašnje rekordere Ronalda, Balea i Benezemu koji su u sezoni 2013/14. zabili 28 golova za Real Madrid.

Tračak nade Romi donio je u 15. minuti dvojac Dejan Lovren - James Milner. Hrvatski reprezentativac je jednu loptu ispred gola pokušao 'očistiti', ali je u glavu pogodio Milnera od kojeg se lopta odbila u gol za 1-1. Samo 10 minuta kasnije gosti ponovo vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48. minuti suci prvi put grubo oštetili domaćina

Milner je ubacio iz kornera, Džeko je bio najviši u skoku, ali je loptu poslao prema svojim vratima gdje je Wijnaldum spretno s osam metara prebacio Alissona. U 35. minuti Milner je umalo postigao još jedan gol u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

El Shaarawy je pucao sa 20-tak metara, a lopta je okrznula Milnera i promijenila smjer te završila na vratnici. U 48. minuti, pomoćni sudac je dosudio Džeki zaleđe, iako nije bilo govora o zaleđu, nego o penalu za Romu. Više o sudačkim pogreškama u ovoj utakmici možete pročitati - OVDJE.

Roma je izjednačila u 52. minuti golom Edina Džeke koji je pospremio jedan 'otpadak' iza leđa Loriusa Kariusa. Pucao je El Shaarawy, Karius je obranio, a Džeko se najbolje snašao u kaznenom prostoru i zabio odbijanac za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 63. minuti Skomina oštetio Romu jer nije vidio čisto igranje rukom

U 63. minuti domaćin je oštećen za kazneni udarac nakon što je Alexander-Arnold rukom obranio udarac El Shaarawyja. Slovenski sudac Damir Skomina i njegovi pomoćnici ostali su nijemi.

U 86. minuti Roma je povela 3-2 lijepim golom Nainggolana s ruba kaznenog prostora, a isti je igrač u posljednjim trenucima susreta realizirao kazneni udarac za konačnih 4-2. Jedanaesterac je skrivio Klavan igrajući rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za peti gol i moguće produžetke ipak nije bilo dovoljno vremena. Romi ostaje utjeha kako je ostvarila pobjedu na oproštaju od Europe, te prekinula niz 'redsa' bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90'+2 - GOOOL: Radja Nainggolan je zabio iz penala za 4-2. Ali, nema više vremena. GOTOVO JE, LIVERPOOL JE U FINALU LIGE PRVAKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - GOOOL - Roma se ne predaje. Radja Nainggolan je primio loptu na nekih 20 metara, te snažno pucao i pogodio uz lijevu stativu u gol. Karius je bio nemoćan, Roma mora zabiti još dva gola. No, premalo je vremena za takvo što.

85' - Poludio je sada Manolas i zaradio žuti karton! Robertson je mu je bezobrazno uletio na što je grčki stoper poludio i zaradio od Skomine karton za "smirenje" živaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Sve manje i manje vremena za domaći sastav koji se uistinu hrabro bori u ovoj utakmici.

75' - Zadnja izmjena kod domaćina. Iz igre izlazi odlični El Sharawy, u igru je ušao mladi Antonucci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Prva izmjena kod Rome. Igru je napustio iskusni veteran i simbol kluba De Rossi, a ušao je Francuz Max Gonalons.

70' - Firmino je pokušao proći Manolasa, ali bez uspjeha.

63' - Arnold je igrao rukom, slično kao Marcelo sinoć, mogla je Roma sad zabiti treći gol na utakmici nakon izgledne šanse. Pucao je Under, ali je Arnold loptu blokirao poput golmana. Velika pogreška sudaca, nova kad je riječ o Romi.

KAKO SUDAC OVO NIJE VIDIO? Roma je grubo oštećena, ove dvije sudačke pogreške ulaze u rubriku vjerovali ili ne

56' - Roma nastavlja napadati, navijači su u transu na Olimpicu. Imali su romanisti priliku iz slobodnog udarca sa ruba kaznenog prostora. Ubacio je u peterac Kolarov prema Džeki, koji puca preko gola. Živa je utakmica i dalje, tempo ne pada.

52' - GOOOL: Džeko je zabio za 2-2. Došli su domaćini do peterca gostiju, pucao je opet El Sharawy, obranio je vratar Redsa Karius, ali lopta dolazi do Džeke koji zabija za izjednačenje i ludnicu na Olimpicu. Nakon jučerašnjeg spektakla na Santiago Bernabeuu, i u srijedu svjedočimo sjajnoj utakmici, pravoj nogometnoj poslastici. Vrijedi spomenuti kako je ovo bio ukupno peti gol Džeke Liverpoolu u karijeri. Dva je zabio kad je igrao za City, tri je Redsima pospremio u dresu Rome.

49' - Usporena snimka je pokazala kako nije bilo zaleđa, Roma je oštećena.

48' - Pomoćni sudac podignuo je zastavicu, ali da nije sudio zaleđe Džeki, Skomina bi morao suditi penal nad "bosanskim draguljom".

46' - Počinje drugo poluvrijeme.

VATRENI OKRŠAJ LOVRENA I SKOMINE: Pogledajte kako je Hrvat zbog bahatog ispada skoro završio na tribinama

45'+1: Skomina je dao znak za kraj prvog dijela. Sjajno prvo poluvrijeme gledali smo na Olimpicu. Redsi su oba gola dali nakon pogrešaka Rome, dok je domaći sastav također zabio nakon pogrešaka Lovrena i Milnera. Liverpool je na korak do finala, Romi treba tri gola za finale, uz napomenu da ne smiju primiti niti jedan u tom slučaju.

45' - Sudačka nadoknada je jedna minuta.

44' - Lovren je zaradio žuti karton zbog rušenja El Shaarawyja koji je bio u naletu. Zaustavio ga je rukom.

42' - Florenzi se našao u sjajnoj prilici u napadu, tukao s nekih 10 metara s desne strane iz kosa, ali nije bilo to dobro.

34' - Stativa Rome: Dodavali su se domaćini na polovici gostiju, lopta je došla do El Sharawyja koji se lijepo riješio svog čuvara i tukao po golu. Lopta je na putu do gola opet pogodila Milnera i završila u stativi. Moglo je to lako biti 2-2.

26 -GOOOL - Georginio Wijnaldum je pucao i zabio nakon loše reakcije obrane Rome. Liverpool opet vodi. Imali su Redsi korner nakon prethodne prilike Manea. Ubacio je to u peterac Milner, netko od obrambenih igrača domaćih udario glavom loptu ali neuspješno jer je došla do Wijnalduma, a Nizozemac mirno posprema loptu glavom u mrežu.

22' - Romi je ponovno zasjalo sunce nakon ovog gola.

15' - GOOOL: James Milner je zakucao loptu pored svog golmana i postigao autogol, ali Lovren je tragičar gola, pucao je u namjeri da izbije loptu, pogodio je Milnera u glavu i na semaforu je zato 1-1.

LOVRENA UPRAVO RAZAPINJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: ‘Ne mogu vjerovati da smo s njim otišli tako daleko’

9' - GOOOL: Mane je iz kontre iskoristio pogrešku Talijana i zabio za šok na Olimpicu. Čudo u Rimu sve je dalje. Romi sad treba četiri gola za prolaz u finale, uz to da ne prime niti jedan. Bila je to katastrofalna pogreška Nainggolana koji je predao loptu na centru, Firmino je odmah povukao i dao Maneu na lijevu stranu. On je ostao sam s golmanom domaćih i mirno zabio za 1-0. Ovo je prvi gol koji je Roma primila na svom stadionu.

6' - Edin Džeko aktivan je na početku susreta, pokušava ugroziti obranu Redsa. Inače, Od početka su romanisti nametnuli pritisak te pokušavaju doći do što ranijeg pogotka. Imao je dobar pokušaj Florenzi sa nekih 20 metara, ali otišla je lopta pored gola.

2' - Korner za Romu. Ništa od prilike.

1' - I odmah su romanisti pristisnuli, lopta je ubačena prema naprijed, ništa se ne prepušta slučaju, želi Roma što prije zabiti taj gol kojim bi poljuljao društvo s Anfielda.

1' - POČELA JE UTAKMICA: Slovenski sudac Damir Skomina označio je početak utakmice u Rimu! Početni udarac je izvela momčad Liverpoola.

20.42 - Evo nam i glavnih aktera ovog dvoboja.

20.41 - Igrači su spremni za izlazak na teren. Sjajna je atmosfera na tribinama Olimpica. zastave se vijore, nadaju se Romini ultrasi čudu.

20.30 - Navijači Rome dočekali su svoje ljubimce kod stadiona, nadaju se romanisti čudu.

19.55 - U Rimu se očekuje oko 5000 navijača Liverpoola. To znači i puno posla za rimsku policiju. Uoči prve utakmice na Anfieldu huligani Rome napali su navijača Liverpoola, Seana Coxa, te ga poslali u bolnicu s teškim ozljedama glave. Nesretni Irac još se nalazi u bolnici u kritičnom stanju, a rimski huligani u tom su napadu koristili remenje s kopčama kao oružje. Navijaču su podršku pružili i igrači Rome, koji su na posljednjem treningu prije utakmice nosili majice u znak potpore. Također, u navijačkom "ultra duhu", navijači Liverpoola moraju vratiti Talijanima za to (ne)djelo i upravo to brine talijansku policiju u Rimu koje će biti veliki broj.

19.50 - Objavljeni su sastavi Rome i Liverpoola. Kao što se i očekivalo, Lovren starta od prve minute u dresu Liverpoola.

Liverpool i Roma dva su najveća iznenađenja ovosezonske Lige prvaka i kao takva igraju međusobni dvoboj za finale ovog elitnog klupskog nogometnog natjecanja. Redsi ove sezone u ovom natjecanju igraju čudesno, imaju ogromnu prednost, u sjajnoj su formi, ali s druge strane Džeko i društvo nisu odustali.

REAL PO TREĆI UZASTOPNI PUT U FINALU LIGE PRVAKA: Fantastična utakmica odigrana je na Santiago Bernabeuu

U Rimu se, stoga, nadaju čudu, još jednom, nakon čuda protiv Barcelone. Za romaniste nakon toga sve je moguće. Pa i to da Roma nadoknadi tri gola iz prve utakmice, deklasira Liverpool i plasira se u svoje prvo finale Lige prvaka, što bi uvjerljivo bio najveći uspjeh u povijesti kluba.

Kloppova momčad je iznimno kvalitetna i imat će motivaciju ‘do neba’, unatoč prednosti. Ono što veseli sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj je nastup Dejana Lovrena, koji se od prve minute očekuje u sastavu Redsa.

U Romi nema nikakvih izostanaka, što znači kako će Eusebio Di Francesco imati sve igrače na raspolaganju u pokušaju da predstavu u četvrtfinalnom uzvratu ponovi i sad.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp, pak, neće moći računati jedino na Alexa Oxladea Chamberlaina koji se ozlijedio u prvom dvoboju, te će propustiti završnicu sezone. Njegovo mjesto bi trebao zauzeti Nizozemac Georginio Wijnaldum koji je prvu utakmicu odigrao jako dobro.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo